Вярващи ли сте?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Вярващи ли сте?
Пак ли такава тема 

4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- Тракториста
- Контакти:
Аз вярвам в Силата на рицарите Джедаи
YANTRA_FOREVER написа:Синьо сърце написа:Cesc Fabregas написа:Аз съм силно НЕвярващ! Не вярвам в някакви недоказани неща, не вярвам в нещо, създадено да манипулира масите! Не вярвам сляпо в някакви неща, само защото искам да съм богоугоден и да ме бута в живота, когато стане напечено! Предпочитам да вярвамв реални неща, а не в някакви предположения и измислици!![]()
А кои са доказаните неща?
Че силата , която ни води, тази която може да ни даде много богатства,но и може да ни накаже тежко, е природата.Както и че с дух и воля човек може да постигне всичко.Без "божествени" намеси и т.н.
Малко смесвате нещата. Ако нещо е доказано, в него никой не вярва, а просто ЗНАЕ какво е положението. Вярата е нещо имагинерно, няма нужда от доказателства. Тоест ВЯРА и ЗНАНИЕ са две различни неща, които обаче не си пречат едно на друго.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
de.bil написа:MORSKI написа:de.bil написа:За съжаление не съм вярващ, а колко по-лесно би било за мен, ако съм. Тогава човек има отговор за всичко- т.е. няма такъв, но важното е, че винаги може да си намери причина и обяснение за каквото и да е. Иначе съм на мнение, религията е един от инструментите за оглупяване и ограничаване развитието на отделния човек, и оттам на обществото.
аз пък съм вярващ и не се смятам за оглупял и т.н глупости!
Радвам се за теб. Оглупяването е процес, който не се забелязва от оглупяващия![]()
В тежки моменти и аз съм се молел- дори в църква, но това няма нищо общо с религията- в живота лошите неща идват бързо и лесно, докато хубавите изискват много усилия. Това е така и господ не може да го промени.
Имай предвид, че само до преди 20 годин в България вярващите бяха малък процент, а и този народ винаги е бил повече езически отколкото християнски. Сега се повтаря, че трябва да сме християни и вярващи, както преди се повтаряше за социализма и комунизма, което е много по добре от религията. Стига да не го правят същите хора.
Ами на мен повече ми прилича на оглупяване мнение от хора, които не споделят дадена теория спрямо други, които я споделят в стил- вие сте балъци или вие сте еди какви си щом вярвате в нещо! Това категорично е признак на ниска култура! И на мен ми изглеждат много смешни и оглупяващи разни теории в които вярват различни хора, но всеки може да си избира в какво да вярва, как да живее на кой отбор да е фен и т.н! Така, че подобни обобщения са ми меко казано хммм, смешни и странни!

Кой ти казва, че хубавите неща ще ти паднат от небето? Това е една голяма лъжа и заблуда налагана от атеистите! Това, че си вярващ далеч не значи, че няма да се трудиш и ще чакаш нещата да ти паднат отгоре или т.н! Ти пак си се трудиш, бориш се , просто се оповаваш и на по-висша сила и вярваш в нея! Не виждам проблем?
Вярващите бяха малък процент заради репресиите по комунистическо време! Един от хилядите минуси на комунистите! Преди комунизма процента вярващи и ходещи на църква е бил доста по-голям

А не виждам кой повтаря, че трябва да сме вярващи? Всеки сам избира и не виждам някой да кара друг да вярва в каквото и да е1
- Синьо сърце
- Контакти:
vaskonti го каза,нямам какво да добавя!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Cesc Fabregas написа:pronet1 написа:ще стана вярващ ако брадатия слезе и изпие една ракия с мен
При тея обстоятелства и аз бих повярвал в негопреди това-"
![]()
![]()
![]()
![]()
" ми е коментара за ВАШИЯ боК
G.B.S написа:Леле тука пълно с БЕЗБОЖНИЦИ бе.Естествено че има Господ тои нито трябва да се вижда нито да се докосва нито да се доказва.Трябва да го почустваш тва е вярата
И тебе ще те попитам-коя е най-голямата мафия в света?![]()
Ей сега ше повярвам в нещо, което ни се спуска отгоре, натрапва ни се ей така-ВЯРВАЙТЕ! в светлото бъдеще
Че църквата е богата спор няма,че наште попове червиви от пари спор няма.Веднага се сещам и за Митрополита на Пловдив Николаи, ходи с охрана по голяма от на ББ,часовник за 10 хил,имотите не си ги знае съм сигорен.Тва дава право на хората да се дразнят но няма нищо общо с вярата секи сам си я раэбира за себе си.
- slavia_forever
- Контакти:
cska@1948 написа:PFCB написа:cska@1948 написа:За какво да вярвма като нищо хубаво не съм видял от този скапан живот
Ми като не вярваш няма и да видиш нещо хубаво
А ти като вярваш какво си видял,самия исус ли
А ти виждал ли си часовникаря в часовника си, докато гледаш колко е часа?
Хайде стига, темата се изчерпа.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]