СП 2022 (финал): Аржентина - Франция - 2:2 FT (3:3 et - 4:2 aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Capitano_Puyol

Re: СП 2022 (финал): Аржентина - Франция - 2:2 FT (3:3 et - 4:2 aet)

Мнениеот Capitano_Puyol » 19 дек 2022 05:28

Айде, айде... в днешния футбол непрестанно има какви ли не изцепки от кого ли не. Всичко се прави за шоуто, щото сега от 8млрд. души глобално почти всички са свързани с интернет, социални мрежи (фейсбуци, тик-токове, инстаграми), информацията се разпространява с космическа скорост, и не говоря само за футбола/спорта, а изобщо. Някоя футболна/спортна/филмова звезда да пръдне и да качи този 5сек. клип в някоя от гореспоменатите мрежи веднага ще го видят милиони за по-малко от час. Преди време не е било така, когато е нямало интернет и/или даже преди телевизионната ера. Например световните първенства преди 1950г знаете как са се отразявали. За мен всичко това се прави заради кликбейта (модерен неологизъм), да се създава истерия, коментари, лайкове, да има какво да се пише по медиите постоянно. С тая глобализация и световна взаимосвързаност чрез интернет, буквално може да влезеш в контакт със всеки човек на тая планета. На обикновените хора им трябват зрелища..това е от римско време до ден днешен, само че сега с тази глобална взаимосвързаност, както споменах вече всичко се разпространява с космическа скорост, затова и такива прояви на футболисти не бива да ви учудват. Всичко си върви по сценарий (да вляза и аз в коловоза на конспираторите). На някое следващо първенство няма да се учудя някой и да си събуе гащите при награждаването, нали трябва да има зрелище и какво да се коментира. Ако никой не прави нищо, и всички се държат мега възпитано, ще е прекалено скучно. Щом може да има уредени мачове според много от вас, няма причина и тези неща да не бъдат правени по сценарий от кукловодите зад кадър, за да валят милионите коментари и реакции в социалните мрежи. Иначе за пореден път се убедих, че ганьо български е номер 1 в разкриването на всички световни конспирации. :)
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
de.bil
Контакти:

Мнениеот de.bil » 19 дек 2022 07:04

Това поведение на аржентинците и мароканците е симотоматично, липсата на щипка интелект в съвременния футбол е повсеместна. Оглупяването на населението е основна част от обществения пейзаж. Мароко и Аржентина макар и с добри отбори си бяха бутани явно, но това нагло поведение беше дразнещо и необяснимо, в спорта достойнството и уважението към противника са основна част и имат значение!
И покрай успеха на Меси, с кого се прегърнал, идващата коледа, "войната", ковида и т.н. забелязахте ли какво се случва? ЕС прие, че фирмите ще плащат прескъпо, т.е. ще фалират, ако не приминат към изцяло зелена енергия, как, не е ясно! Ще има навсякъде подкрепа за ток, за храна, за съществуване, демек ще чакате на някого да ви тупа по рамото и да ви държи "живи"!
Извинявам се за отклонението, но е време да се събудят тия самодоволните и обвиняващи останалите в конспиративно мислине, докат всичко около тях пропада и те се радват на трохите, които им се подхвърлят!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 дек 2022 07:05

Ето една "циганска-индианска" фашистка. :)

Изображение
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
de.bil
Контакти:

Мнениеот de.bil » 19 дек 2022 07:19

THE G.A.M.E написа:Ето една "циганска-индианска" фашистка. :)

Изображение

Това вече е супер, няма Меси, няма Мбапе няма Ронолдо!

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 19 дек 2022 07:50

Най-резултатното Световно от 1994 досега. Въпреки осемте нулеви равенства, имаше голеади в сумати мачове, които компенсираха. Иначе аз съм ЗА, да се върне предишния вариант за право на 3 смени в мач+1 ако мачът има продължения. Това с 5+1 ми идва в повече, футболът не ти е баскетбол. Да не говорим колко време се губи ако общо двата отбора направят 2х6 т.е. 12 смени.

П.С. Сега видях, че Дешан е направил дори 7ма смяна в 120+1минута, Дисаси за Кунде. Това не е ли нарушение на правилата ?!?
https://en.wikipedia.org/wiki/2022_FIFA ... al#Details
Линк

FW 12 Randal Kolo Muani 41'
FW 26 Marcus Thuram   41'
FW 20 Kingsley Coman 71'
MF 25 Eduardo Camavinga 71'
MF 13 Youssouf Fofana 96'
DF 24 Ibrahima Konaté 113'
DF 3 Axel Disasi   120+1'
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 19 дек 2022 08:22

“Полякът Шимон Марчиняк, опитен рефер от Шампионската лига, не бе на нивото на мача и не се справи с ръководенето му. Дузпата, която отсъди на Анхел ди Мария, бе твърде лека, не по-различна от нарушението срещу Маркюс Тюрам, но полският му колега, който отговаряше за ВАР, не пожела да постави под съмнение отсъждането на сънародника си пред целия свят. Имаше и други отсъждания, които провокираха гняв и неразбиране: как може Кристиан Ромеро, който направи толкова много фаулове, да завърши мача без жълт картон? Как така аржентинците не получаваха картони, когато безцеремонно спираха наши контраатаки по всякакъв възможен начин, дърпаха фланелките, правеха цинични нарушения и удари? Как може при дузпите Емилиано Мартинес да хване топката и да я хвърли надалеч от Чуамени, без да има официална намеса от съдията?”
в. Екип.

Напълно съм съгласен с меннието на франсетата за съдята, направи всичко възможно Аржентина да се чувства
комфортно на терена и да спечели мача и те пак не успяха да го направят без дузпи. Видях около 3 или 4-ри
недадени ЖК напълно видни с просто око.
За сравнението м/у ситуацията на Ди Мария (дузпа) и Тюрам(ЖК симулация) е точно така и двете бяха симулации.
Това само показва нещото което твърдя от въвеждането на ВАР, система която не променя нищо само се опитва
да излъже обществеността че сега вече е по- честно съдийството.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 19 дек 2022 08:37

Capitano_Puyol написа:Най-резултатното Световно от 1994 досега. Въпреки осемте нулеви равенства, имаше голеади в сумати мачове, които компенсираха. Иначе аз съм ЗА, да се върне предишния вариант за право на 3 смени в мач+1 ако мачът има продължения. Това с 5+1 ми идва в повече, футболът не ти е баскетбол. Да не говорим колко време се губи ако общо двата отбора направят 2х6 т.е. 12 смени.

П.С. Сега видях, че Дешан е направил дори 7ма смяна в 120+1минута, Дисаси за Кунде. Това не е ли нарушение на правилата ?!?
Линк

FW 20 Kingsley Coman 71'

https://www.tiktok.com/@refereepov/vide ... 7024023854

А това не е ли нарушение на правилата?

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 19 дек 2022 08:42

1914.1902 написа:
Capitano_Puyol написа:Най-резултатното Световно от 1994 досега. Въпреки осемте нулеви равенства, имаше голеади в сумати мачове, които компенсираха. Иначе аз съм ЗА, да се върне предишния вариант за право на 3 смени в мач+1 ако мачът има продължения. Това с 5+1 ми идва в повече, футболът не ти е баскетбол. Да не говорим колко време се губи ако общо двата отбора направят 2х6 т.е. 12 смени.

Линк

FW 20 Kingsley Coman 71'

А това не е ли нарушение на правилата?

Нека не прибягваме до мрежа като тик ток, хора над 12 години не посещават съответното място.

Няма съдия, който да отмени този гол. Ще бъде утрепан с камъни, защото това не влияе на играта по никакъв начин. Същото е с двете топки на терена, при които уж трябва да е спирана винаги но ако се хвърли топка в друга част на полето играта продължава.
Все едно да отмениш гол, защото тъч е хвърлен една идея по напред отколкото е трябвало.

Common sense > any rule

Приемете, че Меси стана световен шампион напълно заслужено и стига сте опитвали да носите вода от 100 кладенеца.

https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... es_second/ - втората дузпа на Мбапе е след игра с ръка на французин
Последна промяна от insaneboy1 на 19 дек 2022 08:53, променено общо 2 пъти.

Anulo mufa

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 19 дек 2022 08:46

Тези се показаха като Псолюни чолоси от пампасите, нула уважение ако ще да станат междугалактически шампиони.

А физиономиите им са (особено на вратаря) като на завършили Драган Манчов.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Върни се в “World Cup 2022”