vaskonti написа:Ами да, всъщност това е най-важният въпрос в момента и винаги ще бъде, през целия мандат на това правителство. Отговорът на този въпрос и по-точно тъпото и упорито избягване на отговора му е абсолютно доказателство, че това правителство е зависимо от някой, а този някой със сигурност не е БСП, още по-малко Орешарски. Това назначение и липсата на яснота кой го е предложил е абсолютно доказателство, че това правителство е назначено директно от определени олигарси. А Пеевски определено е такъв, съгласен ли си? Нали не смяташ, че е обикновен и честен бизнесмен?
Трудно е да откраднеш пари, които ги няма, но когато само едно гласуване е достатъчно тези пари да се появят ей така, от нищото, тогава нещата са малко по-различни.
Ами хайде тогава с едно гласуване директно да бъде вдигната МРЗ на 450 лв. Аз и много други симпатизанти на БСП бихме били много доволни, но десните биха надали вой до небесата, и то с основание, поради нещата които биха последвали оттук нататък.
Не смятам че е обикновен честен бизнесмен, а и като цяло съм доста резервиран дали изобщо съществува такова животно. По същия начин обаче не мога да твърдя, че новоизбраният Писанчев не е зависим от олигарсите, както и неговият предшественик на поста, който дори и не знам кой е. Изобщо за много малко политици мога да твърдя че са независими и се ръководят на първо място от интересите на народа, особео пък що се отнася до герберите и деформаторите. Принципно идеята на част от протестиращите за цялостна подмяна на политическата класа не е лоша, дори я споделям, само дето те за съжаление се оказаха малцинство в рамките на самия протест и не излъчиха собствени лидери. Аз лично се надявам, че в новия изборен кодекс ще се утвърди пропорционалната система с преференциален вот, която ми се струва най-демократична и чрез нея ще можем да гласуваме за произволен човек от листите.