vaskonti написа:Да, в записа наистина се чуваше, че Първан иска от играчите да загубят през второто полувреме. Но в интерес на истината това въобще не значи, че Литекс е замесен, може тоя Първан да е играл мача срещу собствения си отбор на пълен или частичен обрат. Тоест доказателството беше, че Миньор е уредил мача, а не, че и Литекс участва. Каква в действителност е истината е съвсем отделен въпрос, фактът е, че от законова гледна точка няма недвусмислено доказателство, че Литекс участва в далаверата.
Никога не съм твърдял, че Литекс са замесени в уреждането на мача. Просто Литекс участва в единствения ДОКАЗАНО С ДОКАЗАТЕЛСТВА уреден мач в България през последните 15 години. Съгласен съм,че няма неопровержими доказателства ,че Литекс са замесени в далаверата,както се изрази. Друг е въпроса защо БФС не спази собствения си правилник и не анулира мача- при доказване на уреден мач замесените отбори се вадят от групата,ако е замесен само единия отбор ,то той се вади от групата( както с право бе постъпено с Металург) и мача се анулира и се присъждат служебни загуби с 0:3 на замесения отбор във всички мачове до края на първенството или пък целия актив на замесения отбор се анулира( зависи след кой кръг е изваден отбора)- нещо което не беше направено. Проблема е че записа беше изваден доста след края на първенството-доколкото си спомням една седмица преди началото на следващото първенство и Литекс вече беше започнал мачовете си от квалификациите и мисля,че вече ги беше и приключил и при спазване на правилата за шампион трябваше да бъде обявен Левски и ставаше голяма каша. Затова от БФС измислиха тази уникална глупост.