Новият стадион на "Левски"

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

gembala
Контакти:

Re: Новият стадион на "Левски"

Мнениеот gembala » 26 мар 2025 17:55

В началото на новия век, работех в ГБС. Към 2020г май беше, оперативния директор на ГБС (павел Калистратов лека му пръст) се отдели и създаде Калистратов груп АД, като ми предложи да отида с него в новата фирма. Но не това е важното... Изпълнявайки служебните си задължения сега, често се срещам с бивши колеги от ГБС - изпълнителите на новия стадион в Борисовата градина. Тяхното мнение е, че проекта и изпълнението на съоръжението ще надмине 300 млн. лева... И това за 17500 седалки. Чудно ли е, че от сдружението са обявили намерение за 200 млн. лв. за Герена? Или Папазки няма инвеститорски контрол, лъже и краде от себе си? Със 100млн., както пишат колегите тук и ежемесечно растящата инфлация, ще построим Герена, но само ако се върне бригадирското движение. Да ме прощават младите форумци, че вероятно не знаят, какво е това последното.

Halo
Контакти:

Мнениеот Halo » 26 мар 2025 18:07

Страшно много се краде. Не само в България. Проектите могат да бъдат реализирани за поне два пъти по-малко време и от по-малък брой работници и материали. Не сте ли виждали служители, които по цял ден стоят и се чудят какво да правят. Е, тези получават не малки заплати за НИЩОПРАВЕНЕ. Стадион може да се построи и за малко пари, но най-вероятно само на теория, защото кражбите не могат да бъдат спрени. Самите работници нямат съвест. Защо трябва да ти плащат, ако цял ден стоиш с ръцете в джобовете?! Та ти си работник на строителен обект, не си пазач.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 26 мар 2025 20:54

Колегата по горе го написа. Не можеш да крадеш от себе си. Можеш да завишиш нещо като материал или труд но това ще е с цел избягване на данъци. Което си е в плюс за инвеститора.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 26 мар 2025 21:43

Вълчан написа:Колегата по горе го написа. Не можеш да крадеш от себе си. Можеш да завишиш нещо като материал или труд но това ще е с цел избягване на данъци. Което си е в плюс за инвеститора.

Гърнетата и Сашката Томов ви се смеят на глас. Тая мантра "не можеш да крадеш от себе си", моля не тука. Никой тарикат не краде от себе си, разбира се, а цоца от дружеството, ЮЛ или както искате наричайте юридическата/счетоводна форма.
Кредити, субсидии, надписване и т. н. и т. н., сетне фалити, схеми, които прогнилата ни държава не само позволява, но и сякаш покровителства.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 26 мар 2025 22:36

Обикновено повечето помнят не повече от 3 дни:(
Самия факт, че преди няколко дни бутнаха най-голямата лапаница при Локото ... какво ли не беше там с драми и собственици да строят "А"сектор, за мен говори много !
Предлагам утре БатНасе да покани и Инжинер Тонев, той има опит...

*Каквото и да лъжат, по изпълнителите(подизпълнителите) ще ги познаете, както в латекса!
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 мар 2025 22:43

shampi написа:От това което гледах снощи, дето го каза Пепи Ганев, ми се струва че 200млн. са множко за нов стадион - 3 трибуни и под тях нищо и само Сектор А със магазини, съблекални, ресторанти и скай боксове. А той спомена и намален капацитет на Сектор А, нещо от сорта на 3500места.
Все ми се струва, че сегашния Сектор А може да да се пригоди към останалите евентуални 3 нови трибуни, да му се сложи козирка и да не се налага да го бутаме.
Според мен тия 200млн. половината ще идат по джобовете на някой хора, дето имат да взимат за строежа на Сектор А, а и за други дейности извършвани през годините.
Но нека първо да стигнем до строежа, че като нищо чисто административно, забатачването може да продължи 1-2 години.
Аааа и най-важното естествено, да се намери някой, който да извади тези пари.
Само Левски!

И аз съм го мислил. Козирка на сектора, другите се събарят. Правят се по модел на А и се съединяват. Изцяло футболен стадион, без писта. Но принципно си държа на мнението, че в настоящия безроднически режим... по-добре нищо да не се строи. Вместо това една супер база+модерен терен.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 27 мар 2025 09:25

Строежът на новия стадион (ако изобщо се случи) ще се ръководи от принципа: "Максимален грабеж"
Мокрите сънища на юнаци от форума от типа "къде какво трябвало или не трябвало да има" нямат абсолютно никакво значение!
Търси се изпълнител, който да се включи в далаверата за "разделянето на баницата".

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 27 мар 2025 09:57

Тези ли ще дадат парите :oops:

https://sportfive.com/
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 27 мар 2025 10:01

Каква е тази ежемесечна инфлация дето всички се оправдават с нея за да крадат.
Цимента от магазина е скочил с 50 % от преди три години ,от войната желязото също с 50%,разходи за труд 30%,други разни материали за облицовки и тем подобни едва ли са много определящи за крайната цена.
Къде са тук 100-200% цени нагоре?
Какви са тези инвеститорски контроли,чии интереси обслужват?
Нали за това се правят тези търгове,казва строителят цената,стискат си ръцете и край,в договора да пише максимум 10 % индексация.Като не успее строителя да се вмести ,айде марш,да идва следващия.
Да си правят сметката,какво са се разпищолили,или и там е поредния картел,всеки се е договорил с другарчето си от уж конкурентна фирма.
Затова и писах преди дни -Чужда фирма да строи ,а не тукашните деребеи
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 27 мар 2025 15:43

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев даде разяснения относно идеята за бъдещ нов стадион на “сините”. Ръководителят разкри, че за момента ситуацията е на етап предпроектно проучване.

“Проекти няма към този момент, все още сме в предпроектно проучване. Има само изготвен доклад, който дава отговор ако новият стадион е бизнес проект - тоест да се самоиздържа колко трябва да е капацитетът и инвестицията. Индикативна цена е около 80 милиона евро и 20-23 хиляди капацитет. Една от водещите фирми по опериране на подобни съоръжения са изготвили този доклад”, каза Георгиев.

“Бяха дефинирани няколко проблема, които трябва да се решат - между столичната администрация и столична община, другите са със Столичния общински съвет. Също така между властта и правото на ползване. Това са девет имота, върху които имаме безвъзмездно и безсрочно право на ползване. Тези въпроси трябва да се решат, за да се продължи работата по търсене на инвеститори. Имаме уверението, че тези пречки не са непреодолими, но не знам в какъв срок. Имаме уверението, че ще получим съдействие”, допълни Георгиев.

Върни се в “Левски”