След махането на яблонски, кабрал и цветко ще имаме само заместник на цветко (ЖИВКо), тоест трябват задължително 1) ц.з. и 2) д.к. Ще е добре Холмар да се възстанови на поне 90% след травмата си. Искрено му го пожелавам, тъй като е класа. Така ще се реши частично ц.з. проблема, но пак ще трябва нов да се взима, за да има конкуренция.
При Мариани мисля е 57,82% шансът да остане след редуциране на заплата. (изчислих го по много сложна формула, взети са предвид всички фактори

) Не мисля, че той е правилният човек за титуляр-подавач, тъй като е много непостоянен. И въпреки това - харесвам го, но по-важно ми е Любимия клуб да върви,а не даден играч как ще се развие.
Паулиньо също не ми допада като титулярно-л.к., но толкова са ни бюджетът и възможностите. И него го харесвам като Марианчо ама... не е това, което трябва да е, за да се вдига нивото на отбора.
Така че - крило задължително трябва да бъде закупено, най-малкото, за да запълнят дупката. А най-добре ще е да се вземат два такива типа футболисти, за да има конкуренция.
Горанов спокойно може да бъде заменен от франсето, но той пък залага много на сигурното и също не виждам как ще допринесе за израстването. Не са нужни 100 мача, за да стигнеш до това заключение. Стилът на даден играч не се променя току-така.
Нападателите са ни от средняк нагоре. Костов видяхме онзи ден - върза му на куче отново, а преди това 2 пъти не може топката да си спре при елементарни ситуации, но поне вкарва де. Божинов е свършил отвсякъде. Буш - не му потръгна тука и това е.
Така че и тук си трябва голова машина - доказана(!).
Де факто Левски има стабилни Тиам и Холмар. Дори Тиам е яко паника в началото на някои дербита. Всичко друго е мега колебливо и непостоянно.
Трябват си едни 2-3млн. евро - по ~1млн.евро средно за трима наемници, за да се сортнат наистина добри играчи, които пари няма как да се дадат според мен на този етап. Не очаквам да бъдат доведени някакви добри играчи, без значение дали чужденци/бг поради простата причина, че трябва да почне да се оправя школа и звена, които са основополагащи, за да имаш после стабилен отбор. Видяхме, че с играли в Юнайтед и ВЛ не става работата. Жалко, че Уношките на Левски не издържат на напрежението и нищо не става от тях и пак се залага на чужденци. Само не разбирам как Ст. Иванов е голмайстор на всички уношки и в първия отбор когато го извикат и пуснат играе като някакъв аматьор и не може 1 да излъже дори.