ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

peliforewer
Контакти:

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот peliforewer » 10 юли 2016 17:38

Tommi написа:
Altarf написа:
Tommi написа:
Ozzimozzi написа:
БК Левски ще го броим ли?

Маркирам ти го, че явно си го пропуснал. Или ти от баскетбол не се интересуваш? :)

Нито се интересувам от баскетбол, нито съм запознат с правилата на баскетболната федерация за участие в първенството, нито съм припознал новия клуб.

Ами запознай се. Казусът е относим.

Кога е излязла левскарската общност да припознава новия клуб? Нали ми обясняваше за общности по-рано днес? :lol:

Левскарската общност не е "припознала" баскетболния тим,защото отбора е назад в класирането,въпреки че е съставен от много надеждни млади баскетболисти и те имат нужда от подкрепа,но Левски от доста години няма баскетболна публика и само напъните на Тити и милионите от КТБ докараха публика преди 2-3 години,но футболните фенове направиха толкова простотии в баскетболните зали,че Тити вече не смее да ги кани отново.Така че не ми излизай с тезата че щото сте много "морални" не ходите на баскетбол.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 юли 2016 17:39

Tommi написа:
Altarf написа:
Tommi написа:
Ozzimozzi написа:
БК Левски ще го броим ли?

Маркирам ти го, че явно си го пропуснал. Или ти от баскетбол не се интересуваш? :)

Нито се интересувам от баскетбол, нито съм запознат с правилата на баскетболната федерация за участие в първенството, нито съм припознал новия клуб.

Ами запознай се. Казусът е относим.

Кога е излязла левскарската общност да припознава новия клуб? Нали ми обясняваше за общности по-рано днес? :lol:

БК Левски е член на ОСК Левски,какво по-голямо признание от левскарската общност?!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
KAT90
Контакти:

Мнениеот KAT90 » 10 юли 2016 17:40

Като сте такива моралисти отивайте и плащайте за скапаното дружество и си играйте по селата.Но не, вие нямате пари даже за емблемата.На мен ми писна да седя и да гледам и да чакам и да гледам и да чакам.Какво ще чакате бе мармоти?След 10г. не дай си Боже, може да не сме на този свят, а какво остава за 30г.Кеф ли ви е да висите и да гледате някакви мачлета без интрига.Е аз искам да гледам интрига, борба, да следя как сини, зелени и жълти падат, защото са ни конкуренти.Да чакам петък тегленето на жребия по Евроспорт.Вторник, сряда или четвъртък да се прибирам в 1 през нощта без глас, защото съм пеел ЦСКА, а не ЦСКА АД.Да има и такива, които пишат, че са фенове на ЦСКА АД, а не на ЦСКА.Майната му на морала, защото никой не е стигал далеч с инфантилно мислене.След толкова време имаме шанс още другата година да чуем химна на Шампионска лига, а някои се правят на морални и едва ли не, това не било библейско.Отивайте в сектор Б и раздавайте там морал.Тук е за мъже!Ако искате да живеете в миналото, прав ви път, но бъдещото е пред нас, а не миналото!
Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН

Потребителски аватар
golemia

Мнениеот golemia » 10 юли 2016 17:44

Цялата истина е че пак ви вкараха насила в елита.Ма Ганчев бил пич щото намерил начин с друго АД пък Божков не ставал щото неговото АД щяло ново да бъде...дрън дрън.Що чакаха цял месец с тия планове?Радетели за доброто на ЦСКА..смяях.Внасят плановете-одобрява се единия и напред със старото АД.Къде е проблема?Нали са богати.Но всичко беше планирано да се забави.И нямаше да има уроди припознавачи и т.н.Нямаше да сте разделени.Пък може и това да е целта.Ма вие как ше го схванете.Юруш на маслините..Резултата:Ганчев се намърда на Армията за без пари а вие се хилите като маймуни гледате като телета и ...ЦСКА ЦСКА ЦСКА!Ще се каете някой ден.
Ееех Българийо!

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 10 юли 2016 17:48

Torino FC 1906 написа:
Ozzimozzi написа:
Tommi написа:
Torino FC 1906 написа:
ПриятелЮ , с чиста съвест мога да те нарека лъжец , докато не ми покажеш документите ... всичко друго си е чиста лъжа !

На тях това им е силата. :) Представят недоказуемо твърдение като абсолютна истина и ти ходи да доказваш, че не е вярно. :) Излиза бат Стою и казва, че има директива и ти как ще го обориш? :mrgreen: Е, после Левски не стана шампион, а бат Стою се покри като ... както и да е. :lol:

Мхм той Гонзо играеше за по 800 лева на месец :) И един мармот завиваше шоколад!

Ок , щом предлагаш такива НЕОСПОРИМИ доказателства ти повярвах и ти се извинявам че те нарекох лъжец !

Скалпел
Данъчните поведоха с 1:0 на футболните клубове
Под благосклонния поглед на държавата клубовете се превърнаха в идеалните места за пране на мръсни пари. Ще бъде ли статуквото променено?
ПЕТЪР ЗАХАРИЕВ
Най-често срещаната гледка пред футболните стадиони е лъскаво возило, принадлежащо на професионален играч. Макар повечето от футболистите официално да се осигуряват на минимални суми.
Истинско чудо е, че настъпи ден, в който някой от държавните фактори оповести официално малка част от аферите на българските футболни клубове, които от години са публична тайна. Още по-голямо чудо ще е, ако провинилите се получат наказания, а отборите започнат най-после да спазват законите в тази страна. За да се случи това обаче, много неудобни въпроси трябва да получат нелицеприятни отговори. Например - защо чак сега в НАП проумяха, че футболистите се осигуряват на смешни за своя стандарт на живот заплати и че по този начин ощетяват хазната. И защо това стана "случайно" (по думите на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов) - когато в БФС са намерени едни анекси за десетки хиляди левове към договори на състезатели? Защо не се е работило в тази посока целенасочено? Та нали футболистите са едни от най-богатите млади хора в България и това го знае всяко хлапе. Те бръмчат по улиците с лимузини за по 100 000 лв. и през вечер са най-щедрите клиенти на чалга клубовете. Няма как да не ги забележиш. Достатъчно е да се провери на чие име е въпросната кола и с какви доходи е закупена, за да лъсне цялата измама. Но не би. До оня ден и данъчните, и прокуратурата, и всякакви овластени фактори си затваряха очите пред очевадното закононарушение.

А практиката футболистите да подписват трудови договори за по 300-500 лв. и върху тези суми работодателят им (в случая клубните шефове) да внасят осигуровки е масова. Големите пари обаче са в т.нар. траншове - сумите, които играчите прибират регулярно, според както са се разбрали с началниците. Точно за тези суми най-често се подписват прословутите анекси към договорите. Да не забравяме и премиите за спечелени мачове или точки, които също често се измерват с хилядарки.

В случая самите спортисти едва ли имат някаква пряка вина за невнесените данъци, макар повечето от тях да правят номера "договор+анекс" именно с ясното съзнание, че така спестяват задължения към хазната. Тези иначе нахакани младежи започват да пищят до небесата само когато биват излъгани от шефовете си за пари и се опитат да разтрогнат договорите си в Арбитражната комисия на БФС. Тогава клубните началници вадят документи за по 500 лв. и показват, че всичко по тях е . А по-тарикатите измежду ритнитопковците, които са успели да си вземат копия от анексите (понеже не всички имат подобна "привилегия" и затова биват държани като крепостни селяни от своите началници), вадят тези суми на светло - пред БФС. Точно това са и анексите, открити от НАП, където трябва да се запитат "защо толкова малко анекси открихме", а не да се радват на случайната находка.

И проверката трябва да се разшири и задълбочи. Защото от зората на демокрацията футболните клубове станаха привлекателни места за пране на нечисти капитали - и чрез фиктивни трансфери за нереално големи суми, и чрез подписи под премии, които играчите така и не взимат, и чрез въпросната схема за неплащане на данъци. А единственото, което държавата се задоволява да прави до момента, е да назначава периодично ревизии в клубовете. Тези ревизии по правило разкриват милионни задължения (не укрити данъци!) към хазната, но въпросните суми биват разсрочвани далеч напред във времето и нещата се протакат с години.

За това вина носи и БФС. Футболната централа е готова на всякакви компромиси само и само да не се скара с някой от клубните шефове (все пак периодично има избори). В резултат за участие в първенството се допускат отбори с дългове и към други клубове, и към футболисти, и към служители. Нищо че по наредба това е изрично забранено. Тъй че няма как да се учудваме на коментара от БФС по повод пресния скандал, че провинилите се клубове няма да бъдат извадени от първенството, "ако имат възможност" да започнат тепърва да покриват задълженията си. А фактът, че този път става въпрос за укрити данъци, а не за задължения, като че убягва на администраторите от "Иван Асен II" 26.

В същото време примерът на други европейски страни, засегнати от подобен проблем, е впечатляващ. В Полша и Румъния клубове бяха глобени сурово, а спортни чиновници - вкарани в затвора при доказано укриване на данъци или за корупционни схеми. Легендата Диего Марадона например дълго време не смееше да припари до Италия, след като бе доказано, че дължи $45 млн. данъци. До момента аржентинецът е изплатил мижавите 50 000 евро и затова при скорошната му визита на Апенините властите, без да се церемонят, му конфискуваха обеци за 4000 евро. Прославеният треньор Гуус Хидинк скри 1.5 млн. евро приходи от властите в Холандия и бе осъден на 6 месеца затвор условно и глоба от 50 000 евро. За данъчни измами се разследват още Марко ван Бастен, който като играч на "Милан" не е декларирал 4.12 млн. евро, укрилият 800 000 евро бразилец Ромарио, треньорът на "Барселона" Жозеп Гуардиола, селекционерът на националния тим на Англия Фабио Капело и още, и още...

У нас обаче властите си измиват ръцете с данъчната тайна и не назовават публично дори провинилите се клубове. Да не говорим за имената на хората, отговорни за тези престъпления - клубни президенти, финансови, изпълнителни директори, администратори, чиновници в "Човешки ресурси" и т.н. И докато някой от тях наистина не бъде наказан сурово и не му бъдат конфискувани имотите или колите, придобити с укритите от държавата пари, цялата патаклама ще прилича повече на много шум за нищо. Или на PR акция на НАП. А за да започне наистина оздравителен процес във футбола, трябва да се действа безкомпромисно. Дори много да боли.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 юли 2016 17:48

@Tommi
Да очакваме ли кампания "Вън урода БК Левски от ОСК Левски" или не (защото сините нямате морал)?Или направо подписка за излизане на ПФК Левсли-1914 от ОСК Левски докато л@йното БК Левски е там?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юли 2016 17:55

GOLEADOR написа:@Tommi
Да очакваме ли кампания "Вън урода БК Левски от ОСК Левски" или не (защото сините нямате морал)?Или направо подписка за излизане на ПФК Левсли-1914 от ОСК Левски докато л@йното БК Левски е там?

Не ме вълнуват ОСК-та.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 юли 2016 17:59

Tommi написа:

Не ме вълнуват ОСК-та.

ОК,но членувате там!Как може да искате да напуснете БФС а ОСК не?Сега е момента да покажете морал и да направите кампания "Вън Левски-1914 от ОСК Левски докато урода БК Левски е там"!Много хора ще ви подкрепят в борбата ви срещу Урода БК Левски!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юли 2016 18:01

KAT90 написа:Като сте такива моралисти отивайте и плащайте за скапаното дружество и си играйте по селата.Но не, вие нямате пари даже за емблемата.На мен ми писна да седя и да гледам и да чакам и да гледам и да чакам.Какво ще чакате бе мармоти?След 10г. не дай си Боже, може да не сме на този свят, а какво остава за 30г.Кеф ли ви е да висите и да гледате някакви мачлета без интрига.Е аз искам да гледам интрига, борба, да следя как сини, зелени и жълти падат, защото са ни конкуренти.Да чакам петък тегленето на жребия по Евроспорт.Вторник, сряда или четвъртък да се прибирам в 1 през нощта без глас, защото съм пеел ЦСКА, а не ЦСКА АД.Да има и такива, които пишат, че са фенове на ЦСКА АД, а не на ЦСКА.Майната му на морала, защото никой не е стигал далеч с инфантилно мислене.След толкова време имаме шанс още другата година да чуем химна на Шампионска лига, а някои се правят на морални и едва ли не, това не било библейско.Отивайте в сектор Б и раздавайте там морал.Тук е за мъже!Ако искате да живеете в миналото, прав ви път, но бъдещото е пред нас, а не миналото!

Не се напъвай повече, достатъчно паднахте в очите на всички. :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юли 2016 18:02

GOLEADOR написа:
Tommi написа:

Не ме вълнуват ОСК-та.

ОК,но членувате там!Как може да искате да напуснете БФС а ОСК не?Сега е момента да покажете морал и да направите кампания "Вън Левски-1914 от ОСК Левски докато урода БК Левски е там"!Много хора ще ви подкрепят в борбата ви срещу Урода БК Левски!

Само че това е нов клуб, а не урод. ;) Нека да правим разлика.

Върни се в “Архив”