Мнениеот Искам си Акаунта » 06 окт 2012 10:52
Мача беше повече от посредствен . До някъде за това спомогна и лошо подготвения терен . Половината полусезон вече мина , така че съвсем спокойно могат да се направят някои изводи . С този материал в момента , в това число контузените и наказани футболисти , Черноморец с още 4-5 отбора , ще определят кои ще са последните 2 изпадащи ( Етър и Миньор според мен са сигурни изпадащи ) . Личи си , че предсезонната подготовка е била най-общо казано - провал . Аз лично не се сещам да съм гледал отбор воден от Херо , който да свършва въздуха по средата на второто полувреме . И който толкова явно да отстъпва физически на съперниците си . С изключение на 1-2 играча , вчера Черноморец загуби почти всички физически единоборства .
Стоян Колев - безгрешен .
Защитната формация допусна някои грешки , но да не забравяме , че средната възраст на 4-та в защита беше 20-21 години . Като вчера казах на няколко пъти , Венко Филипов е най-прогресиращия играч в отбора . Вярно - в защитен план има много да наваксва , но е поради факта , че досега не е играл на този пост . В предни позиции обаче , макар все още да не съм гледал статистиката , е най-полезния играч на отбора . Сам е изработил 3 от 7-те гола на Черноморец . Според мен ще е груба грешка , ако някой от тези момчета бъде продаден зимата .
Цонков игра на неговото си ниво , което държи вече от поне 2 години . Паланков - сравнително стабилен , но под нивото което показваше от началото на сезона . Дани Младенов ... може би най-слабия от отбора на Черноморец . Личи си че въобще не е добре във физическо отношение . Рано свърши въздуха , което си пролича особено ясно при контрата в края на мача , когато не успя да надбяга едно момче с бузки и паласки от отбора на врачани . Не успяваше да се надиграва един на един със защитника в неговата зона . По принцип всичко най-опасно от дясната зона дойде от Венко . Куатара - някак все още не може да ме убеди , че се отнася сериозно към играта . Определено има повече потенциал от това което показва ... не не съм убеден че ще го видим до края на сезона . Венци Христов - заедно с Венко , изработиха победата в мача . Допусна много брак в действията си , но в решителните моменти взе най-правилните решения . Отървал се е до голяма степен от егоизма който му пречеше да се вписва по-добре в отбора .
Преслав ... тук не мога да се съглася с вас . Не игра по слабо отколкото Младенов , Стоянов или Паланков . Вярно не направи нищо впечатляващо , но честно казано не бе подпомогнат от съиграчите си . До него почти не стигаха топки . Цял мач беше принуден от съотборниците си да играе с гръб към противниковата врата . В редките случаи когато беше свободен и можеше да получи топката на скорост , съотборниците му предпочитаха или да действат индивидуално , или да връщат топката назад . Не е проблем на Преслав , че за цял мач Черноморец направи точно 3 високи центрирания . При едното от тях нямаше късмет да отбележи . Вярно изпусна 100% положение , но следва да се отбележи , че топката въобще не беше предназначена за него , а отиде в негова посока след няколко карамбола .
НО заедно с Цонков , бяха двамата играча , които не загубиха единоборство . Всички хвалим Куатара за гола , и Венци за паса ... но никой не отбелязва факта , че Куатара нахлу в празно пространство , осигурено му от Преслав , който "повлече" със себе си единия от централните защитници . Освен това с по 10-15 минути на мач , игрова практика не се игражда . Това е първия мач на Преслав като титуляр и реално първия мач в който получава шанс да покаже нещо .