"Бъдещето" на българския футбол ......

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: "Бъдещето" на българския футбол ......

Мнениеот Tommi » 29 сеп 2016 15:04

Lyubaka01 написа:Съвсем наскоро в София се проведе Ювентус джуниър камп - беше за деца от 5 до 17год. Много силно впечатление ми направиха треньорите-трима италианци. Разнообразни упражнения, съобразени с възрастовата група, много работа с топка и т.н. Знаеха децата по имена още на втория ден... Направи ми впечатление че успяваха да задържат интереса дори и на най-малките(5 годишни) към тренировките(всеки с малко дете знае колко трудно е това ;) ). За екипировката пък въобще няма смисъл да коментираме.
Въобще за работа с деца си трябват по-специфични знания, умения и методики. Може би някой ден и нашите футболни управници ще вдянат че не е необходимо да откриват тепърва топлата вода, при положение че нещата могат да се получат(или по-скоро купят) наготово. Могат да се наемат чужди треньори, да се закупят методики и т.н. Въпрос е на пари, желание и акъл...

И кампът на Ювентус, и този на Милан малко преди това са хубави и полезни неща за нашия футбол. Лошото е, че са с ограничен обхват и не особено евтини за нашите стандарти, затова сравнително малко деца имат възможност да се докоснат до тях.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 сеп 2016 15:19

Lyubaka01 написа:Съвсем наскоро в София се проведе Ювентус джуниър камп - беше за деца от 5 до 17год. Много силно впечатление ми направиха треньорите-трима италианци. Разнообразни упражнения, съобразени с възрастовата група, много работа с топка и т.н. Знаеха децата по имена още на втория ден... Направи ми впечатление че успяваха да задържат интереса дори и на най-малките(5 годишни) към тренировките(всеки с малко дете знае колко трудно е това ;) ). За екипировката пък въобще няма смисъл да коментираме.
Въобще за работа с деца си трябват по-специфични знания, умения и методики. Може би някой ден и нашите футболни управници ще вдянат че не е необходимо да откриват тепърва топлата вода, при положение че нещата могат да се получат(или по-скоро купят) наготово. Могат да се наемат чужди треньори, да се закупят методики и т.н. Въпрос е на пари, желание и акъл...

Ами, то това е есенцията, проблемът не е финансов даже, тези неща се учат. Най-важни са работата и подходът, методологията.

У нас, някой направи 3 терена и 2 общежития за ДЮШ, и веднага се почват хвалбите колко се работело там ..... е, да де, ама терените и общежитията не играят, играят децата. Не, че не са важни, напротив, но като я няма работата с децата, ползата от терените и общежитията е нулева.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 сеп 2016 17:17

bobo_13 написа:...Давате за пример Германия, Франция, Италия....ами виждате, че в Бундестима поляците и турците са мнозинство, за Франция е ясно, че почти целия отбор е от Африка....на ЕП играеха с 2-3-ма бледолики; Италия и те натирализират бразилчета и аржентинци.......

Бобчо, пишеш без да си информиран, просто ей така, за да кажеш и ти нещо по въпроса... Дай да видим "мнозинството" от поляци и турци в Бундестима:
- поляци - 0 (нула);
- турци - 2-3 (Йозил, Емре Джан и Гюндоган) с уговорката, че твърд титуляр е само първият, а последният от доста време не е обличал фланелката с 4-те звезди заради непрекъснати контузии;
Отделен въпрос е, че и тримата "турци" са германски граждани по рождение (Йозил е трето поколение). ;)

http://www.dfb.de/die-mannschaft/team/

П.П.За домашно си изясни разликата между гражданство по рождение и гражданство по натурализация, за да не пишеш глупости, и виж там - поинтересувай се за борците и щангистите от турски и арменски произход, донесли толкова слава на България... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 сеп 2016 18:41

За Германия незнам относно поляците (макар, че за мен поляците са една от най-чистите нации в днешна Европа)...Ама гледали ли сте скоро малките французи и англичани ? 70% са си чисти негри.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 29 сеп 2016 20:23

Балкански Орел написа:За Германия незнам относно поляците (макар, че за мен поляците са една от най-чистите нации в днешна Европа)...Ама гледали ли сте скоро малките французи и англичани ? 70% са си чисти негри.

Колониални държави :) Даже малко закъсняха в сравнение с Холандия.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Жълто-черен Пловдив
Контакти:

Мнениеот Жълто-черен Пловдив » 29 сеп 2016 22:53

Истината е, че расте малко лигаво поколение, за което е геройство въобще да излезе да порита топка, пък камо ли да тренира сериозно някакъв спорт.
Футболът, както всеки спорт, си иска много пот, инат и преодоляване на трудности. Днешните дечица като видят малко зор и се отказват. Единственият стимул са парите и лесните каки. Това е.
Като добавим и сбърканата ценностна система, кофти методики и сбъркани детско-юношески школи - резултатът е налице.
Макар, че Кучето да не мислите, че някой го е учил на нещо. Той си е бил такъв - брат ми е негов набор, от същия квартал сме, това ми разказва, че Стоичков си е бил квартален гамен, но с характер и по цял ден за кеф е ритал топка. Никой не го е принуждавал.

Потребителски аватар
Pragmatichen

Мнениеот Pragmatichen » 30 сеп 2016 09:16

iliev72 написа:Няма ! Защото няма стратегия за развитие на футбола за десетилетия напред !

Че то за нещо има ли стратегия в страната ни?
За БДЖ и ЖП превози има ли?
За туризма има ли?
След като самите ние предпочитаме Гърция пред нашето море, кога ще дойде НОРМАЛЕН чужденец на нашето море?
За селско стопанство има ли?
За доходи, пенсии и здравеопазване има ли?
За социална политика има ли?
За наука и образование има ли?
За екология има ли?
ЗА НИЩО В БГ НЯМА СТРАТЕГИЯ, СПОРТЪТ НЕ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!
След като в Сеул 88 и преди това сме имали по една кошница медали, от които 60% златни...значи просто вече не сме държава.
А и да не забравяме, цветът на нацията, дейните, силните, позитивни, можещи и мислещи хора, с инициативно мислене, са извън България.
Тук са останали роми, пенсионери, тарикати, мързеливи, неграмотни, престъпници, евтини ку*ви и 5-6% читави хорица.
Невъзможно е да има спорт, след като всичко друго по стълбицата на живота е НЕНОРМАЛНО.
Просто с теб говорим за едни и същи неща, но аз ги казвам подробно, а ти с 5 думи.
И друго, Илиев, нито една държава нямаше да позволи такъв пладнешки обир, като на Томов и Титаните, при това Томов 2 пъти...за най-големия си и титулуван отбор.
Това дори в Индия нямаше да стане.
Представи си шефа на Реал, Байерн, Челси, Ювентус и т.н. завлича държавата с огромни дългове, фалира тяхното Кремиковци, доказано виновен е, води умишлено клуба към фалит, има наглостта да пуска някакви измислени и без стойност акции, с едничката цел да дообере феновете чрез любовта им към клуба, и накрая да бъде пуснат без никаква присъда.
Че даже в момента е и кандидат за президент.
ТОВА НИКЪДЕ ГО НЯМА!
И накрая един друг тарикат идва и подменя клуба, и казва на испанците "това е друг Реал, но пак е Реал Мадрид, аз съм новият бял балет", това ще бъде ли допуснато?
КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА ВЛАСТВА ПРОСТОТИЯТА, ПРОСТАШКИ ЩЕ СА И РЕЗУЛТАТИТЕ.
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 30 сеп 2016 09:40

Pragmatichen,браво,написал си нещо много смисленно.Дано го прочетат повече хора,мисля,че това се знае но си затваряме очите и кво дойде !!!
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 30 сеп 2016 11:25

Pragmatichen, увличаш се :) Все пак това е спортен форум и това е тема за футбол.
Според БГ законите Томов е невинен.А относно Реал мога да кажа , че дължат много повече от ПФК ЦСКА АД.
Дори сега общината Мадрид ги осъди да върнат 20 млн по една сделка от преди години.Примера ти не е коректен.
Виж Байерн е нещо друго.Там от 30г се работи само в една насока и резултати са налице.Относно Юве нещата са много размити и никой там не е наясно какво се случва там финансово.В случая нека си говорим за футбол и другото да го оставим.За толкова години нищо не им пречеше на БФС да направят стратегия за развитие и т.н. и никой за нищо нямаше да ги упреква , ако клубовете не искат да изпълняват тази стратегия.Няма как да ги принудиш , но да си си вързал гащите и да кажеш - ето аз моята работа съм си е свършил само, че тези нехранимайковци наречени футболни президенти си правят каквото искат и затова нямаме футбол и нямаме национален отбор.А сега нито стратегия в БФС , а за клубовете да не говорим.Те гледат откъде могат повече пари да вземат и нищо повече.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
sirakov77
Контакти:

Мнениеот sirakov77 » 30 сеп 2016 13:21

iliev72 написа:Pragmatichen, увличаш се :) Все пак това е спортен форум и това е тема за футбол.
Според БГ законите Томов е невинен.А относно Реал мога да кажа , че дължат много повече от ПФК ЦСКА АД.
Дори сега общината Мадрид ги осъди да върнат 20 млн по една сделка от преди години.Примера ти не е коректен.
Виж Байерн е нещо друго.Там от 30г се работи само в една насока и резултати са налице.Относно Юве нещата са много размити и никой там не е наясно какво се случва там финансово.В случая нека си говорим за футбол и другото да го оставим.За толкова години нищо не им пречеше на БФС да направят стратегия за развитие и т.н. и никой за нищо нямаше да ги упреква , ако клубовете не искат да изпълняват тази стратегия.Няма как да ги принудиш , но да си си вързал гащите и да кажеш - ето аз моята работа съм си е свършил само, че тези нехранимайковци наречени футболни президенти си правят каквото искат и затова нямаме футбол и нямаме национален отбор.А сега нито стратегия в БФС , а за клубовете да не говорим.Те гледат откъде могат повече пари да вземат и нищо повече.

И каква според теб трябва да е тази стратегия за развитие на футбола? Никой от Бфс не може по никакъв начин да накара който и да е футболен клуб да работи по дадена методика с школата си, видя се че изкуственото налагане на юноши в отборите чрез правилото за играч до 21 години също не работи, та просто се питам какво точно трябва да направи БФС?
За мен беше страхотно въвеждането на дублираща лига до 21 години, но незная поради каква причина я премахнаха и просъществува толкова малко, явно и финансовото състояние на отборите оказа влияние за това! Наистина не се сещам за нещо по-добро което може да се направи и там младите играчи да трупат опит срещу връстниците си! И аз искам да виждам страхотни младоци които да играят на супер високо ниво както в мача на Борусия Дортмунд с Реал Мадрид в шампионската лига, но явно поколението което расте е тотално деградирало с малки изключения!
Ще си позволя да цитирам един приятел, мнение което аз напълно подкрепям " Тази шибана чалга, еба мамата на държавата ни и на спорта" , при това визирам не самата музика, а начинът по който е поднесена с цялата си провокативност!
ivo77 написа:Защо удрят черното тото?! Благодарение на него все още имаме футбол.. :lol:

Върни се в “Футбол - България”