Дали пък Фичо не е бил къртицата, която е информирал медиите за нашите цели :lol:
След като чух пресконференцията му, ами този човек е далеч от дискретен.
От глупост или нещо друго е издавал набелязаните цели
Няма да има трансфер днес - на 100 %
Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- MASTER_COOL
- Контакти:
Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Ами като "изискващи" привърженици на клуба, можеше да отворите последното ГФО и там да видите черно на бяло:
- Разходи 30 милки, от тях само за заплати 16,5 милки;
- Приходи 28,5, ама от тях 8,5 са от основна дейност и останалите 20 са физически!!!!
И пак там да прочетете:
Така, ... това е ГФО за 2023. Очевидно е, че за 2024 нещата ще са значително по-зле.
ФФП най-грубо ограничава разходите за заплати и трансфери до 70% от приходите;
С 2 гънки, една елка и 2 минути време може да се направи обратната сметка че за да похарчим 17+8=25 милки (поне), трябва да може да докажем приход от 35,7 милки. Как точно да стане?
- Приходи 28,5, ама от тях 8,5 са от основна дейност и останалите 20 са физически!!!!
И пак там да прочетете:
Нетните парични потоци от основна дейност за годината са отрицателни в размер на 14 348 000 лева. В съвкупност тези данни пораждат несигурност, която може да породи съществено съмнение относно възможността на Дружеството да продължи дейността си като действащо предприятие без подкрепа от собствениците. Ръководството на Дружеството-майка в процеса на съставяне на настоящия финансов отчет декларира писмено готовност за оказване на финансова подкрепа на ЦСКА"
Така, ... това е ГФО за 2023. Очевидно е, че за 2024 нещата ще са значително по-зле.
С 2 гънки, една елка и 2 минути време може да се направи обратната сметка че за да похарчим 17+8=25 милки (поне), трябва да може да докажем приход от 35,7 милки. Как точно да стане?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Аз не оспорвам. И без да гледам в детайли ГФО, знам че нарушаваме баланса с много и не е редно да привличаме още нови сега !
MASTER_COOL написа:Къде е драмата Иво?
GK - Лапоухов, Дюлгеров, Бусато, Орлинов
RB - Вион, Турицов, Стойчев
LB - Пинто, Санянг, Вион
RCB - Лапеня, Кордоба
LCB - Делова, Купър
DCM - Ето'О, Кареасо, Панайотов
CM - Линдсет, Скаршем
ACM - Шопов, Илиев, Чорбаджийски
RW - Локило, Тасев
LW - Фаетон, Бютучи
ST- Питас, Исека
Кой освен Лудогорец , има по-добър набор от футболисти ?!
Драма си има, реалността е следната:
GK - Лапоухов, Дюлгеров, Орлинов
RB - Вион
LB - Пинто
RCB - Делова
LCB - Лапеня
DCM - Ето'о
CM - Кареасо
ACM - Шопов
RW - Скаршем
LW - ?
ST - Питас (?)
------------------------
GK - супер, няма притеснения, който и да играе, Бусато го изключвам за този сезон, защото няма да играе, но не е проблем това.
RB - В сегашната ситуация само Вион се е доказал. Стойчев за мен е адекватна алтернатива и го е показал в миналото, но притеснението е, че не беше в групата нито за първия, нито за втория отбор. Трябва да му се даде шанс в решен мач или да започне титуляр, ако Вион не може да играе. Турицов е само име, което може да бъде заместено с моето или твоето фамилно - не само е липса на алтернатива, но дори е и вредно да се пуска в игра.
LB - Пинто няма алтернатива, никаква. Дори Вион не е такава на левия бек, видя се срещу Славия, че играта му там не е адекватна, каквато е на десния бек. Санянг = Турицов.
RCB - Делова - алтернатива Лапеня. Юлиан Илиев (много рискова) е другата алтернатива, ако двамата с Лапеня не могат да играят. Кордоба много, ама много не става общ знак с Турицов и Санянг.
LCB - Лапеня - алтернатива за мач-два е Купър, но неособено добра такава. Дано не ни се налага да проверяваме тази опция.
DCM - Ето'о - без адекватна алтернатива, Кареасо не се справя там. Панайотов или по-скоро Юлиан Илиев може да са много бледа алтернатива. Панайотов по-скоро искам да го видя в игра до Ето'о, ще се справи много по-добре като CM
CM - Кареасо показа срещу Ботев, че може да играе така, както играеше като дойде в ЦСКА. Далеч е от класата на Ето'о, но е достатъчно приличен. Панайотов може да се окаже дори по-добър на тази позиция, но е недоказано.
ACM - Шопов. Чорбаджийски преди операцията играеше дори по-добре от него и е възможно да бъде напълно равностоен там, дори и по-добър, но отново недоказано. Линдсет е силен компромис, нито в перспектива е вариант. Голът срещу Ботев му беше късмет, дори не успя да ритне топката с първото замахване. Илиев нито е бил пускан на тази позиция, нито трябва да се пуска.
RW - Скаршем и никой друг. Той и миналия сезон игра на тази позиция най-успешно, макар всички да го броят за централен халф. Илиев може да влиза, ако няма накъде. Локило на тази позиция е страшно неефективен и не трябва да прекарва и секунда на нея.
LW - Никой не е направил два поредни силни мача на тази позиция. До слагането на Скаршем на дясното крило не сме изкарали един мач, в който крило (дясно или ляво) да не бъде сменено поради неефективност. Бютучи и Фаетон са добри футболисти, но постоянство никой от тях не е показал все още. Надявам се Бютучи да го направи, но още не е ясно кога ще са готови за игра и двамата. Локило ще трябва да играе там, докато дойде момента те да се завърнат. Дори и мача му с Арда не успя да ме заблуди. Зная, че сигурно си си купил фланелка с неговото име след въпросния мач, но срещу Ботев доказа, че мнението ми за него е правилно. Тасев е много недодялан.
ST - Питас е без алтернатива. Той сам по себе си не е доказал нищо още. Ясно е, че е много добър футболист, но още не му е тръгнало. Дано се случи скоро това, но докато не стане - нищо не е сигурно. Борнусозов вече си вкара 10 гола във втора лига, може да влезне като резерва някой път. Исека = Турицов, нека не го броим за играч, защото не е такъв.
MASTER_COOL написа:Качествен заместник на Ето'О е много трудно да бъде намерен в последния момент.
Иначе и сега имаме не лоши алтернативи.
Излишно драматизираш в момента
Аз драми не правя, не ми отива на годините. Не участвам в групичката Ви дето се лашкате от едната крайност в другата всеки ден ;)
Иначе си помни думите, ще дойде време да ти ги припомня.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!
MASTER_COOL написа:Дали пък Фичо не е бил къртицата, която е информирал медиите за нашите цели :lol:
След като чух пресконференцията му, ами този човек е далеч от дискретен.
От глупост или нещо друго е издавал набелязаните цели
Няма да има трансфер днес - на 100 %
100% съм съгласен, че той е снасял цялата информация. То си пролича, че дискретен за него е толкова подходящо определение за него, колкото трезвеник е за Боби Михайлов.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Незнам в каква групичка членувам, но аз съм казал още отначало че не очаквам купи и титли преди новия стадион !
Бих тревога, когато нямахме нито един нов - седмица преди началото на първенството ! Резултата се видя - загуба в първия мач срещу Славия - виж състава Иво - ами повече от експериментален.
Съгласен съм с теб обаче, че Ето'О е без алтернатива ! Като цяло е без алтернатива в цялата Ефбет лига, защото е най-класният халф в БГ с обиколка пред другите
Бих тревога, когато нямахме нито един нов - седмица преди началото на първенството ! Резултата се видя - загуба в първия мач срещу Славия - виж състава Иво - ами повече от експериментален.
Съгласен съм с теб обаче, че Ето'О е без алтернатива ! Като цяло е без алтернатива в цялата Ефбет лига, защото е най-класният халф в БГ с обиколка пред другите
Red_Neck написа:Ами като "изискващи" привърженици на клуба, можеше да отворите последното ГФО и там да видите черно на бяло:
И пак там да прочетете:Нетните парични потоци от основна дейност за годината са отрицателни в размер на 14 348 000 лева. В съвкупност тези данни пораждат несигурност, която може да породи съществено съмнение относно възможността на Дружеството да продължи дейността си като действащо предприятие без подкрепа от собствениците. Ръководството на Дружеството-майка в процеса на съставяне на настоящия финансов отчет декларира писмено готовност за оказване на финансова подкрепа на ЦСКА"
Това, което казвам е, че селекцията спрямо спортно-техническите ни нужди е недостатъчна. Най-вероятно ще е напълно достатъчна за реализирането на сегашните ни цели в първенството. Купата е под огромен въпрос с това, което имаме. Напълно постижима е, същевременно е напълно закономерно, ако не бъде спечелена.
Въпросът е, че не е достатъчна като подготовка за следващата цел - истинска битка за титлата или спечелването и догодина или спечелването и през 2027. Т.е. лятото трябва да е много динамично откъм новодошли.
Това за двете гънки мозък и елката е добре, че го казваш и разясняваш финансовата ситуация, но това е информация, която е адекватно да излезе от клуба, а не от теб. Старанието ти е похвално и съм благодарен за него. Няколко въпроса:
1. Защо Златков не внесе яснотата, която ти си внесъл тук? Това трябва да е неговата работа, ама той има две изявления от назначаването си, останалото в актива му е криене. Не ми допада този стил на упраление.
2. Не си споменал каква роля в целия този процес играе увеличението на капитала от 40 на 60 милиона лева. Ако разясниш аз лично ще ти бъда още по-благодарен.
Съгласен съм, че трябваше да вземем поне още двама играчи, за да имаме наистина боеспособен състав и да гоним купата и топ 4/5. Реално ние просто взехме заместници на играчите, които напуснаха. Иначе още на мача със Славия се видя, че без Ето’о сме абсолютна дупка в центъра, а той постоянно си изкарва картони, така че със сигурност ще пропусне още мачове до края на сезона. По крилата също сме зле, само един Фаетон е наистина класно крило, но не е ясно къде му е главата в момента. Бютучи има качества, но физически окапва. А Илиан Илиев и Локило са просто зле. Локило с Арда му беше мачът, но срещу Ботев отново беше трагедия. При централните нападатели също не сме цъфнали, защото Питас едва ли ще е играе всеки мач 90 мин., а Исека е пълна дупка. И разбира се, нямаме алтернатива на Пинто на бека. Реално Вион може да играе там, но това означава, че Турицов ще е отдясно, а той не трябва да помирисва терен. Санянг дори не го броя.
Знам, че ви липсва форумният живот, но тези неща, които ги пишете на 90 процента аз лично не мога да се съглася с тях.
Дори, ако имате една обикновена квартална бакалия и примерно имате сирене "Дунавия", ще изчакате поне да го продадете или да изтече срока му на годност. Иначе е ясно, че на всички ни се яде хубаво марково сирене "Президент" или някоя моцарела :)
Напълно сте прави, че целта за момента оправдава и средствата. Ние се борим за Топ 5 в Ефбет лига и евентуално за КБ, а не сме тръгнали да влизаме в групите на ШЛ или дори ЛК.
След махането на Филипов всичко тръгна сякаш по вода за отбора. Дали е случайност, Хм...... ;)
Според мен какво горе-долу може да се е случило:
1. Златков е влязъл малко в ролята на изгонения от него ФФ. Поговорил си е насериозно с треньора и с играчите. Обяснил им е как стоят нещата и че оттук-нататък няма да е като по Фичово време :)
2. Златков и Томанов са поели изцяло селекционната политика. Най-вероятно двамата напълно логично и реалистично са стигнали до извода, че в състава няма свободни места и макар някои позиции да изглеждат леко невралгични, на този етап няма смисъл да се вземат нови играчи, тъй като това може да доведе до кое дисбаланс и чудене и маене как да се освободим лятото с новите "Шакич", "Де Нойер" и "Юга". А и ние имаме достатъчно добър състав, с който можем да изпълним целите си ( за Топ 5 поне със сигурност).
Остава само да видим дали имаме и достатъчно добър треньор.....!!!
Дори, ако имате една обикновена квартална бакалия и примерно имате сирене "Дунавия", ще изчакате поне да го продадете или да изтече срока му на годност. Иначе е ясно, че на всички ни се яде хубаво марково сирене "Президент" или някоя моцарела :)
Напълно сте прави, че целта за момента оправдава и средствата. Ние се борим за Топ 5 в Ефбет лига и евентуално за КБ, а не сме тръгнали да влизаме в групите на ШЛ или дори ЛК.
След махането на Филипов всичко тръгна сякаш по вода за отбора. Дали е случайност, Хм...... ;)
Според мен какво горе-долу може да се е случило:
1. Златков е влязъл малко в ролята на изгонения от него ФФ. Поговорил си е насериозно с треньора и с играчите. Обяснил им е как стоят нещата и че оттук-нататък няма да е като по Фичово време :)
2. Златков и Томанов са поели изцяло селекционната политика. Най-вероятно двамата напълно логично и реалистично са стигнали до извода, че в състава няма свободни места и макар някои позиции да изглеждат леко невралгични, на този етап няма смисъл да се вземат нови играчи, тъй като това може да доведе до кое дисбаланс и чудене и маене как да се освободим лятото с новите "Шакич", "Де Нойер" и "Юга". А и ние имаме достатъчно добър състав, с който можем да изпълним целите си ( за Топ 5 поне със сигурност).
Остава само да видим дали имаме и достатъчно добър треньор.....!!!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]