Официално: САМО ЦСКА плаща наем за стадион

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

tprodanov
Контакти:

Re: Официално: САМО ЦСКА плаща наем за стадион

Мнениеот tprodanov » 29 апр 2010 14:07

vaskonti написа:
tprodanov написа::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Това последното мнение беше култово. Все тая.

Нека се върнем на въпроса -

1. Колко наем плати ЦСКА и колко Левски за последните - 5, 10, 20, 60 години?
2. Колко инвестиции направи ЦСКА и Левски за същия период?

1. Има пряко отношение към 2.
Очевидно никой не е толкова тъп, че хем да плаща наем за нещо, хем да инвестира в него лични пари и да не му ги приспадат. Самите числа в случая нямат значение. Ако държиш на тях, за 10 години ЦСКА са платили 6 милиона лева, а ако приемем, че Левски са спестявали 25 000 на месец от Герена, спестените пари за същият период е 3 милиона. Сума достатъчна за хубав терен, табло и приличен общ ремонт.

Но всъщност, инвестициите в Герена са за над 10млн? А и как сметна 25 000 че се предполага да е наема на Герена?

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 29 апр 2010 14:12

vaskonti написа:Значи ако ползваш на аванта държавна собственост проблем няма, когато говорим за един обект, но когато ползваш повече от един обект, тогава вече е прекалено нахално и трябва да се плаща. Просто нямам думи, безмерна синя наглост... :shock:
Отделно и стадион Раковски бил на Левски... Не е истина просто, вие сте неспасяеми...

Наглеца вика дръжте наглеца... Естествено, че трябва да си плащате за 3те обекта. Казах ви. Ограничете ползването само до Армията и тогава претендирайте да не плащате, и тогава ще можете да се принизявате до нивото на другите клубове. Иначе продължаваш да наглярстваш...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2010 14:14

tprodanov написа:
Но всъщност, инвестициите в Герена са за над 10млн? А и как сметна 25 000 че се предполага да е наема на Герена?

Не знам как ги сметна 10 милиона, надявам се не ми цитираш Батков. Но няма значение, дори и 10 милиона да са. Герена е даден на Левски безплатно и безсрочно. При това положение няма проблем да се инвестира, тъй като де факто стадиона вече си е на Левски. Дори и де юре. ЦСКА не са на Армията нито безплатно, нито безсрочно. При това положение естествено, че има проблем да се инвестира.
25000лв е примерна сума, но вероятно не съм далеч от реалната. ЦСКА плаща над 50 000лв за 3 обекта, единият от които е извън София. При това положение е сравнително реално 25 000 да е наема на Герена.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 29 апр 2010 14:16

vaskonti написа:Не знам как ги сметна 10 милиона, надявам се не ми цитираш Батков. Но няма значение, дори и 10 милиона да са. Герена е даден на Левски безплатно и безсрочно. При това положение няма проблем да се инвестира, тъй като де факто стадиона вече си е на Левски. Дори и де юре. ЦСКА не са на Армията нито безплатно, нито безсрочно. При това положение естествено, че има проблем да се инвестира.
25000лв е примерна сума, но вероятно не съм далеч от реалната. ЦСКА плаща над 50 000лв за 3 обекта, единият от които е извън София. При това положение е сравнително реално 25 000 да е наема на Герена.

Я си наеми 100 квадрата в Сухата река и 100 квадрата в Центъра. Тогава пак ще говорим колко е релна сумата...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2010 14:23

bigbonusprize написа:
vaskonti написа:Значи ако ползваш на аванта държавна собственост проблем няма, когато говорим за един обект, но когато ползваш повече от един обект, тогава вече е прекалено нахално и трябва да се плаща. Просто нямам думи, безмерна синя наглост... :shock:
Отделно и стадион Раковски бил на Левски... Не е истина просто, вие сте неспасяеми...

Наглеца вика дръжте наглеца... Естествено, че трябва да си плащате за 3те обекта. Казах ви. Ограничете ползването само до Армията и тогава претендирайте да не плащате, и тогава ще можете да се принизявате до нивото на другите клубове. Иначе продължаваш да наглярстваш...

Бях ти го казал в една друга тема, но ще повторя - ЦСКА не иска да не плаща, а иска едно и също правило да важи за всеки, тоест и другите да си плащат. Броят на ползваните обекти е АБСОЛЮТНО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ. Ако ползваш 3 обекта, плащаш за 3, ако ползваш 1, плащаш за един. В момента имаме двоен стандарт. Едва ли има голям шанс да вденеш, така че съм до тук точно по тоя въпрос.
[/center]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 29 апр 2010 14:25

vaskonti написа:
tprodanov написа:

Не знам как ги сметна 10 милиона, надявам се не ми цитираш Батков. Но няма значение, дори и 10 милиона да са. Герена е даден на Левски безплатно и безсрочно. При това положение няма проблем да се инвестира, тъй като де факто стадиона вече си е на Левски. Дори и де юре. ЦСКА не са на Армията нито безплатно, нито безсрочно. При това положение естествено, че има проблем да се инвестира.

Чакай сега. Значи, излиза, че и двата отбора са платили 0 (нула) лева наем, но Левски е направил значително по-големи инвестиции и накрая ти казваш, че това няма значение и ЦСКА трябва да бъде облагодетелстван допълнително?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2010 14:33

tprodanov написа: Чакай сега. Значи, излиза, че и двата отбора са платили 0 (нула) лева наем, но Левски е направил значително по-големи инвестиции и накрая ти казваш, че това няма значение и ЦСКА трябва да бъде облагодетелстван допълнително?

Герена е даден безплатно и безсрочно на Левски. ЦСКА е на Армията под наем(което значи, че се искат пари за това) и с определен срок, който се договаря всеки път, щом изтече. Това според теб означава ли, че идвата отбора са платили нула лева наем? И в тая ситуация ти виждаш облагодетелстване на ЦСКА?!!?
Не мога да ви разбера, честно... :shock:
[/center]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 29 апр 2010 14:37

Означава. ЦСКА платил ли е някакъв наем, за да се оплаква от него?

Потребителски аватар
eMs1
Контакти:

Мнениеот eMs1 » 29 апр 2010 14:38

tprodanov написа:
Чакай сега. Значи, излиза, че и двата отбора са платили 0 (нула) лева наем, но Левски е направил значително по-големи инвестиции и накрая ти казваш, че това няма значение и ЦСКА трябва да бъде облагодетелстван допълнително?

Разликата е в това, че ако ЦСКА са платили 0 лева за полседните 2 г. (например), Л-и са платили 0 за последните 40 г. Но разбира се ти я знаеш тази разлика, но нали трябва да се заяждаме.

П.П. По повод следващото ти изказване: Плащали са, да.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 29 апр 2010 14:45

Чакай сега. Не става въпрос за две години. Не случайно въпроса ми е пак повтарям -

1. Колко наем плати ЦСКА и колко Левски за последните - 5, 10, 20, 60 години?
2. Колко инвестиции направи ЦСКА и Левски за същия период?

За мен, по първия въпрос отговора и за двата отбора е една голяма нула. Ако имаш други данни, ще се радвам да ги споделиш?

Върни се в “ЦСКА”