Laetitia написа:Абсолютно винаги гледам какви са зеленчуците и плодовете, които купувам. Не знам кой би предпочел полски домат пред български.
Да, но като ти предлагат само полски?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Laetitia написа:Абсолютно винаги гледам какви са зеленчуците и плодовете, които купувам. Не знам кой би предпочел полски домат пред български.
sin4ec написа:Laetitia написа:Абсолютно винаги гледам какви са зеленчуците и плодовете, които купувам. Не знам кой би предпочел полски домат пред български.
Да, но като ти предлагат само полски?
THE G.A.M.E написа:fcb_bg написа:Производителите не искат компенсации при такива условия не разбра ли? Производител на ябълки очаква до 5 тона добив на декар, ЕС го обезщетява на добив от 1,5 тона. Срокът за подаване на документи е до петък. Провери колко са подали. И нещо аз не съм разбрал за почти договорени нови пазари. Дано пък да стане.
Е, тая година зеленчуковите производители... И другите, дето имат износ за Русия, определено ще е я пишат - бегала.
Някои вероятно ще са на нула, вместо на загуба, но така или иначе, годината ще е слаба.
Дано за някои не е фатална.
Няма как още от тази година да се изнесе продукция за новите договорени пазари.
Някои са договорени, за други все още текат преговори.
Но за в бъдеще, е намерена ниша.
По-добра от руската... За съжаление.
Да, за съжаление... Щото щеше да е още по-добре, 30-те млн. евро от руският пазар, да са съчетани със 120-те
( дано се договорят в пълен размер ) ... С тези от арабите и Австралия.
sin4ec написа:vaskonti написа:sin4ec написа:Ако някой не е забелязал, големите вериги са заляти с полски зеленчуци, и именно от това идва заплахата за нашите, не толкова от директния спрян износ за Русия.
Да, но това е отделен въпрос. Проблемът е, че в България дотациите на продукцията е много малка в сравнение с коя да е друга държава в ЕС, а и в много извън съюза. Както и да го гледаме, ние сме си виновни за това нещо. Големите вериги им е все тая от кого ще купуват на ниски цени, за тях е важно да са ниски, нищо друго.
Виновни сме, щот сме п.тки, ей затова! И хич не са евтини полските домати, иди и виж! Аз лично традиционно ще си купя всичко за зимнината или от Лозен, или от Костенец, от самите производители. Но колко хора още ще го направят?
sin4ec написа:Летиция, ти да таковаш Къна... И в Кофланд няма български домати, одеве бях там. И български картофи няма.
Потребители, разглеждащи този форум: bubka и 6 госта