Висша лига - Сезон 2016/2017

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Re: Висша лига - Сезон 2016/2017

Мнениеот Middlesbrough » 05 юли 2016 17:29

Солиден пост Че , но мисля ,че ни трябва по - голяма класа :oops: :roll:

Офтопик:

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 05 юли 2016 22:24

При представянето си и в интервюто с Ноел Галахър (виж ютуб) Пеп Гуардиола заявява категорично, че една от причините да отиде в Манчестър Сити е да докаже на всички скептици, твърдящи, че неговият стил, неговата идея за футбола няма да проработи във Висшата лига, че ГРЕШАТ! Така нареченият possesion football в изпълнение на Роберто Мартинез (треньор, нямащ изобщо идея какво е това защитна игра) и Луис Ван Гаал (холандецът има обаче коренно различна представа за това притежание, което е основано на дефанзивната игра) наистина беше лоша идея в динамично и изпълнено с атлетизъм първенство като английското.. Гуардиола е съвсем различен като треньор, със съвсем различни идеи, а като добавим и тригодишния му опит в Германия, където на немските отбори е в кръвта играта на директен футбол на контраатака, то аз си мисля, че каталунецът е напълно готов да разбие тези митове ;) Още повече - малко или много в Байерн на него не му бе позволено/сам не си позволи да отиде докрай и да трансформира отбора по негов вкус - заради традициите и историята на този голям клуб. В Сити такъв проблем няма, а шейховете ще задоволят всичките му прищевки...Ето видеото от първата тренировка на Сити под негово ръководство - абсолютно в същия стил на водене както в Байерн:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6LjQtvD7rNw[/youtube]
Изображение

Изображение

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 05 юли 2016 23:32

Много ме зарадва как си водеше тренировка.

Като цяло Гуардиола в Барса ми беше противен, но работата която свърши в Байерн ме впечатли, ако успее да накара Сити да играят наполовина от това, което беше Байерн - за мен титлата е сигурна.

А играчите на Сити, като изключим бековете и Вратаря не са по-слаби

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 06 юли 2016 10:24

Да гледаш страстта и работохолизма на Гуардиола по време на тренировки...безценно, истинско вдъхновение за всеки млад мениджър.
Но по обективни причини не мога да му пожелая успех със Сити. :)

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 06 юли 2016 10:38

Чета днес, че Ювентус са отхвърлили първоначалната оферта на Сити за Леонардо Бонучи.. До момента са привлечени Нолито, Гюндоган и Зинченко, а се очакват още Лирой Сане и Джон Стоунс.. Вече според мен повече в сферата на спекулациите са евентуални трансфери на Тони Кроос и Луис Суарез.. Ако успее Сити да привлече всички тези играчи нещата много ще загрубеят за конкуренцията :shock: Чудя се и как точно Гуардиола ще ги позиционира на терена :roll: Схемата 3-4-3 трябва да е, или някаква разновидност от сорта 3-3-2-2; 3-5-1-1..

С голям интерес ще следя и какво ще направи Антонио Конте със селекцията в Челси и дали наистина ще пробва любимата си 3-5-2 в Англия.. Щом Гуардиола иска да разбива митове, що пък не и италианеца да се пробва да разбие мита, че 3-5-2 е невъзможна схема на игра в Англия ;)

Разбира се, и аз по обективни причини не мога да им пожелая на двамата впечатляващи мениджъри искрен успех. Юрген Клоп, за разлика от Гуардиола, Моуриньо, Конте и останалите, много повече предпочита да работи с нетолкова утвърдени имена, които всъщност да се превърнат в звезди на световния футбол именно под негово ръководство.. В това отношение много прилича на Арсен Венгер, с разликата, че германецът е на друго ниво тактически ;) Затова и не съм притеснен от на пръв поглед неособено впечатляващата селекция в Ливърпул до момента. Като прибавим и възможността на Клоп да си проведе пълноценна подготовка и да тренира отбора достатъчно през седмиците за отделните мачове (без евротурнири), аз искрено очаквам един различен Ливърпул тази година, един Ливърпул, доближаващ се много до най-доброто, което сме виждали от Клоповата Борусия :idea:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 06 юли 2016 10:53

Гледам всички капацитети са се изказали и са почнали да лапат на Пепо след една тренировка :shock: :shock: :shock:

Изчакайте да бие някакви индианци 7-0 с 80% владение на топката и тогава, вие след 6 минутен клип в тренировка.... :?

Чакам подкрепа от комшията в испанско - ThSmith :lol: :twisted:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 06 юли 2016 10:55

sunscres92 написа:Много ме зарадва как си водеше тренировка.

Като цяло Гуардиола в Барса ми беше противен, но работата която свърши в Байерн ме впечатли, ако успее да накара Сити да играят наполовина от това, което беше Байерн - за мен титлата е сигурна.

А играчите на Сити, като изключим бековете и Вратаря не са по-слаби

Я ми сравни играчите на Сити и Байерн че ми стана интересно :?

Кое те е впечатлило от работата му в Байерн - завари една машина, която мачкаше всичко в Европа, игра два поредни финала в ШЛ и я прееба (питай феновете им за справка) и след това всички испански отбори го пребиха на 1/2 финалите в престоя му там. Титлата в Германия и Рой Ходжсън щеше да я вземе с тия играчи и това ниво там :?
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 06 юли 2016 11:03

Харесваше ми начина на игра на баварците. Не беше типичното за него тики-така. Завари един застаряващ състав, справи се добре с подмладяването му. А това как, всеки щял да става шампион и да печели купата на Германия и сам знаеш, че са глупости.

Компани, Отаменди, Гюндоган, Силва, Де Бройне, Агуеро едва ли са по-слаби от тези на Байерн

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 06 юли 2016 11:12

Компани < Боатенг
Отаменди < Хумелс
Гюндоган < Видал
Силва < Мюлер
Агуеро < Левандовски

Де Бройне ти го оставям, че Пепо събра некадърници на централната полузащита и развали Гьотце.

Дъглас Коста, Робен, Рибери, Хави Мартинез, Лам, Алаба... с/у Хесус Навас, Стърлинг, Фернандиньо, Фернандо, Саня.... :mrgreen:

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 06 юли 2016 11:28

Това са си някакви твои сравнения, моите са малко по-различни макар че далеч не твърдя, че непременно отговарят на истината.

Хумелс го смени с Бенатия обаче.

Върни се в “Архив”