Първо за много години.
Интересно ми стана аршина на модератота за това кое е по темата и кое не. Когато буквално са се “оакали” всичко се трие понеже не е по темата,а когато смятат, че са “големци” по някой въпрос нещата продължават да стоят.Въпрос на принципи, както се казва. От тук човек може да си направи извода, аджеба с какви хора спори. В тази лаладжийница, нито човека Х ще убедя ,че съм прав, нито човека Х ще убеди мен за правотата на своето мнение.
Та по втората тема- историческата. Гледах интервю на директора на Историческият музей в Пловдив, който говореше за Ботев и неговото създаване. Та той беше убеден в това,че няма как годината да бъде подменена, защото на база косвени доказателства всичко води за 1912 година. Има Златна книга има и други брошури за 15 годишнина,20 годишнина и тн. Нещата за разлика от сега са били със много живи свидетели, нямало е как в този кратък период нещата да бъдат тотално подменени. Подписи на Каблешков и Фердинант, говорят повече от думи на Кубик и Модератор Локо Пловдив. А и както каза директора на Историческият музей, което ми направи силно впечатление, е че тогава хората са били много ревниви на тема история и са се опитвали да бъдат максимално коректни. Та аз вярвам в думите и документите на хора преки свидетели на историята, въпреки че протокол няма. Защото едва ли един лист хартия е повече от думите и подписите на видни личности.А да не забравяме,че никой не е казал тогава, че това е лъжа.
А сега да се върнем на Локото. По принцип всеки се чувства такъв какъвто той самият иска да бъде.Щом сте Спортклубовци такива бъдете. Смешното в цялата история е ,че това става след цели 85 години.Хоп едната година имате празненства за 75 годишнина,хоп на другата за 85.Това е странното в цялата история. Всеки има право да пише книги и това не прави автора на книгата все и всьо.
И един въпрос към запознатите-беше ми странна една картинка как 10 човека (не съм сигурен за бройката) от Спортклуб се местят в днешното Локо. И това е доказателство за приемственост и Спортклуб става водещ. Е питам се аз като от Кюстендил дойдоха повече от 10 човека защо те не станаха водещ отбор.
ПС: Владо водихме един дълъг разговор за строителството на бази и тн. Ти ме обещаваше, че всичко е прах в очите и как няма да имаме нито база нито стадион. Та да питам профилактично дали още си на това мнение, въпреки ,че по базата нещата са вече доста видими.
Умно момче си, но за жалост няма все още човек на света да знае от всичко най-много, затова понякога вярвай на думи на хора които са по запознати с теб за някой неща.Защото да не стане от всезнайко да се превърнеш в недознайко