Мнениеот danko_sot » 15 окт 2024 19:05
Той Златков го каза много ясно и точно: "Не търсим най-добрите, а най-подходящите за отбора. Тези, които ще паснат най-добре, включително и в съблекалнята". Цитирам го по памет.
Изобщо като представяне, като изказ, като излъчване, ако щеш, новият шеф е бетон отвсякъде. От времето на Лупи не сме имали такъв оратор :).
Сега много е важно всички тези приказки да се подплатят с действия. Аз лично имам доверие и вяра в този Златков по простата причина, че той самият ще си пази хляба максимално оттук насетне. Предполагам, че и неговата заплата ще е космическа, а и той идва с една добра репутация и визитка, които трябва да защити.
Сега много ми е интересно как човек като него ще се справи с управлението на спортно-техническата част. Всички други отрасли в клуба като Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и т.н. ги е имало макар и в по-различни измерения и в другите компании, в които е работил досега.
Спортно-техническите процеси в един спортен отбор обаче са особен случай. Тук книгите по право, мениджмънт или икономика и други подобни няма как да помогнат.
Абсолютно логично е според мен Златков да се довери в най-голяма степен на екип от хора, които да отговорят за тази част. Но как ще подбере той този екип, след като не му е позната тази материя и няма ли да изгуби време при неправилен избор и подбор?
Мисля обаче че той ще се справи и с тази задача. Умен е и ми изглежда доста напред с материала. Дано да не греша ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]