Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

bai hoi
Контакти:

Re: Арестуваха българи за антисъветска проява тази нощ

Мнениеот bai hoi » 07 сеп 2014 17:12

viali69 написа:
ivan56 написа:Руска к@рва.

Ето ги "аргументите" на соросоидите и промитите мозъци !
Кажи бе, умнико, каква съветска окупация е имало в България ?
Кажи, защото аз съм живял по онова време и помня !
Съветски войник не съм виждал на живо. Само по руските филми, които ни пускаха всеки петък вечер.
Каква ще да е тази окупация, при която няма чужда армия на нашата територия ?
Ако трябва да говорим реално, днес сме много по-зависими и окупирани, отколкото едно време, защото у нас вече има американски бази.
СТАНКО ви попита - защо не отидете да цапате паметника на убийците ? Истинските убийци, които хвърляха бомби над цивилна София и убиха стотици българи ?!
Защо не мажете по паметника на американските пилоти ?

Ами, много просто. Защото чичко Сорос плаща да се маже по руските паметници, а не по юдо-масонските такива.
И протестите ви бяха такива - платени !
Факт !

Пенчо бре, чети!
Пенчо не чете.

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146877

"Над 133 милиарда лева, или около 300 млн. тогавашни долара, е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г. До тази огромна сума достигат съвременни изследователи на архивите на БНБ.
Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет и значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации. През 1944-1947 г. около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече - всички заплати, командировъчни и режийни по изрично настояване на съветската страна им се изплащат в долари.
.....................
Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по Заема на свободата, който години наред чрез облигации се изплаща от целия български народ.
"Така нареченият Заем на свободата е от февруари 1945 г. Той е в размер на 24 млрд. лева и по силата на наредбата закон българските граждани, фондации и фондове са задължени да закупят голям брой облигации. По този начин по-голямата част от тях влагат почти целия си капитал и дейността им по-късно става невъзможна".
Изнемогвайки под това непосилно бреме, към края на 1945 г. Министерският съвет все пак се осмелява да помоли Вячеслав Молотов да бъде преустановено "това безумие, защото хазната ни няма повече средства". Москва обаче не само не се трогва, но продължава да иска още и още, повече и все повече с аргумента, че България като победен съюзник на Хитлер би трябвало да е дори благодарна, че дава само толкова.
От самото начало тегобите обаче не са само икономически. Разпасалите се червеноармейци издевателстват по чисто криминален начин над мирното население.
На всичкото отгоре най-големите и печеливши предприятия, които на практика са цветът на българската икономика, също са иззети от окупаторите.
Към съветското търговско представителство в София трескаво работи Управление на съветските имущества, което
започва чудовищен грабеж.
...................
Руснаците изнасят и държавния архив на България и
голяма част от него все още се намира в Москва
"Поради това, че не е правен подробен опис на изнесеното, е трудно да се дадат точни цифри. Може да прозвучи невероятно, но в нито една българска институция няма списък на това, което е изнесено като трофейни архиви от Съветската армия след 9 септември, включително и за културни ценности. Не така стои обаче въпросът с по-общото познание за това от какво естество е изнесеното. Става дума основно за полицейски архиви, документи, в които са се съдържали информации за руската и съветската агентура у нас преди 9 септември, документи от военностратегически характер, както и такива, свързани с наличието в страната ни на стратегически ресурси и техните локализации", допълва изследователят. По негово мнение към непоправимите щети, нанесени на България, трябва да се добавят и многобройните случаи на издевателства от страна на Червената армия над мирното население.
....................
На 22 септември 1944 г. Георги Димитров изпраща писмо до Сталин и Вячеслав Молотов, в което посочва: "По места има различни случаи на насилие по отношение на местното население на заетите територии от страна на отделни военнослужещи от тиловите части на Червената армия. Например:
а) произволно се изземват от местното население работният добитък, каруци, продукти и друго без знанието на местната власт и без съответното оформяне на документи по изземване на добитък и хранителни продукти;
б) произволно се изземват държавни и граждански частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до срив на есенната сеитба;
в) някои военнослужещи в пияно състояние нахлуват през нощта в частни домове в градовете и селата, извършват грабежи, а в някои случаи изнасилват жени и убиват мъже.
В с. Дивдядово, Шуменско, между другото, е убит и най-старият член на компартията"
Документ на Главното политическо управление на Червената армия от есента на 1944 "

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - България

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 сеп 2014 17:21

bai hoi написа:Пенчо бре, чети!
Пенчо не чете.

Не очаквай да ти отговори.
Тоя минава, изсере си мантрите и изчезва.

Нито пък някой от другите "приятели" на Русия ще го направи адекватно.
Най-много да се опитат да изкривят факти, цифри и събития... Или просто ще минат на познатият приом - "А онези що бият негрите" ... И ще посочат неща свързани с моментните ни Западни Съюзници.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 сеп 2014 18:41

Освен това паметника на американските летци беше боядисан преди половин година, ама що ли да помним това при наличието на цял арсенал от заучени реплики за соросоиди, рептили и подобни глупости. Признавам, че срещу такива "железни" аргументи аз просто нямам какво да кажа.
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 сеп 2014 19:46

vaskonti написа:Освен това паметника на американските летци беше боядисан преди половин година, ама що ли да помним това при наличието на цял арсенал от заучени реплики за соросоиди, рептили и подобни глупости. Признавам, че срещу такива "железни" аргументи аз просто нямам какво да кажа.

Можеш да кажеш, от кога не е боядисван паметника на съветската армия и защо не е поддържан по същия начин като този на американските престъпници 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 07 сеп 2014 20:37

Както спомена Станко, да се поругава паметник е глупост. По-добре да идат пред руското посолство с плакати, или да направят демонстрация, или каквото там решат. Много повече ще хване дикиш и ще спечелят симпатии. Друг въпрос е, че мястото и размерът на този паметник не са адекватни, но все пак такива са реалностите. Ако България беше запазила неутралитет, нямаше да ни обявят война. Но като част от Оста ние на практика сме вече във война с тях, тъй че раздумките по въпроса са излишни.
Но подобни мазаници и изцепки се правят от дрисльовци, които освен да скачат по площадите, друго не могат. И не им стиска. Майданските им събратя и те скачаха и щяха да бесят москали, но в Донбас бързо им избиха зъбките и сега гледам се крият от мобилизацията, не им се ходи вече да бесят...След като богато снабдиха сепаратистите с бойна техника и боеприпаси и се изнизаха по хуманитарните коридори, съпроводени от презрителните погледи на "терористите", след като оставиха хиляди свои другари в котлите да ги дарманят отвсякъде, нещо майданският ентусиазъм се изпари.
Та едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 сеп 2014 21:40

CTAHKO написа:
vaskonti написа:Освен това паметника на американските летци беше боядисан преди половин година, ама що ли да помним това при наличието на цял арсенал от заучени реплики за соросоиди, рептили и подобни глупости. Признавам, че срещу такива "железни" аргументи аз просто нямам какво да кажа.

Можеш да кажеш, от кога не е боядисван паметника на съветската армия и защо не е поддържан по същия начин като този на американските престъпници 8-)

Това някаква смешка ли трябва да бъде? Не съм чувал поддръжката на паметници да включва боядисване?
Нали питаш защо паметника на американците не бил нацапан с боя? Ми да се беше информирал преди да попиташ, щом не помниш?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 07 сеп 2014 21:41

vaskonti написа:
CTAHKO написа:

Това някаква смешка ли трябва да бъде? Не съм чувал поддръжката на паметници да включва боядисване?
Нали питаш защо паметника на американците не бил нацапан с боя? Ми да се беше информирал преди да попиташ, щом не помниш?

А какво изобщо прави този паметник в София?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 сеп 2014 21:42

Кашчей написа:
vaskonti написа:
CTAHKO написа:

Каквото и другия.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 07 сеп 2014 21:44

vaskonti написа:
Кашчей написа:
vaskonti написа:
CTAHKO написа:

Каквото и другия.

Пред посолството на САЩ в Берлин има ли подобен?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”