Bradat-brat написа:Аз съм против наказанието "Мач без публика", но не съм против "санкция" след като има провинение. "Ботев" бе наказан за мач в Бургас, а "Левски" за мачове в Ст.Загора и Ловеч. Разбирате ли, че какъвто и ефект да има подобно наказание, то не води до най-важното - да няма повече такива нарушения. Значи, "моя" отбор може да играе без публика на собствен терен, но с публика при гостуване, на което "аз-нарушителя" отново ще правя каквото си поискам, защото тези които правят "золумите" не ги е еня нито за собствен отбор, нито за противник, нито за зрители. Много от тях не знаят и на кой мач са, нито срещу какво реагират. Това наказание има смисъл, само ако е последвано от персонални санкции, като за нарушение или престъпление за виновните индивиди. Така, максимум след втората или третата колективна санкция "сектора" ще бъде изчистен завинаги. А, сега какво - Всяка година отборът получава по 2-3 санкции, а виновните продължават безпрепятствено да посещават мачове и всички тръпнем, кога ще им скимне отново да ни оставят извън пределите на стадиона.
Точно за това говорим, че наказанието не води до желаните резултати и е до някъде несправедливо!
Аз разбирам, че това наказание не е само в България, дори и националният ни отбор игра мач без публика заради разни идиоти, но от това наказание явни ползи няма! До кога ще продължаваме така? Явно нещо трябва да се промени, но има ли желание за промяна? За БФС е ок, прибират над 500 000 годишно от подобни наказания, за какво да се напъват, явно и за клубовете е ок, щом не правят нищо за да се промени това.
За това и статията я бях озаглавил " Малоумното наказание - мач без публика" , защото ефектът от него липсва, но го промених!