Зимната подготовка на Левски Вековен (контроли, трансфери, спекулации и др.)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Re: Зимната подготовка на Левски Вековен (контроли, трансфери, спекулации и др.)

Мнениеот LoveAndPeace » 12 фев 2024 11:00

honda написа: Много пъти съм давал за пример Динамо(З) без да имат за собственик крупен бизнесмен - общо единствения сериозен бизнес на Златко Мамич е ...Динамо(Загреб) . Но там първите влезли пари не ги вложиха в закупуването на играчи за да може отбора да бъде "конкурентноспособен" ,а ги вложиха в развитие на школата за един период бяха неконкурентноспособни ,после за един период от 15 години не бяха шампиони веднъж( когато Ив.Петев им беше треньор) . Като междувременно в през джобовете на Мамич минаха може би над 1 млрд евро), като отношенията му с властите в Хърватия са много меко казано "много сложни" и в никакъв случай не може да се каже ,че им е любимец. . Никой не ни пречеше на нас и ние да тръгнем по същия път, но ние тръгнахме по друг ,който се оказа грешен и затова сами сме си виновни.
Колкото и да не харесвам настоящото Ръководство на любимия ми Левски , в момента поне имаме нещо като ръководство. Поне се знае ,кой взема решенията . Някой знаеше ли кой взема решенията по времето на Ив.Тонев, Спас Русев, Черепа?
На мен лично не ми е известно да има структура в ,която не е ясно кой взема решенията и крайния резултат да е бил положителен.

Всъщност имахме един подобен пробен период да видим можем ли да се надскочим. Направихме модерен терен , построи се сградата за юношите....... двигател беше един човек.
И кой взема решенията ?
Какво работи Йовов в Левски ?

Aronaks
Контакти:

Re: Зимната подготовка на Левски Вековен (контроли, трансфери, спекулации и др.)

Мнениеот Aronaks » 12 фев 2024 11:14

LoveAndPeace написа:
honda написа: Много пъти съм давал за пример Динамо(З) без да имат за собственик крупен бизнесмен - общо единствения сериозен бизнес на Златко Мамич е ...Динамо(Загреб) . Но там първите влезли пари не ги вложиха в закупуването на играчи за да може отбора да бъде "конкурентноспособен" ,а ги вложиха в развитие на школата за един период бяха неконкурентноспособни ,после за един период от 15 години не бяха шампиони веднъж( когато Ив.Петев им беше треньор) . Като междувременно в през джобовете на Мамич минаха може би над 1 млрд евро), като отношенията му с властите в Хърватия са много меко казано "много сложни" и в никакъв случай не може да се каже ,че им е любимец. . Никой не ни пречеше на нас и ние да тръгнем по същия път, но ние тръгнахме по друг ,който се оказа грешен и затова сами сме си виновни.
Колкото и да не харесвам настоящото Ръководство на любимия ми Левски , в момента поне имаме нещо като ръководство. Поне се знае ,кой взема решенията . Някой знаеше ли кой взема решенията по времето на Ив.Тонев, Спас Русев, Черепа?
На мен лично не ми е известно да има структура в ,която не е ясно кой взема решенията и крайния резултат да е бил положителен.

Всъщност имахме един подобен пробен период да видим можем ли да се надскочим. Направихме модерен терен , построи се сградата за юношите....... двигател беше един човек.
И кой взема решенията ?
Какво работи Йовов в Левски ?

Абсолютно съм съгласен, че не се знае кой взима решенията, или по-скоро знае се, но не е Мажоритаря със сигурност. Иначе Йовов работи много близък до ББ. Това му е основната длъжност.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 12 фев 2024 11:15

honda написа:Абсолютно съм съгласен с написаното от теб. Само по какво реши ,че Лима е безперспективен ? Доколкото си спомням твърдеше същото и за Роналдо. За мен Лима има качества . За времето ,което е играл мога да кажа ,че има по-добра линейна бързина от Уелтон, много по-добре обработен удар и пас, и отстъпва с много в контрола на топката, дрибльорските умения и бързината с топка в краката от Уелтон. Как ще се развие при нас времето ще покаже ,много е рано за каквито и да са оценки.
За Охене е платено колкото за вечеря добър ресторант за целия отбор с треньорите.
За Ал.Колев - ако може да дойде при нас без пари -ОК, в противен случай не си заслужава. Не съм сигурен и доколко като начин на игра ,ще ни пасне. той е малко играч тип "кантар топуз" .

Под безперспективни основно визирах шансовете да се превърнат в конвертируеми футболисти. На Лима от една страна годините са му такива, че той ще е на 28-29, докато (ако) догони някаква добра форма в достатъчно дълга поредица от мачове, че да привлече нечий интерес. От друга, аз лично не виждам у него качествата, които ти си изредил - десния му крак е патерица, по скорост за мен отстъпва на Уелтън и Роналдо (в единичните спринтове, които е правил за толкова време на терена), крие се от топката, не помага в защита, не може да вкара сам срещу вратаря, не може да преодолее опонент 1 на 1.

Разбира се, казвайки това, просто споделям моите наблюдения. Нямам никаква експертиза в сферата, а само фенски очи за играчи. Напълно вероятно е да греша и много бих се радвал да е така.

За Роналдо мнението ми остава същото. Много сърцато момче, много тича и помага в защита, но технически е изключително лимитиран, по мое мнение. Именно затова и си позволих да поздравя ръководството за фантастичната сделка, която сключиха. За мен Марин е поне една класа над него (дори и като статистика), но за съжаление качествата му едва ли ще успеят да блеснат в очертаващия се състав за пролетния полусезон.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 12 фев 2024 11:29

То ние хубаво се поздравяваме за това или онова, ама няма изнесена дори и една цифра официално. Никъде и от никого. Ми ако са продадени всички чисто за 2-3 милиона общо , при това лева? кво, невъзможно ли е? таксичка тук, таксичка там, шо да не? А инфо (достоверно) ще имаме чак догодина към април-май с годишния отчет...

Та чакаме пресконференцията, иначе личното ми мнение е, че само сме отложили с малко неизбежното. остават да се шитнат Кордоба, Цунами и Рикардиньо, другото така или иначе е плява и само ще си иде. И понеже наркосите са силни - що не свикнат едно извънредно ОС и да се зададат ясни и конкретни въпроси и отговори?

П.С. Хонда, прекрасен амализ, подкрепям всичко, без последните 2 реда - наш Насо е само поредният параван на БХ, нищо повече :oops:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 12 фев 2024 11:41

scooool написа:Общо взето всичко това се знае добре, иначе доста точно представено! Представете си Домусите да бяха взели чорбата...точно към 2009 май бяха в оправителния им съвет!!!! Ще стане обед, а от клуба ни звук ни стон, живо ме интересува какво става с парите!

Може само да се гадае, но ако чорбата беше станала кауза, едва ли щяха да сгънат цирка. Щяха да наредят един куп титли, ние може би щяхме да се вредим за една две, все пак с тях играехме по кърваво и моментната форма и състояние не винаги са били решаващи.

Колкото до парите, още по времето на МЧ имахме сериозни проблеми по разни причини (едно стригане гола глава на гусина Сиракова). Мой много близък, топ експерт по пенсионно и социално осигуряване гледаше как да минимизира разходите на клуба по това перо, тогава Баждека направи връзката.

Сега, дано позанулим мача с НАП, но това с Кабов на Герена се надявам да е кофти шега - така ще го емнат, че събличането на Петев ще е невинно направо.

Алекс Колев може да ни свърши работа, но май не се вписва във философията на Костов за нападач, а Бастунов защо ни е не знам, освен да пълни дупки.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 12 фев 2024 11:44

Ако сумата по трансфера на Уелтън е вярна, то би трябвало с трансферите които направихте на 90% да си разрешите проблемите с НАП.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 12 фев 2024 11:53

Грънчаров беше казал,че за Роналдо след като се приспадат всички проценти, за Левски остават към 1,1млн.евро.
Тази седмица дано кажат нещо.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Киро Пора
Контакти:

Мнениеот Киро Пора » 12 фев 2024 12:13

Лима е интересен играч, дано навлезе бързо във форма, че на първите контроли бая шкембенце и гъз беше отпрал. Иначе ми харесва - силен ляв крак, остри финтове, добро центриране. Дано му потръгне.

Колкото до Алекс Колев, симпатяга е, ама да плащаме трансферна сума за него ще е безумно при нашето финансово състояние. Все пак е на 32 години и е вкарал 50 гола през цялата си кариера... Явно се надявахме, че Билал ще може да играе пролетта, което очевидно няма да се случи, ама по-добре да налагаме Бачев, отколкото да вкарваме грешни пари за трансферни суми.

Колкото до Бастунов... ако са го гледали и виждат нещо в него, при една нормална трансферна сума, като се има предвид, че след 3-4 месеца му изтича договора - да го вземат. Все пак е на 24 и има хоризонт за развитие.

Кабов, по-добре да не стъпва на Герена, дейба и джуджето посрано.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 12 фев 2024 22:21

Мирослав Маринов от Ботев Вр е интересен футболист и е едва на 19 години. Но като цяло е изключение Левски да взима играчи от вътрешния пазар. А когато няма риба и рака е риба. Т.е. като няма пари и/или избора е силно лимитиран по-добре да се насочиш към вътрешния пазар. Най-малкото играчите вече са свикнали с обстановка, а няма да чакаме латиноси да свикват с чужда страна и култура. Не един или два са случаите, в които дадени играчи не са успявали да свикнат тук. Друг проблем с такива трансфери на играчи от другия край на света е, че никой никога не ги е гледал. Нито как играят в поредица от мачове, нито как тренират, професионалисти ли са, имат ли дисциплина или са като Хеан Деса... Не знам дали едно проведено и едно елементарно интервю да разберат що за хора са и колко акъл имат.

Киро Пора
Контакти:

Мнениеот Киро Пора » 12 фев 2024 23:05

Чак пък да е изключение, само в последните 2-3 години взехме Здравко Димитров, Митко Костадинов и Асен Чандъров от Септември, Кордоба от Етър, Илиян Стефанов от Берое, Андриан Краев и Охене от Хебър, Билал Бари от Монтана, сигурно изпускам и други.

Върни се в “Левски”