Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ivan56 » 22 юли 2025 18:26

Новият „Москвич 8“ – копие на китайския кросоувър JAC Sehol X8 – влезе в продажба на 22 юли с начална цена от 2,98 млн. рубли (около 38 хиляди долара). Това съобщи заводът „Москвич“.

Автомобилът представлява лицензиран клон на китайския оригинал, но струва почти двойно повече. Най-скъпата версия „Премиум“ достига 3 370 000 рубли (над 42 хиляди долара).

Сделно в Самая могачая кочина мире.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 22 юли 2025 20:53

Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:И какви толкова ползи на "Дони" носи тоя гнусен и дрипав джихадист ???

Откъде да знам какви ползи му носи? Дали спрямо турция, дали му е изгодно да е съсед на Израел, все тая. Нали не се опитваш да обясниш, как Дони е голям емпат и се интересува от благото на разнообразието и на мюсюлманите :lol: Или вярва в някакви глупости за добри ислямисти, интеграция и тн?

Не знам, коментирам само фактите - "Дони" подкрепя ислямския джихадист, който превръща Сирия от светска държава в поредната ислямска кочина.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 22 юли 2025 21:48

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:И какви толкова ползи на "Дони" носи тоя гнусен и дрипав джихадист ???

Откъде да знам какви ползи му носи? Дали спрямо турция, дали му е изгодно да е съсед на Израел, все тая. Нали не се опитваш да обясниш, как Дони е голям емпат и се интересува от благото на разнообразието и на мюсюлманите :lol: Или вярва в някакви глупости за добри ислямисти, интеграция и тн?

Не знам, коментирам само фактите - "Дони" подкрепя ислямския джихадист, който превръща Сирия от светска държава в поредната ислямска кочина.

Сирия беше една от читавите държави в тоя регион и я разчлениха.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 юли 2025 07:20

favaca8888 написа:
Thsmith написа:
goshev написа:
Thsmith написа:
favaca8888 написа:
Thsmith написа:Аз "мой" нямам и няма да намериш нито един мой коментар в който да защитавам някой Аладин. Без значение дали е про или анти руски :lol: Това е разликата. Аз не съм срещу тях само когато ми е удобно, а винаги и навсякъде. Както и винаги ще съм на страната на Биби и Израел в конфликт с която и да е друга държава в региона.

Еми клес отвсекъде.Абе,Шломо, ти въобще освен собствения си гъз и дебело черво нещо друго вълнува ли те

Вълнува ме всичко свързано пряко и непряко с мен. Знам, че при вас Ориенталците (както се самоопредели) мисленето не е отличителна черта и представлява трудност, но това е основното важно нещо за един нормален човек. Как дадени събития се отразяват на него и семейството му. Естествено, хората без външна тоалетна не ги вълнуват такива неща, тЪ... излишно е да се включваш. :lol:

Лошата новина е, че ти си същия ориенталец като "нас". ;)

Добрата новина е, че както обикновено си далеч от истината и аз и моят социален кръг нямат почти нищо общо с "вас" :lol:

Значи освен клес,се оказва че си и кьорав клес.
Абе да ти напомня ли Ковид 19 ???Или много бързичко го забрави???
Ориенталец можеш да викаш само на баща си ,ясно ли ти е ?
Не съм очаквал,че ще е нужно да ти обеснявам разликата между Европа и Балканите.Но щом все пак наистина си толкова сляп е безмислено.
И странно,повечето българи се гордеем с историята и традициите си.Ти явно си някакъв нов Еврозонов българин..или Янки-българин...???
Самия факт,че ще си набиеш камшика при война тук,ме отвращава толкова силно от гнусната то особа,че да..наистина "включванията ти",освен жалки и срамни,ме карат наистина да се замисля,че си заслужаваме съдбата.Със здраве ! :)

- Разрешение от Ориенталци не ми трябват и нещо отново доста си се объркал за да вярваш, че може да ми казваш какво и как да правя. Ето това трябва да ти стане ясно.
* Да не говорим, че сам се определи като Ориенталец(без никой да те закача) и от тук на татък, особено след горното, ще е обръщам всеки един път по този начин към теб. Ще се радвам да ти е много неприятно и да се засягаш дълбоко.
- Продължавай със селския речник, не ми пречиш. Все пак на Ориента и на село не се славите с особено обща култура и речник запас.
- Няма нужда да ми напомняш грипа. Не че има нещо общо с темата или може по някакъв начин да подкрепи каквато и да теза от горния нюанс.
- Чудесно, свободен си да се гордееш с каквото решиш, дори с неща с които нямаш нищо общо. Това по никакъв начин не ме засяга или интересува.
Иначе е забавно колко голяма част от населението са готови да се вселяват в образите на Адриан Пол Картон дьо Виарт или казано за по простите, някой еквивалент на Рамбо :lol: Приказките винаги са много лесни, изхвърлянето доста често е огромно, но почти винаги на думи, а не на дела. :lol: Пълно е с будители и патриоти, по цял ден борещи несправедливостите из тези ширини. Е нещо обаче в живото предаване изпадат от картината и направо ги хваща липсата. Чудно защо ли. Иначе е много лесно да се заявиш като най-смелия и най-великия, трудно е да си честен без значение какво ще си помисли някой за теб.

--
п.с. Драги Ориенталецо, драги патриоти... Колко от вас се записаха за доброволната военна служба за да са подготвени да "защитават родината"? На колко доброволчески мисии отидохте, пожари ли гасяхте, наводнения ли спирахте, как защитавахте родината до този момент? Освен с буквички из някой сайт и с приказки в селската кръчма?

---
ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:

"Фактите" са, че Дони не дава и пукната пара за сирия и дали ще я има на картата, дали някой ще остане жив в нея и тн. Който даде най-много, той печели :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 23 юли 2025 14:48

Еми явно дава пукната пара .... щом натисна израелците да спрат да бомбят ислямските джихадисти ..... явно брадатият от ан Нусра (Ал Кайда) му е много мил ....

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 юли 2025 14:54

ReBorn1982 написа:Еми явно дава пукната пара .... щом натисна израелците да спрат да бомбят ислямските джихадисти ..... явно брадатият от ан Нусра (Ал Кайда) му е много мил ....

Мда, така ще да е. Той е един изключително загрижен за тях човек :lol: :lol: :lol: :lol:

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 23 юли 2025 19:01

Е, какво, не се ли разписукаха, че Израел трябвало да спре ударите срещу джихадистите, че трябвало да се гради "единна, мирна и приобщаваща Сирия" и прочее ?! ..... в превод - Израел не трябва да разваля рахата на Ан Нусра (Ал Кайда) и да им пречи в терора срещу всеки инакомислещ на територията на Сирия .....

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юли 2025 19:54

favaca8888 написа:Сирия беше една от читавите държави в тоя регион и я разчлениха.
Украйна беше една от читавите бивши-членки на СССР, но хазаро-юдеина Путин и завидя, и нападна.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 юли 2025 21:50

ReBorn1982 написа:Е, какво, не се ли разписукаха, че Израел трябвало да спре ударите срещу джихадистите, че трябвало да се гради "единна, мирна и приобщаваща Сирия" и прочее ?! ..... в превод - Израел не трябва да разваля рахата на Ан Нусра (Ал Кайда) и да им пречи в терора срещу всеки инакомислещ на територията на Сирия .....

Не, не се "разписукаха". Като цяло нищо по различно от механичните призиви за Новата Ривиера, докато ги снабдяват със снаряди :lol: И каквото и да каже/направи той или държавния секретар, всичко е плод само и единствено на личния интерес. Ако вярваш дори за секунда, че някой от тях е и грам загрижен за Аладин или за който и да е друг, толкова далеч си от истината, че няма на къде повече.

п.с. Защо ли няма да се изненадам като Дони скоро обяви "сделка" между Израел и Аладин и че той я е сключил и после ще ги остави да правят каквото искат :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юли 2025 22:25

Професоре, във връзка с това, което Сашо попита за времето, не беше ли малко рано Путин да признае Донецка и Луганска народна република?
Колко рано? Кой казва кое е рано или късно? Защо не попитате хората в Луганск или от Донецк? Ония, т.нар. Ангели на Донбас, има една такава паметна плоча, с дечица, които не са навършили дори и 10-годишна възраст. Техните родители какво мислят по въпроса за късното или раното?! И всички останали, които бяха избити там. Иначе вече от гледна точка на геополитиката, която не познава емоции, нито позитивни, нито негативни, от гледна точка на геополитиката, и Путин снощи го каза правилно в пространната си реч - Русия е виновна с това, че я има. Че е толкова голяма, че контролира 1/6 от земната суша, че контролира огромни ресурси, които трябват на американците. И още по-точно на финансовата олигархия, която командва и тази страна, говоря за Съединените щати. Поради тази причина всъщност Русия единственото, което може да направи, за да угоди на западните партньори е, да си направи, така да се каже, харакири публично и с това тя ще удовлетвори техните желания. В този смисъл казусът с Украйна е важен, но е само елемент от една много по-широка картина. А много по-широката картина се изразява в това, че Русия ще се опита с всички възможни средства, мисля, че тази история с Донецк и Луганск е само първата крачка в това направление, да изнесе своя военно-стратегически лимес директно на румънската граница, а защо не и по-нататък, тъй като в руския ултиматум, както го нарекоха, на Путин, на 15 декември миналата година, ако не се лъжа, там изрично беше казано, че НАТО, разбирайте и американците, трябва да изнесат своите военни ефективи към линията от 1997 година. Тоест преди приемането на източноевропейските държави, включително и ние там „Дето сите турци, там и гол асан“. Та, защо. Защото всъщност това е лимесът, от който и той беше подписан от американците, защото там има документ за разлика от всичко останало. Това е лимесът, от който, зад който всъщност вече на Русия могат да бъдат нанесени непоправими военностратегически поражения. Разбира се, залогът е още по-голям, ако трябва да вдигнем още малко летвата нагоре. Става въпрос за това, че сега се решава дали Русия ще излезе вече от зоната на външното управление, на което тя беше поставена като победена страна в Третата световна война, известна като Съветски съюз. Разбира се, тук западните партньори нямат никакъв принос отвъд многото приказки, тъй като Съветския съюз беше разпаднат от бившата съветска номенклатура. Иначе и досега можеше да си бъде жив и здрав. Но това е друга тема. Имали сме много да я обсъждаме. Поради тази причина в момента Русия се връща и тя се връща на терена. Разбира се това е един много труден процес, тъй като руската икономика не е готова. Една значителна част от руския елит е всъщност зависим от Запада. Той е финансово-икономически и биографично свързан със Запада и може да бъде използван и се използва като пета колона, включително и на най-високи нива. Така че решението, което е взело руското военно ръководство е много тежко.

Професоре, често спорим по тази тема и се чудим къде се корени, къде е крайъгълният камък на проблемът Украйна? Дали е в 2014 протестите?

Дали е в 2004 Оранжевата революция, така наречената? Дали не е преди това? Дали не е подаръкът всъщност, който е бил от Съветския съюз към Украйна за Крим? От къде може да се разплита този камък?
Сега ще ви кажа. Тъй като вие сте млади, за съжаление аз вече не съм в тази възраст, но да ви кажа: Eдно време административните граници в Съветския съюз нямаха никакво значение. Това, че един украинец подарил на родната Украйна една територия от Руската съветска федеративна социалистическа република и я е прехвърлил административно на Украинската съветска социалистическа република нямаше никакво значение от фактическа и от всякаква друга гледна точка. Второ, Украйна е измислена държава, тя е изкуствена страна, тя няма никакви традиции. Няма никакви (аз винаги съм го казвал, това е руската Македония) никакви традиции, никакви държавнотворни елементи, това е малоруски народ, както е правилно да се казва, тоест, сега наречени украинци, започва така да се каже да вървят процеси на етногенеза едва през XIX в. и XX в., началото на XX в. и то, разбира се в западните части на днешна Украйна, които се намират на територията на Австро-Унгарската империя основно поради една много проста причина, те са православни, като са подложени под натиска на католиците съответно било в Полша, било в Австро-Унгария, и поради тази причина там върви т.нар. униатско движение и друг такъв тип неща. Друг път, ако се съберем, ще говорим за т.нар. история на Украйна, тя сама по себе си е много е интересна, но малорусите в крайна сметка винаги са се разглеждали като част от голямото семейство на големия руски народ. Създаването на украински национализъм, което след това премина във всички възможни фази, отварям само една скоба. Не знам дали знаете, но най-голямото избиване на евреи в Източна Европа, това в Бабин Яр, е извършено от украинци. Най-жестоките надзирателите в концлагерите, германските, са украинци. Голямото клане на евреи в Лвов, извършено от украинци, които даже германците са били потресени от жестокостта, зверската жестокост, която е осъществена там. Но тези неща удобно се забравят. Така че, т.нар. Украйна, разбира се, е използвана от американците, които създадоха целия този проект 2014 година. Да, разбира се с първия Майдан, за който вие говорихте и това, което всъщност се е случило от вътрешноукраинска гледна точка, че едно малцинство, агресивното малцинство на граничарите на Западна Украйна всъщност окупира Украйна. То окупира Украйна и със страх, с репресии, с убийства, с живо изгорените хора в Одеса или, да речем, с масово избитите хора в другите краища, и в Харков, и в Днепопетровск, и на други места, всъщност те наложиха страх, съчетан с масова манипулация на младите генерации. В крайна сметка, те се опитаха да създадат оръдието, което трябва да бъде забито в тялото на Русия. Украйна, както и всякакви други лилипути, тук разликата е само в мащаба. Дали това ще е Литва или Украйна, едната е 4 000 000, другата е 40 000 000, основната задача е да играят ролята на оръжие в ръцете на геополитическия противник, на Русия, за да бъде забит той в тялото на Русия. Както беше казал иронично един автор: „Америка ще се бие с Русия до последния украинец“.
Доста добро изказване на Иво Христов. Мисля, че беше малко след началото на СВО-то, за съжаление видеото вече го няма в YouTube.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”