Отличен мач направиха двата отбора - доста по-добър беше от иберийското дерби онзи ден.
Германия платиха висока цена за няколкото пропуска в началото и за ужасните грешки в отбрана. Най-много ме разочарова Хумелс, който за мен до момента беше най-добрият играч на турнира, но вчера не беше на ниво - особено се изложи, когато Касано го заобиколи и центрира за първия гол. Ако бяха успели бързо да върнат едно попадение, можеше и да обърнат мача, но след гредата на Ройс бяха почти безобразни до края на срещата и реалният резултат беше разгром в полза на Италия, ако вземем предвид няколкото чисти положения в последната четвърт на мача. Дори и голът от дузпа просто нямаше как да уплаши италианците.
За "адзурите" може да се кажат само добри думи за играта им на това ЕП. Признавам, че по принцип не ги харесвам, но този път изненадват с приятен, бърз и комбинативен футбол и изключително голям брой чисти положения, така че определено почнаха да печелят симпатиите ми. Макар да съм фен на Испания, мисля, че "адзурите" показаха повече аргументи до този момент, така че им давам леко предимство на финала. Иска ми се разбира се моите хора да вземат още 1 голям трофей, но изглеждат леко поизчерпани, така че ако загубят от тази наистина приятно играеща Италия, мога с чиста съвест да кажа, че няма да ме е яд.

Иначе се надявам финалът да е поне толкова интересен, колкото беше двубоят между двата отбора в групата, а Йоренте най-после да получи шанс за изява и евентуално да се превърне в герой за отбора си.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...