Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Синьо сърце » 21 яну 2015 19:49

vaskonti написа:За 38 път ще повторя, че аз не твърдя, че тоя или оня е свалил самолета или че еди кой си конкретно стреля по цивилни. Не твърдя защото на мен ми трябва нещо повече като доказателство от аргументи от типа "няма начин сепаратистите да стрелят по свои, значи са украинците". За теб щом това е достатъчно като логика, ок. За мен на тоя етап са виновни колкото едните, толкова и другите. Русия имат много ясен мотив да вършат такива неща - анексирането на Крим, както и отцепването на проруската република. А какъв е мотива на Украйна да стреля по своето население? Санкции срещу Русия? Оставям на теб да прецениш чий мотив има по-висока стойност.
Едно е да казваш нещо, което си мислиш, че знаеш, съвсем друга може да е реалността. Може и да си прав, но със същия успех може и да не си.
Записите от кутията са част от разследването, а то не е приключило. Освен това, кутията може ли да запише кой е стрелял или просто констатира взрив?

Кутията ще даде разговорите с контролната кула. И дали пилот е забелязал боен самолет или нещо друго съмнително. И дали му е дадено от кулата нареждане. Променен ли е курса. Къде и кога точно е ударът. Много неща дава кутията.
Каквото знам-знам го. Нямам претенции да е всичко. Колкото до "мотивите" и "логиката", следвайки ги, то очевидно по време на обсадата на Ленинград съветската артилерия е стреляла и рушала сградите, немската е невинна, защото няма никакви доказателства, че именно тя е събаряла сградите. Дори е по-логично да са руснаците, за да излъчат кадрите по света и спечелят симпатии и помощ! Имало неизбухнали немски снаряди намерени? Нормално, НКВД с пленени оръдия и немски снаряди е стреляло по Ленинград! Също така не немската авиация срива Сталинград с 6 налета. Не, това е клевета! Няма доказателство, че именно немска бомба е паднала в града. А и да има, тя е трофей и е подхвърлена нарочно.Напротив-съветското командване е наредило на бомбардировъчната си група( пребоядисана с кръстове по крилата) да го срине, за да създаде препятствие за немските танкове и непревзимаема крепост. И нарочно е накарало ПВО да стреля с халосни патрони, та никой да не бъде свален.
Наистина съм впечатлен! Опълчението дава залпове с ГРАД и УРАГАН по своите жилища и своите деца и семейства...това даже Порошенко не може да го измисли, а Яйценюк и Псаки освен да цъкат с език, да клатят глави и да викат: "Аферим!", друго не могат да направят.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 21 яну 2015 20:11

[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 21 яну 2015 20:21

Синьо сърце написа:Той пак е тук!
http://www.blitz.bg/news/article/314991

:mrgreen:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2015 20:44

Синьо сърце написа:
vaskonti написа:За 38 път ще повторя, че аз не твърдя, че тоя или оня е свалил самолета или че еди кой си конкретно стреля по цивилни. Не твърдя защото на мен ми трябва нещо повече като доказателство от аргументи от типа "няма начин сепаратистите да стрелят по свои, значи са украинците". За теб щом това е достатъчно като логика, ок. За мен на тоя етап са виновни колкото едните, толкова и другите. Русия имат много ясен мотив да вършат такива неща - анексирането на Крим, както и отцепването на проруската република. А какъв е мотива на Украйна да стреля по своето население? Санкции срещу Русия? Оставям на теб да прецениш чий мотив има по-висока стойност.
Едно е да казваш нещо, което си мислиш, че знаеш, съвсем друга може да е реалността. Може и да си прав, но със същия успех може и да не си.
Записите от кутията са част от разследването, а то не е приключило. Освен това, кутията може ли да запише кой е стрелял или просто констатира взрив?

Кутията ще даде разговорите с контролната кула. И дали пилот е забелязал боен самолет или нещо друго съмнително. И дали му е дадено от кулата нареждане. Променен ли е курса. Къде и кога точно е ударът. Много неща дава кутията.
Каквото знам-знам го. Нямам претенции да е всичко. Колкото до "мотивите" и "логиката", следвайки ги, то очевидно по време на обсадата на Ленинград съветската артилерия е стреляла и рушала сградите, немската е невинна, защото няма никакви доказателства, че именно тя е събаряла сградите. Дори е по-логично да са руснаците, за да излъчат кадрите по света и спечелят симпатии и помощ! Имало неизбухнали немски снаряди намерени? Нормално, НКВД с пленени оръдия и немски снаряди е стреляло по Ленинград! Също така не немската авиация срива Сталинград с 6 налета. Не, това е клевета! Няма доказателство, че именно немска бомба е паднала в града. А и да има, тя е трофей и е подхвърлена нарочно.Напротив-съветското командване е наредило на бомбардировъчната си група( пребоядисана с кръстове по крилата) да го срине, за да създаде препятствие за немските танкове и непревзимаема крепост. И нарочно е накарало ПВО да стреля с халосни патрони, та никой да не бъде свален.
Наистина съм впечатлен! Опълчението дава залпове с ГРАД и УРАГАН по своите жилища и своите деца и семейства...това даже Порошенко не може да го измисли, а Яйценюк и Псаки освен да цъкат с език, да клатят глави и да викат: "Аферим!", друго не могат да направят.

Каквото и да е записано на черните кутии, не можеш да очакваш записите да излязат пред икрая на разследването. А разследването като нищо ще трае повече от година, това е напълно нормален срок.
По принцип не ми пречи да повторя за 39 път, че никъде не съм казал, че тоя или оня е стрелял по сгради и хора, съответно не обвинявам никого на общо основание, но няма да го кажа защото очевидно няма смисъл - пак няма кой да прочете. А и да прочете, ще го забрави преди да е стигнал до точката на изречението.
Тоя пример с немците е толкова нелеп, че едва ли можеше да измислиш нещо по-нелепо. Но знам ли, след като успя това да измислиш, не знам до къде може да стигнеш.
Ти си този, който твърди, че понеже няма начин да са сепаратистите, значи са украинците. Не просто го твърдиш, за теб тази логика представлява доказателство. Срещу такива логика и мислене аз просто оставам безмълвен.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 21 яну 2015 21:14

Не, ти ме убеди с неотразими аргументи и аз просто казах,че олигофрените от ВСН сами си избиват семействата и рушат домовете си. Това е твоята логика, така че е нормално. И няма нищо нелепо, просто разсъждавам според нея. Но това са дребни проблеми, кой го интересуват сибирски деца в ковчези и алкохолизирани азиатски отрепки?
Днес научих и аз нещо по история: Освиенцим е освободен от украинската армия! Путин не е поканен на годишнината, за какво им е? Порошенко ще е там! Малко не ми се връзва с бандеровци, които не само спомагат реализацията на Бабий яр, ами и пълненето на Освиенцим с клиенти, но нищо! Кандидати за слава-дал Бог...
Докъде може да стигне падението , не е истина.
Какво ли биха казали тези украинци, които не се подложиха на агресора, а се биха с него и го гонеха до Берлин, ако можеха да станат от гробовете си? А освободените лагерници от Освиенцим?
vaskonti, това ли е европейско мислене и ценности? Бравос, впечатлен съм. Очаквам до 10 години филм и военно-исторически трудове как Великата Американска Армия и Английската армада, с помощта на достойната френска войска са сразили Вермахта по всички фронтове, с незначителната помощ на няколко дивашки сибирски дивизии, които всъщност май предимно са пречели и мрънкали за повече водка и помощи, отколкото да допринесат за Великата Победа. Ама разузнаването на Англия знаело за Аушвиц още от 1943? Голям праз, неотложни кралски дела и дребни логистични проблеми са им попречили да го завземат още тогава. Ама Вермахта за няколко месеца сгазил Нидерландия и Франция, а при Дюнкерк остатъка от евроармиите позорно бяга кой с каквото може? Рубладжийска евтина пропаганда, то е било нарочно и с цел да ги изтощи и залъже, велик стратегически ход. И после - десант в Нормандия! Ама имало 4 години от Дюнкерк до Нормандия? Не е верно, няма доказателства за това твърдение. Евтин азиатско-сибирски трик с цел манипулиране на историята и да ги види утре светът за реклама на годишнината от освобождение на Освиенцим. Един вид узурпатори на чужди успехи и готованци, некадърници.
Всички са доволни и щастливи, историческата правда е възстановена. Завеса, ръкопляскания, заря и почерпка!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2015 21:34

Какви аргументи съм ти дал, за какво? Каква ми е тезата, според теб? Повторих ти няколко пъти, че не обвинявам на общо основание никоя от страните за дадено нещо. Може би това, че не обвинявам украинците за теб значи, че смятам, че със сигурност руснаците са виновни? Ти очевидно четеш мненията ми по диагонала и изобщо не се замисляш какво казвам! Къде съм обвинил руснаците за нещо? Ще ти подскажа - точно там, където съм оневинил украинците!
Историческите интерпретации мисля да ги подмина. Само ще ти напомня, въпреки, че май няма смисъл, че именно руснаците са едни от най-големите майстори в манипулирането на исторически факти.
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 21 яну 2015 22:05

vaskonti написа:Какви аргументи съм ти дал, за какво? Каква ми е тезата, според теб? Повторих ти няколко пъти, че не обвинявам на общо основание никоя от страните за дадено нещо. Може би това, че не обвинявам украинците за теб значи, че смятам, че със сигурност руснаците са виновни? Ти очевидно четеш мненията ми по диагонала и изобщо не се замисляш какво казвам! Къде съм обвинил руснаците за нещо? Ще ти подскажа - точно там, където съм оневинил украинците!
Историческите интерпретации мисля да ги подмина. Само ще ти напомня, въпреки, че май няма смисъл, че именно руснаците са едни от най-големите майстори в манипулирането на исторически факти.

Как за какво? За жалката същност на сибирската пропаганда и как съм се заблуждавал, просто прозрях истината. Аз чета мненията по всички вектори. И тези исторически интерпретации са вече факт в Европа, дали някой ще ги подмине-няма значение. Руснаците може да са всякакви, но винаги са имали доблест и чест, дори и в паденията. Което за евросбиротока не може никак да се каже. И според мен това се дължи на два факта: Първо, че държавата им е създадена от единствените около и в Европа, които имат съзнанието за чест( Киевска Рус, как звучи само...). И са се били докрай за себе си и убежденията си. И второ, че по стечение на обстоятелствата стават стожер на православието, което пък именно наши проповедници налагат там. Колко от хората тук знаят, че княз Игор е всъщност Ингвар? И че Свети Киприян е българин? Какво е варяг?
Никой. Дадох ви опции за оплюване. Тръгнал си в момента да продаваш на стар суджукар евтини мокри луканки. За история на Европа, България, религии, военни подробности, кат се замисля и за още бая неща мога да ви размятам като кифли. Сори, ама четенето ми е слабост от бая години. Не мога и няма да се чувствам виновен за това. Както и че имам виждане и позиция, различна от масовата. Мога да изредя тук поне 30 простотии на Русия( без СССР), ама не ми е работа.
Акъл на никого не давам. Давам собственото си мнение. Но да ми серете тука глупости, откровени лъжи и да викате на черното бяло, няма да допусна, поне докато съм тук. И преди години ви казах-махнете ме. Ако ви се слушат правоверни и дебилни мнения, кътайте си wannabe и компания и толкоз!
Нали сте за свобода на словото, нали сте Шарли, много пък ви пречат различните! Даже и ти, дето си с мислене, ме обвини, че правя руска пропаганда, поствайки снимки от погребението на детенцето?
Аз ако бях на тебе, бих се извинил. Това е гнусно и долно. Това е позорно!
Но нейсе, дерзайте...Вие сте повече и сте прави.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 21 яну 2015 22:10

А стига бе :shock:

Опозиционната крайна левица СИРИЗА увеличава своята преднина пред управляващата консервативната партия "Нова демокрация" до 4,2% от 3,8% според предишно проучване. Това показват днешни резултати от проучване на общественото мнение само четири дни преди важните парламентарни избори в Гърция на 25-и януари, съобщава БНР.

Според проучване на агенция Rass за сайта iefimerida.gr партията на Алексис Ципрас, която настоява за край на строгите мерки на икономии в страната и за предоговаряне на държавния дълг, се ползва с доверието на 31,2% от гръцките избиратели спрямо 27% за "Нова демокрация" на премиера Самарас.

Същото проучване показва, че центристката партия To Potami остава стабилно на трето място и се ползва с доверието на 6,3% от избирателите в Гърция.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 21 яну 2015 22:14

Синьо сърце написа:
vaskonti написа:Какви аргументи съм ти дал, за какво? Каква ми е тезата, според теб? Повторих ти няколко пъти, че не обвинявам на общо основание никоя от страните за дадено нещо. Може би това, че не обвинявам украинците за теб значи, че смятам, че със сигурност руснаците са виновни? Ти очевидно четеш мненията ми по диагонала и изобщо не се замисляш какво казвам! Къде съм обвинил руснаците за нещо? Ще ти подскажа - точно там, където съм оневинил украинците!

Как за какво? За жалката същност на сибирската пропаганда и как съм се заблуждавал, просто прозрях истината. Аз чета мненията по всички вектори. И тези исторически интерпретации са вече факт в Европа, дали някой ще ги подмине-няма значение. Руснаците може да са всякакви, но винаги са имали доблест и чест, дори и в паденията. Което за евросбиротока не може никак да се каже. И според мен това се дължи на два факта: Първо, че държавата им е създадена от единствените около и в Европа, които имат съзнанието за чест( Киевска Рус, как звучи само...). И са се били докрай за себе си и убежденията си. И второ, че по стечение на обстоятелствата стават стожер на православието, което пък именно наши проповедници налагат там. Колко от хората тук знаят, че княз Игор е всъщност Ингвар? И че Свети Киприян е българин? Какво е варяг?
Никой. Дадох ви опции за оплюване. Тръгнал си в момента да продаваш на стар суджукар евтини мокри луканки. За история на Европа, България, религии, военни подробности, кат се замисля и за още бая неща мога да ви размятам като кифли. Сори, ама четенето ми е слабост от бая години. Не мога и няма да се чувствам виновен за това. Както и че имам виждане и позиция, различна от масовата. Мога да изредя тук поне 30 простотии на Русия( без СССР), ама не ми е работа.
Акъл на никого не давам. Давам собственото си мнение. Но да ми серете тука глупости, откровени лъжи и да викате на черното бяло, няма да допусна, поне докато съм тук. И преди години ви казах-махнете ме. Ако ви се слушат правоверни и дебилни мнения, кътайте си wannabe и компания и толкоз!
Нали сте за свобода на словото, нали сте Шарли, много пък ви пречат различните! Даже и ти, дето си с мислене, ме обвини, че правя руска пропаганда, поствайки снимки от погребението на детенцето?

[offtopic]Не се ядосвай бе човек![/offtopic]
Изображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 яну 2015 08:40

Синьо сърце написа:

Правиш руска пропаганда когато представяш нещата едностранчиво! Колко пъти да ти го повторя това?? А колко стотин пъти трябва да повторя, че не защитавам и не обвинявам за нещо конкретно едните или другите, при положение, че нямам реални факти! Това осъзнаваш ли го, след като го пиша за стотен път? Или пак ще ми кажеш, че след като не защитавам руснаците, значи съм прозападно настроен в този конфликт?
За кое да ти се извиня - за това, че съм казал, че и едните и другите вършат гнусотии в тази война ли? За кое да ти се извиня - за това, че не ми хареса това, че показваш само едната страна на медала?? А, верно, забравих - не си чул или видял руснаците да вършат такива нещо!
Ами извинявм се, че се осмелявам да се усъмня И в тяхната честност и непорочност!
Извинявам се, че нямам твоите способности да прозря истината без да имам факти пред себе си!
[offtopic]Много добре знаеш, че си отнасял бан не за различно мнение, а само за откровени псувни и лични нападки, така че айде ако може не се изживявай като онеправдан борец за свобода на словото.[/offtopic]
[/center]

Върни се в “Свободна зона”