Рядко пиша в тези форуми, но мисля да си кажа мнението по тази тема.
Това, че прабългарите са арийци
не е неоспорим факт. Напротив, повечето учени(български и чужди) смятат все още прабългарите за част от тюркско-алтайската група племена, поради очевидните връзки на прабългарските племена с други племена идващи пак от Памир и Тян-Шан. Военната структура на прабългарските племена е съвсем същата като на другите тюркско-алтайски племена, такава е и обредноста, такава е и обществената структура.
Няма,ама наистина
НЯМА сериозни доказателства, които да опровергават тази теза и да правят от прабългарите арийци.
А сега за днешните българи....
Тук на тази земя са живеели траките (поне за тях са най-ранните писмени извори). Те се смесват със гърците по ред причини (не ми се пише трактат). След това идват слявяните, които на свой ред се смесват с траките и гърците по нашите земи. После идват прабългарите на Аспарух и се смесват с омешаното вече население на същата тази земя. Разликата преди и след Аспарух е че, човека прави държава наречена България на територията на Источната Римска Империя - Византия. Та така, дотука станаха траки,гърци,славяни и прабългари ... След известно боричкане (около 3 века) гръко-римляните т.е Византия успява да завземе България и да я подчини за около 200 години. през това време текат претопителни процеси на населението (изселвания на старо коренно население,заселване на ново некоренно). Това е напълно нормално с оглед на целта на Византия да запази българските земи за империята. Тези факти обаче се отрязяват на демографските особености на българското население.
След освобождението на българските земи и създаването на второто българско царство в демографския облик на населението се намесват още няколко етноса, като кумани и татари. По късно идват и кръстоносците които не пропускат да съсипят Византия и да си създадат няколко държави на полуострова, като също се омешват с омешаното вече местно население.А самите кръстоносци предстявляват огромен брой различни етноси....
Май взе да става мазало а?
Не знам дали трябва да говоря какво се е случило после. Всеки българин с поне малко мозък в главата е чувал,какво се е случвало на населението по време на турското робство/присъствие/владичесто или там както смятат да го нарекат умните глави... С две думи още повече омешване и още повече изселване на коренно население и населване на друго с цел овладяване на територията.
Та така... ние днешните българи сме част от много етноси и много народи...Няма никакъв начин да бъде определен и отделен българския етнос на антропологичен или лингвистичен принцип. Далеч не сме арийци...И като се замисля може би е по-добре, щото най-чистите арийци в момента са индийците а аз изобщо не бих искал да съм индиец

За едно нещо си прав - не сме слявяни ...поне не само

Ние сме българи... Всъщност не... ние сме БЪЛГАРИ. Миналото ни е определило нашето настояще. Етноса ни се самосъздава и развива и утвърждава в период на 1300 години...Гордея се с това! Не искам да се годея защото съм славянин,тюрк,грък,саксонец,римлянин или каквото и да било друго чуждо нещо. Българския етнос е уникален и заслужава да се гордеете с принадлежноста си към него без да искате да сте арийци или тюрки или каквито и да било. Защото просто не сме такива...ние сме БЪЛГАРИ