Botev1912PlovdivFan написа:Аз пък съм против създаването на новия Ботев ... верно - ще е БЕЗ ХРИСТОЛОВ, но пък къде отиват традициите ? Къде отива любовта на хората към истинския Ботев, който в момента е под всякаква критика благодарение на ДХ-С ... според мен борбата срещу селската мастия трябва да се води до край и да не се предаваме ... защото създаване на нов Ботев е отказване от стария, а стария пази толкова много вяра,надежда,любов и традиции ... толкова колкото никога новия Ботев няма да постигне ... още повече, че ще ни казват Ботев 2009 или нещо такова ... не знам приятели, но мен лично тази идея ме притеснява
Виж... Сега хората виждат един сакат отбор, станал за посмешище, една вече раздвоена публика, мизерия, скука, отчаяние. Трябва ли дъщеря ми да носи фланелка на отбор, станал на посмешище за цяла България? Това какво общо има с традициите? Традициите се създават и от публиката. Традициите умряха с Христолов. Историята е минало, което рано или късно пак ще стане част от клуба, подкрепен от феновете.