ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Re: Краят на футбола в България!12 отбора и нов София-стейдиъм

Мнениеот danimann » 07 май 2012 16:08

wolf написа:Тя схемата е много проста но.... 44 мача - това го няма никъде, или са 10 отбора - 36 мача. Или са 12 отбора /3 пъти/ - 38 мача или 12 отбора /4 пъти с първа 6ца и втора 8ца/ но 44 мача всеки срещу всеки няма ;) Традициите не играят футбол, не съм видял някой в Австрия да реве че се наливат пари в "изкуствени" отбори като РБ Залцбург /някога Аустрия Залцбург/ и Щурм Грац защото тези отбори имаха нулеви успехи преди спонсорите си. Играеш в Б група ако си го заслужил, почти няма голям отбор в света който да не е изпадал, включително ВСИЧКИ елитни отбори в Англия. В Германия единствено Хамбург не е играл в долна дивизия. По-качествени отбори водят до по-добра продукция. По-добра продукция прави продукта А група по-атрактивен, а по-атрактивния продукт значи повече пари с които да се задържи или повиши качеството на групата. За тази цел обаче в момента трябва да се реже на месо и да се премахнат всички несъстоятелни клубове НЕЗАВИСИМО от предишни успехи и тем подобни закостеняли мисли от типа ние сме еди-кой-си и нас не могат да ни докоснат. Няма такъв филм, нямаш ли пари - не играеш, това е. На Литекс бил ламарина стадиона, пък на Разград бил смешен и малък, а вашите стадиони какви са? 40 години 1 лев не е вложен в тях, редовно се разпадат на парчета и по чудо няма смъртни случаи. Не е важно да имаш 25 000 стадион на 50 години и да го пълниш 2 пъти в годината, а да имаш дори 8-10 000 хиляден но да е по изискванията и да си го пълниш редовно. Никой не печели от всичките тези зеещи празни места.
German Bundesliga - Unofficial Average Attendance: 33,420 преди 10 години преди всички реновации и нови стадиони
German Bundesliga - Unofficial Average Attendance: 45,134 днес.

най-точния коментар-играят тези които има пари и имат стадион и база.По цял свят е така.Защото сега чувам ама Лудогорец нямали успехи в миналото....няма никакво значение това! Славия и Локо София като имат успехи в миналото с какво заслужават да играят в професионалния ни футбол??? С нищо.С по стоте си фена ли,с несигурното бъдеще?Ман сити какви успехи има в миналото,никакви,но сега почти са шампиони.Извода е един-играят тези,които имат пари,пари и ...пари ;)
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 07 май 2012 16:10

Някои от вас изразиха мнение, че трябва А група да е с повече отбори, за да може и други градове да имат отбор в професионалния футбол. Това разбира се е една изключително алтруистична гледна точка, но не мисля, че вариант с увеличаване би бил адекватен, защото дори да играят 20 отбора в А група, пак ще има големи градове, чиито отбори ще останат извън нея. Като се замисля в момента, нищо чудно да успея да направя списък от 40-50 отбора, които поради големина на града, поради интерес на местните фенове към футбола или поради славна история заслужават да играят в А група (Ботев Пд, Спартак Пд, Марица, Спартак Вн, Нефтохимик, Дунав, Спартак Пл, Марек, Беласица, Етър, Пирин - само тези са 11 + още горе-долу толкова в сегашната А група, които заслужават да са си там, и още други, които не съм изброил, но със сигурност ги има). Ясно е обаче, че толкова голяма лига няма как да се направи.
Не ме разбирайте погрешно - това, че съм цесекар, не означава, че не ми пука и за отборите извън София. Аз самият съм роден в Ямбол, баща ми е от Ямбол, майка ми пък е от Русе, имам много роднини в тези 2 града и много обичам въпросните градове. Ще съм един от най-щастливите хора на света, ако ЦСКА, "Тунджа" и "Дунав" едновременно играят в А група. За момента обаче е нереално това да стане, ако последните 2 отбора нямат пари, хубави стадиони и най-вече класа. Ако успеят да постигнат такова равнище, че да се доберат в А група, то тогава са добре дошли. Не може обаче насила да вкарваме такива отбори в най-високото ниво на футбола ни. И в Англия има големи отбори като "Нотингам" и "Лийдс", които са извън Висшата лига, като "Нотингам" са в такова положение от доста време, но никой за момента не е решил да прави първенството им с 22 или 24 отбора например. Колкото повече са отборите у нас, толкова повече са т. нар. "боксови круши" - отбори, които за цял сезон успяват да вземат не повече от 2-3 победи и 4-5 равенства. Има и клубове, които са малко по-добре от боксовите круши, но само колкото да бият тях, а срещу водещите да падат без съпротива в повечето случаи. Колкото повече такива отбори има, толкова повече пада средното ниво и водещите отбори, виждайки колко лесно се бият повечето противници, нямат стимул да направят някаква грандиозна селекция, която за евротурнирите би им била полезна, но за А група им е почти излишна.
По-малкият брой слаби отбори означава по-високо средно ниво. :arrow: По-високото средно ниво води до по-голяма конкуренция. :arrow: Конкуренцията е предпоставка за КАЧЕСТВО, а точно такова ни е нужно сега.
Както друг написа вече, няма проблем един ден нашата А група да стане с 20 отбора. За целта обаче трябва значително да се вдигне нивото. Западните първенства си позволяват по 18-20 отбора, защото там средното ниво е много по-високо. Ако се стигне до момент, в който при една А група от 10-12 отбора има жестока конкуренция за ЕКТ и за оцеляване, а след това и силно представяне в ШЛ и ЛЕ; момент, в който първите 5-6 отбора от Б група станат равностойни на тези от долната половина на А група (но не да бъдат еднакво слаби, а еднакво силни с тях), тогава ако щат, да направят А група с 20 отбора. За момента такъв вариант обаче ще е неадекватен и около половината от тези 20 отбора още след края на първия полусезон биха останали без цел, която да преследват, и без стимул да играят и печелят, което може да доведе до продаване на някои мачове и т.н. За сметка на това при А група с 10-12 отбора много по-малко клубове биха си позволили да отбиват номера и да продават мачове.
Последна промяна от Udoji90 на 07 май 2012 16:17, променено общо 4 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 07 май 2012 16:14

B3ATS написа:Всъщност , няма никакъв смисъл да се спори и обсъжда тази тема за броя на отборите , стадионите и футбола в България. Колкото и недоволни да има , решенията ги взима господина с "изкуствената морава" , а не ние.

Ами като искат да намалят отборите, да намалят. Ето и моето предложение. Цяла България знае, вижда и разбира, че 4 софийски отбора са много. Да останат само два !

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 07 май 2012 16:21

hristo1306 написа:
B3ATS написа:Всъщност , няма никакъв смисъл да се спори и обсъжда тази тема за броя на отборите , стадионите и футбола в България. Колкото и недоволни да има , решенията ги взима господина с "изкуствената морава" , а не ние.

Ами като искат да намалят отборите, да намалят. Ето и моето предложение. Цяла България знае, вижда и разбира, че 4 софийски отбора са много. Да останат само два !

Ами ако има достатъчно силни отбори от другите градове това е напълно реално при 12 отбора !!!
Че ако има достатъчно силни отбори може и 0 от София да има в А група какъв е проблема ?

Потребителски аватар
r.h.
Контакти:

ЗА или ПРОТИВ идеята на Б. Михайлов?

Мнениеот r.h. » 07 май 2012 16:29

ЗА или ПРОТИВ предложението което Боби Михайлов ще внесе за намаляване на отборите в А група от 16 на 12. (виж темата)

Нека направим тук анкета (без дискусии) по следния начин. Всеки да отговаря само с пост ЗА или ПРОТИВ като посочва и от кой отбор е. Пример:

ЗА - фен на ЦСКА

или

ПРОТИВ - фен съм на Миньор

Мисля, че така е най-коректно и накрая като ударим чертата ще видим какви са нагласите у феновете на различните отбори.
Отбор единствен, Ботев се нарича! На град закътан в Гордия Балкан...

▒▓█▀▄▀▄ Б О Т Е В Изображение В Р А Ц А ▀▄▀▄█▓▒

Потребителски аватар
r.h.
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Мнениеот r.h. » 07 май 2012 16:35

Защо модераторите сляха темите? Идеята на моята анкета беше съвсем друга. Ще помоля да се върне в първоначалния вариант
Последна промяна от r.h. на 07 май 2012 16:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 07 май 2012 16:35

ОК, идеята с анкетата е добра.
Аз съм ЗА намаляването на А група на 12 отбора (дори 10 е добре) и съм фен на ЦСКА.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

joro65
Контакти:

Мнениеот joro65 » 07 май 2012 16:37

Няма страна със силен национален отбор и изявени футболисти играеща по система с 10 отбора в 1-ва лига.Това не е решение на проблема.Просто трябва да се търси начин футбола ни да стане печеливш,най-вече да се разчита на приходи от билети , тв,права и фен артикули.Тогава няма да има проблем по-малките отбори да си връзват бюджета,а как става това сегашното БФС си няма идея,не съм сигурен дали и следващото ,което ще е дали ще си има идея!
Изображение

Потребителски аватар
r.h.
Контакти:

Мнениеот r.h. » 07 май 2012 16:39

ПРОТИВ - фен съм на Ботев Вр

Върни се в “Футбол - България”