bubka написа:
За да ти "дам" някое "технологично достижение" и да има смисъл от поста ми, трябва да изпиша поне един мини ферман, изразяващ се в няколко форумни страници с примери, защото не са едно или две нещата. За десет години толкова са дръпнали, че нещата, които се случват там са почти извънземни. А цялата тази техническа промяна несъмнено променя и структурата на обществото. Това днес не е онзи Китай, който беше буквално преди 10 години с наистина детски труд и наистина ограничения на някои свободи. Искаш да ти синтезирам неща, които предполагат буквално множество часове и дни, изразено във време откъм четене и гледане на клипове какво се случва там и има предвид не пропагандни такива, а западни репортажи, статии, лайвстриймове и клипове на хора от западните страни, които посещават Китай и говорят откровено с местните кое се е променило и кое не, кое е лошо и кое е по-добро. Нали се сещаш, че това време "специално" за теб няма да го отделя.
Не казвам, че не са "дръпналЕ" технологично, просто посочих, че е повече от смехотворно да се твърди, че имат неща, дето САЩ нЕмали. :lol: :lol: :lol:
Ама т'ва просто е брутално смехотворно, понеже, Китай ежегодно закопуват към 3 000 щатски патента, ама, добре, "сами се развиват". :lol:
И до ден днешен хората ( с повечко от 2 грама мозък ) ... Гледат, далЕ Сони-то или Панасоника, са с марка "Маде ИН Чина", преди да си хвърлят кинтите. :lol:
Щот' сЪ мноУ развити, раз'ираш лЕ ...
Ми, не, тц, гарантирам, че нема да гледам нищо свързано с Китай.
Изградил съм си мнение, мнооооого са далеч от моите идеи за "цивилизация".
Аз лично, по-скоро бих отишъл да живея в Габон или Танзания, от колкото в Китай ...
А, междудругото, що всеки път ей т'ва нЯщУ, кУгИ нахлуе в "Китайско Море", ( "Джералд Форд" ) чанийците пискат на умрело в ООН ?? :mrgreen: