Левски - Литекс - 2:0

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Левски-Литекс

Мнениеот honda » 12 май 2011 13:52

vaskonti написа:Да, в записа наистина се чуваше, че Първан иска от играчите да загубят през второто полувреме. Но в интерес на истината това въобще не значи, че Литекс е замесен, може тоя Първан да е играл мача срещу собствения си отбор на пълен или частичен обрат. Тоест доказателството беше, че Миньор е уредил мача, а не, че и Литекс участва. Каква в действителност е истината е съвсем отделен въпрос, фактът е, че от законова гледна точка няма недвусмислено доказателство, че Литекс участва в далаверата.

Никога не съм твърдял, че Литекс са замесени в уреждането на мача. Просто Литекс участва в единствения ДОКАЗАНО С ДОКАЗАТЕЛСТВА уреден мач в България през последните 15 години. Съгласен съм,че няма неопровержими доказателства ,че Литекс са замесени в далаверата,както се изрази. Друг е въпроса защо БФС не спази собствения си правилник и не анулира мача- при доказване на уреден мач замесените отбори се вадят от групата,ако е замесен само единия отбор ,то той се вади от групата( както с право бе постъпено с Металург) и мача се анулира и се присъждат служебни загуби с 0:3 на замесения отбор във всички мачове до края на първенството или пък целия актив на замесения отбор се анулира( зависи след кой кръг е изваден отбора)- нещо което не беше направено. Проблема е че записа беше изваден доста след края на първенството-доколкото си спомням една седмица преди началото на следващото първенство и Литекс вече беше започнал мачовете си от квалификациите и мисля,че вече ги беше и приключил и при спазване на правилата за шампион трябваше да бъде обявен Левски и ставаше голяма каша. Затова от БФС измислиха тази уникална глупост.

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 12 май 2011 15:48

Литекс знае ли ли са, че въпросният мач е бил пробит от страна на Метелург?
То и ЦСКА играха в ЛЕ в пробит мач, но това какво общо има с тях?

Когато се казва "А", трябва да се каже и "Б", а и сещам се за разни изказвания на Искренов и т.н., как са си уреждали мачове.

Днес е модерно в България да се плюе, с повод или не, да се плюе.
Догодина ЦСКА ще са на първо място и шампион и още от сега ми се плаче като си представя какво чудо ще бъде пък по техен адрес. Дори отборът на хмм......... Пирин да е на първо място, отново ще се намери какво да се плюе по тях.

Welcome back.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
KennyG
Контакти:

Мнениеот KennyG » 12 май 2011 18:03

honda написа:
haha написа:
honda написа:Да ти напомням ли ,че точно Литекс е отбора, който участвал в единствения ДОКАЗАНО уговорен мач в българския футбол през последните 15 години. Да ти напомням ли че Литекс е единствения български футболен клуб, чиито играч е ДОКАЗАНО хванат в употреба на допинг.

Ако обичаш не ми разправяй приказки от 1001 нощи.Ако говориш за мача с Металург,за Левски също беше доказано,че са уговорили мач със същия отбор.А нали не вярваш,че за 15 години само това са били уговорените мачове ;)

Кой точно е доказал ,че Левски са уговаряли мач с Металург? Защото аз нямам спомени някой да е ДОКАЗАЛ,че Левски са уговаряли мача с Металург. Докато за мача Металург- Литекс си имаше запис със СРС ,чиято автентичност беше ДОКАЗАНА от МВР. В какво вярвам или не вярвам не е толкова важно. Говорим за единствения мач за който по безспорен начин беше ДОКАЗАНО че е уреден. ДОКАЗАНО с неопровержими доказателства. Лично на мен това е единствения случай който ми е известен , ще ти бъда благодарен ако ми посочиш за други такива за които има ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не съмнения. Съмнения за уредени мачове може да има, но ДОКАЗАТЕЛСТВА май до този момент има само за един мач.
Нещо забрави да коментираш и че засега май няма случай играч на друг отбор да е хващан с допинг, това май също е патент на Литекс. Нещо ,което беше потвърдено и от треньора на Литекс в онзи момент.

Значи колкото беше доказано за Литекс , толкова беше и за Левски . За допинга , моля припомни на всички за кой футболист става въпрос . Защото ми се струва , че правиш свободни съчинения .
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

--------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 май 2011 20:10

honda написа:
vaskonti написа:Да, в записа наистина се чуваше, че Първан иска от играчите да загубят през второто полувреме. Но в интерес на истината това въобще не значи, че Литекс е замесен, може тоя Първан да е играл мача срещу собствения си отбор на пълен или частичен обрат. Тоест доказателството беше, че Миньор е уредил мача, а не, че и Литекс участва. Каква в действителност е истината е съвсем отделен въпрос, фактът е, че от законова гледна точка няма недвусмислено доказателство, че Литекс участва в далаверата.

Никога не съм твърдял, че Литекс са замесени в уреждането на мача. Просто Литекс участва в единствения ДОКАЗАНО С ДОКАЗАТЕЛСТВА уреден мач в България през последните 15 години. Съгласен съм,че няма неопровержими доказателства ,че Литекс са замесени в далаверата,както се изрази. Друг е въпроса защо БФС не спази собствения си правилник и не анулира мача- при доказване на уреден мач замесените отбори се вадят от групата,ако е замесен само единия отбор ,то той се вади от групата( както с право бе постъпено с Металург) и мача се анулира и се присъждат служебни загуби с 0:3 на замесения отбор във всички мачове до края на първенството или пък целия актив на замесения отбор се анулира( зависи след кой кръг е изваден отбора)- нещо което не беше направено. Проблема е че записа беше изваден доста след края на първенството-доколкото си спомням една седмица преди началото на следващото първенство и Литекс вече беше започнал мачовете си от квалификациите и мисля,че вече ги беше и приключил и при спазване на правилата за шампион трябваше да бъде обявен Левски и ставаше голяма каша. Затова от БФС измислиха тази уникална глупост.

Да бе, ти не си го казал, само казваш нещо от рода на "Думам ти дъще, сещай се снахо". Очевадно е, че се опитваш да втълпиш, че Литекс са уредили тоя мач, което може и да е така, но може и да не е. Ако ти харесва да твърдиш нещо(или да го намекваш доста очевидно) без доказателство и само защото така ти изнася, твоя работа.
И между другото Кишшшев не е хванат с допинг, нещо бъркаш. Освен ако нямаш пред вид някой друг...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 12 май 2011 20:47

Кишишев нямаше редовна картотека и затова отнеха и три точки от актива на Литекс през първата година когато станаха шампиони.
Може и да бяха повече от 3 не помня вече.

Ако играч бъде хванат с допинг то същият му се прекратява кариерата (или нещо подобно), а аз такова нещо в Литекс не помня да е ставало.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 13 май 2011 00:12

vaskonti написа:
honda написа:

Да бе, ти не си го казал, само казваш нещо от рода на "Думам ти дъще, сещай се снахо". Очевадно е, че се опитваш да втълпиш, че Литекс са уредили тоя мач, което може и да е така, но може и да не е. Ако ти харесва да твърдиш нещо(или да го намекваш доста очевидно) без доказателство и само защото така ти изнася, твоя работа.
И между другото Кишшшев не е хванат с допинг, нещо бъркаш. Освен ако нямаш пред вид някой друг...

Хванаха го на лагер сбора на националния отбор преди СП 98 ,само че не го хванаха допинг ченгета ,а лекарите на отбора.
Ами когато някой прави нещо, то го прави с цел определена изгода. В онзи момент нито един чужд букмейкър не приемаше залози от български мачове и варианта тото залагания отпада,остават два варианта- на Перо му прави кеф отбора му да губи и да дава премии за това или някой друг заинтересован от загуба на Металург(победа на Литекс) да си е платил- ами лично за мен втория вариант ми изглежда доста по-вероятен ;) .

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 май 2011 00:20

Предлагам ти да спреш да провокираш в тази тема с неверни неща.

9 май 1998-ма година.

Съмненията, че някой друг може да е бил допингиран и тази проба да е пробутана на Груев, се подсилват от слуховете за употреба на забранени вещества от футболистите на “Литекс”. Дори първата появила се информация в пресата бе, че хванатият с допинг национал е Радостин Кишишев. Футболистите на ловешкия тим обаче засега са чисти. През това първенство те са били тествани четири пъти, като последният е бил след двубоя с “Левски” за първенството, завършил 1:1. Четиримата национали на “Литекс” Стойчо Стоилов, Ивайло Петков, Радостин Кишишев и Светльо Тодоров са били проверени заедно с Груев на сбора преди мача с Мароко, но и четирите проби са отрицателни. “Всички слухове за употреба на допинг в “Литекс” засега не намират потвърждение. Мога да заявя категорично, че там допинг не се употребява”, каза шефът на допинглабораторията проф. Витан Влахов.

Играч когато е хванат с допинг се наказва минимум 2 години извън терените, а такова нещо с Кишишев не е имало.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 13 май 2011 00:51

paceto написа:Кишишев нямаше редовна картотека и затова отнеха и три точки от актива на Литекс през втората година когато станаха шампиони.
Може и да бяха повече от 3 не помня вече.

Ако играч бъде хванат с допинг то същият му се прекратява кариерата (или нещо подобно), а аз такова нещо в Литекс не помня да е ставало.

Би трябвало да си доста по-добре запознат с историята на любимия си клуб- проблема с картотеката на Кишишев беше през 1998 -първата година когато Литекс стана шампион. Тогава поради нередовна картотека Литекс загуби служебно мачовете си с Левски и Левски(Кн) за шампионат и полуфиналния мач за Купата срещу ЦСКА.
Още си спомням разплакания Кишишев на пресконференцията когато обявиха ,че е хванат с допинг,което ме и подведе. По късно стана ясна ,че станала грешка и действително хванатия футболист е Илия Груев ,тогава играч на Нефтохимик.
Като в такъв случай съм длъжен да се извиня на футболиста Кишишев и на футболния клуб Литекс, още един път- паметта ми ме подведе . Между другото по-късно стана ясно и ,че историята с допинг пробата на Груев е също грешка и той беше реабилитиран. Извинявам се още веднъж- трябваше да проверя архивите ,преди да пиша,а не да цитирам по памет.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 май 2011 01:08

Картотеката на Кишишев няма нищо общо с допинг скандала.
Просто около него тогава се шумеше страшно много и той беше под напрежение.

Все пак беше млад и тепърва изгряваше като футболист и не му беше хич лесно да бъде нападан по този начин.
Просто тогава Бурса се забави с картата му или нещо подобно беше и аз вече не помня.

Играч хванат с допинг няма как да продължи да играе и това би трябвало да ти е било ясно дори и ако си бил забравил точно какво беше тогава.
Наказанието за такава постъпка както казах вече е минимум 2 години лишаване от състезателни права.

Муту беше хванат няколко пъти и му бяха спрели правата първият път за 2 години след това пак го хванаха, ама не помня какво стана.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 13 май 2011 01:20

Долно уйно написа:Литекс знае ли ли са, че въпросният мач е бил пробит от страна на Метелург?
То и ЦСКА играха в ЛЕ в пробит мач, но това какво общо има с тях?

Когато се казва "А", трябва да се каже и "Б", а и сещам се за разни изказвания на Искренов и т.н., как са си уреждали мачове.

Днес е модерно в България да се плюе, с повод или не, да се плюе.
Догодина ЦСКА ще са на първо място и шампион и още от сега ми се плаче като си представя какво чудо ще бъде пък по техен адрес. Дори отборът на хмм......... Пирин да е на първо място, отново ще се намери какво да се плюе по тях.

Welcome back.

Има известна разлика между мачовете Базел-ЦСКА и Металург- Литекс в единия се разследва манипулирането му от тотомафията ,а в другия тотомафията не е замесена, понеже няма залагания на него.
За Искренов- прав си , гледах онзи мач, макар че сценария беше малко по-добре изигран от мача Ботев-ЦСКА отново 2:2 през същата година тогава играчите на ЦСКА се наредиха в центъра и оставиха 4 играчи от Ботев сами срещу вратаря ,а онези ня можаха да я вкарат и трябваше да повтарят същото упражнение за да изравнят.
За това съм написал по-горе последните 15 години, тези мачове между Ботев и Левски и ЦСКА бяха преди 19 години. Тогава имаше доста уредени мачове.
Не знам по какъв показател реши че ЦСКА ще са първи догодина,ако си толков асигурен заложи да заработиш някой лев ;) .

Върни се в “Литекс”