История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Иво Инджев - национален предател

Мнениеот Drunken_Master » 16 дек 2019 17:07

Напротив, ще го поствам, защото някой го беше цитирал по-рано, относно произхода на българите. Явно е някакъв гуру за част от съфорумците...
А това, че "робство" е мръсна дума в днешно време се убедих с филма на режисьора Максим Генчев за Левски. Нито веднъж не се чу думата "робство", а само веднъж думата "иго".
Там се говореше, че сме подложени на изтребление от "турци, араби и арменци..." Бил го писал Левски в записките си !? :shock:
Във филма имаше и намеци за македонски народ между другото...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
teerr
Контакти:

Re: Историческа тема...

Мнениеот teerr » 16 дек 2019 17:14

Под Игото го приведоха на български......вече е съжителство...
Ликувай народе!
Ах, акълсъз будала!Булгаръм демектен неден утанъйорсун!”....ако Пайсий беше жив,щеше да звучи така.
Г.Ганчев:Душата ми е люлякова,сърцето оранжево.......- Никога няма да напусна Литекс......

https://www.youtube.com/watch?v=BLd0kDXPuHI

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Помак

Мнениеот Drunken_Master » 16 дек 2019 17:24

Ефрем Моллов: "Помаците са първите мохамедани в Европа, ние сме потомци на персийски владетели...!" :lol:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Cmw8pMnFsZE&t=4s[/youtube]
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!?

Мнениеот Drunken_Master » 17 дек 2019 08:52

goshopileto написа:
THE G.A.M.E написа:Нашите предци са били наясно и за това от пръкването си са се наричали бългАРИИ, а Държавите си ( 5 на брой - известни ) БългАРИЯ.

Индийците също са арийци.

Е, то по тази логика българите сме мангали... :lol:
Изображение

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Re: История на България

Мнениеот ivo55 » 17 дек 2019 10:05

Теории колкото щеш.
Ако имаш 1-2 излишни милиона, все ще намериш "учени", които да изготвят искания от теб анализ. :)
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Стефан Стамболов

Мнениеот Drunken_Master » 17 дек 2019 11:43

saract написа:България е имала един истински политик и това е Стефан Стамболов.Другите са хора с качества но не и истински лидери.

Саракт, в историята на България за мен има трима велики политици - Стефан Стамболов, Фердинанд и Андрей Ляпчев.
Какво мислиш, обаче за твърденията, относно Стамболов, че по време на Априлското въстание се е криел зад Дунава ? Залавянето на неговите бойни другари в Горна Оряховица ли е причината да промени решението си за бунт и не е ли просто някакво жалко извинение, че не е подкрепил всички онези български светии, които са се вдигали на оръжие по това време. Сегашните историци го определят като "тарикат", понеже три седмици преди началото на въстанието изчезва. Между другото всички ние сме чели "Записки по българските въстания", но едва ли точно Захари Стоянов е човекът от онова време, на когото да вярваме безпрекословно. Просто в книгата си има доста оборими факти, както например твърденията му, че Георги Бенковски е узурпирал властта от Волов в четвъртия революционен окръг, понеже шуменският даскал бил много добродушен. Като цяло Медвенският летописец е вреден за четене, обичал е да преувеличава в писанията си. Описва Априлското въстание като "жалък театрален етюд", криейки се по железниците.
Не случайно Тончо Жечев наричаше Джендо "лъжливото овчарче"... :lol:
Последна промяна от Drunken_Master на 17 дек 2019 21:33, променено общо 4 пъти.
Изображение

Prokonsil

Re: Историческа тема...

Мнениеот Prokonsil » 17 дек 2019 11:46

THE G.A.M.E написа:
Prokonsil написа:Русите, няма как да са фини, свиони, викинги, защото не съм чул във Финландия, Швеция, Норвегия, Англия ( английската династия води началото си от саксонка и викинг!) да говорят на болгарския диалект, който се говори в Русия!
Езикът не е признак за принадлежност.
Инак ще излезе, че всички в САЩ са англичани, а цяла Северна Африка, понеже говорят френски, са французи.

ХазАРИТЕ са иранско племе, но езикът им е тюркски ( турански ) ...

Няма как езикът да не е признак за принадлежност! Именно езикът определя нацията, ако не народността!
В САЩ официални са два езика - английски и испански. А в Луизиана, още си говорят на немски и френски...
В Северна Африка, всяко племе си говори на своя диалект и...някак си се разбират - френския не е официален език!
А в Англия, до 17-ти век са говорили на смесица от саксонски и викингски - дори Шекспир пише на този език! - и чак Кромуел прави реформата на днешния им език!
А племенни "езици" - по-скоро отново диалекти, колкото искаш е имало и в Азия, по онова време...Ти да не мислиш че говорим на български = алански? ;)....бактрийски!
А официалния език в Киевската Рус, норвежки ли е бил? ;)...що ли не се е запазил и до сега, ми и Путин говори на БОЛГАРСКИ диалект.....като Вучич и Зайо ;) :lol:

Prokonsil

Re: История на България

Мнениеот Prokonsil » 17 дек 2019 12:01

Мисля че ви написах вече - цялото днешно човечество, Петата раса, са АРИИ! - още от преди 1 милион години...Расовото различие е плод на експериментирането на АТЛАНТИТЕ!

:) не е нужен милион, за да стигнеш до Кайлас и...поне видиш отблизо Шамбала..."градът на Боговете" където все още съществуват същества от предишните четири раси, които не знам дали могат да бъдат наречени човешки...поне до лемурийците и атлантите!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Помак

Мнениеот Drunken_Master » 17 дек 2019 12:07

Prokonsil написа:Мисля че ви написах вече - цялото днешно човечество, Петата раса, са АРИИ! - още от преди 1 милион години...Расовото различие е плод на експериментирането на АТЛАНТИТЕ!

:) не е нужен милион, за да стигнеш до Кайлас и...поне видиш отблизо Шамбала..."градът на Боговете" където все още съществуват същества от предишните четири раси, които не знам дали могат да бъдат наречени човешки...поне до лемурийците и атлантите!

Според мен имаше в предвид, че ония малоумен пчелар - Ефрем Моллов, който твърдеше, че българите-мохамедани главно живеещи в Родопите а.к.а. "помаци" са отделен етнос със собствен език, е платен от някоя организация... То в последните години, кой ли не прави опит да разделя българската нация. А между другото май малко българи са чували за Тъмръшката република и нейният владетел - помакът Ахмед Ага Тъмръшлията, който е изклал много негови сънародници по време на Априлското въстание. Което разбира се, по никакъв начин не означава, че има помашки етнос, просто данъците на хората в тази реплика са били по-ниски. Интереса клати феса...
Изображение

Prokonsil

Re: Помак

Мнениеот Prokonsil » 17 дек 2019 12:24

Drunken_Master написа:
Prokonsil написа:Мисля че ви написах вече - цялото днешно човечество, Петата раса, са АРИИ! - още от преди 1 милион години...Расовото различие е плод на експериментирането на АТЛАНТИТЕ!

Според мен имаше в предвид, че ония малоумен пчелар - Ефрем Моллов, който твърдеше, че българите-мохамедани главно живеещи в Родопите а.к.а. "помаци" са отделен етнос със собствен език, е платен от някоя организация... То в последните години, кой ли не прави опит да разделя българската нация. А между другото май малко българи са чували за Тъмръшката република и нейният владетел - помакът Ахмед Ага Тъмръшлията, който между другото е изклал много негови сънародници по време на Априлското въстание. Което разбира се, по никакъв начин не означава, че има помашки етнос, просто данъците на хората в тази реплика са били по-ниски. Интереса клати феса...

...не разбрах, защо към мен е това обръщение, но, наистина в един исторически момент религията прави етноси, народи! - древната Болгарска империя,(Велики Болгар) се разпада на религиозен принцип!
- Хазар - юдаизъм
- Метрополията - мохамеданство
- Урус Болгар - запазва Тангризма
- Дунай Болгар - християнство
- Панония - католицизъм
И станало каквото станало...
А помаците, в последните години наистина им мътят главите разни ходжи от къде ли не - не само Турция - и понеже имахме пренебрежително отношение към тях...като към предатели, каквито са си били, макар и от слабост, ето че днес са по-близо до ИД, отколкото до българската си същност.
Ще ти приведа пример - запознавам се с една от Якоруда и от дума на дума, разбирам че е помакиня...не и помня името сега...Та я питам, ти каква си по народност? - отговаря мюсулманка!!! Остави религията, по народност, питам? - пак мюсулманка...
Добре бе - казвам - то Папата и аз сме християни, ама той е аржентинец, а аз българин! Ти каква си по народност? - пак отговаря мюсулманка...
Та сещаш ли се до какво са ги довели разни ходжи и как се пръкна този Ислямски халифат?...Та и ние имаме вина за това, че помаците ги...изолирахме от българската общност! - отдавна е било, когато дедите им са преклонили глава пред ятагана и са предали вяра и народност....

Върни се в “Свободна зона”