За чужденците и българите в Левски

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: За чужденците и българите в Левски

Мнениеот metodito » 09 ное 2010 12:02

gundi_levski написа:Посочете ми един голям отбор в Европа в който не играят чужденци.

С риск да бъда оплют от колегите, тук не говорим за "голям отбор в Европа", а за "Левски". БАТЕ! Имат вярно един руснак и един бразилец (Ренан Бресан). И то руснака, може спокойно да не го слагаш като чужденец. Може и да имат още някой чужденец, но не и в титулярите (мисля имат още един бразилец, но в Европа не съм го виждал). А БАТЕ какво прави в Европа 3-та поредна година виждаме. Така че за можене, може, ама българин с качествата на Жо или Дембеле в момента няма.
Миналата година Атлетик Билбао направиха страхотен сезон (за тяхното ниво като клуб) в ЛЕ. Без чужденци.
Хайдук (Сплит) имат един босненец и един албанец.
От друга страна, колко титли във всички турнири, които участват са спечелили в последните няколко години отбори като Олимпиакос и Арсенал в които родни играчи почти липсват?
Последна промяна от metodito на 09 ное 2010 12:20, променено общо 1 път.

gundi_levski
Контакти:

Мнениеот gundi_levski » 09 ное 2010 12:18

metodito написа:
gundi_levski написа:Посочете ми един голям отбор в Европа в който не играят чужденци.

С риск да бъда оплют от колегите, тук не говорим за "голям отбор в Европа", а за "Левски". БАТЕ! Имат вярно един руснак и един бразилец (Ренан Бресан). И то руснака, може спокойно да не го слагаш като чужденец. Може и да имат още някой чужденец, но не и в титулярите (мисля имат още един бразилец, но в Европа не съм го виждал). А БАТЕ какво прави в Европа 3-та поредна година виждаме. Така че за можене, може, ама българин с качествата на Жо и Дембеле в момента няма.
Миналата година Атлетик Билбао направиха страхотен сезон (за тяхното ниво като клуб) в ЛЕ. Без чужденци.
Хайдук (Сплит) имат един босненец и един албанец

Съгласен съм с теб но БАТЕ е по- скоро изключение отколкото правило. В предишни постови споменавам, че футболистите на Левски трябва да се избират заради техните качества, а не дали са чужденци или българи. Другия по- притеснителен факт е, че доста наши освободени юноши играят успешно за други отбори и вината за това не е нито на Гонзо, нито на Ясен.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 ное 2010 12:21

gundi_levski написа:
Съгласен съм с теб но БАТЕ е по- скоро изключение отколкото правило. В предишни постови споменавам, че футболистите на Левски трябва да се избират заради техните качества, а не дали са чужденци или българи. Другия по- притеснителен факт е, че доста наши освободени юноши играят успешно за други отбори и вината за това не е нито на Гонзо, нито на Ясен.

Ами така е. :| Гонзо и Ясен са виновни за Топузаков, Телкийски и Бензукан. Напил се, напил се. Млад човек е. Радимов ли как се казваше, го изгониха, той пък стана капитан на Спартак (Москва).
Ясен зачеркна Станчев, а той се представяше много добре при Гонзо. Тоя Щърков така и не съм го виждал.
Ама не, то нали холандец, значи по-добър. Ако е добър футболист и то холандец, и на почивка даже няма да дойде в България. Добър за нашите стандарти е доста по-ниско от това, което имат предвид под добър на Запад.
Последна промяна от metodito на 09 ное 2010 12:28, променено общо 1 път.

gundi_levski
Контакти:

Мнениеот gundi_levski » 09 ное 2010 12:26

Има и още нещо. За ЛЕВСКИ са играли чужденци с хъс и желание (Бардон, Томашич, Далибор Драгич и др.), което за съжаление наши юноши не са показвали. Естествено, имахме и чужденци за които до ден днешен се питам какво правиха в отбора- Гаучо, Милованович, Демба Нирен и др. Ето защо продължавам да твърдя, че няма значение дали са българи или чужденци, а дали играят със сърце и хъс за нас.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 ное 2010 12:36

Абсолютно. Грийн се вижда, че играе така че отбора му да победи, старае се, тича. Докато играч като Младенов... :roll: или както беше Сърмов пък съвсем... в главата му вятър и мъгла.

gundi_levski
Контакти:

Мнениеот gundi_levski » 09 ное 2010 12:38

metodito написа:
gundi_levski написа:

Ами така е. :| Гонзо и Ясен са виновни за Топузаков, Телкийски и Бензукан. Напил се, напил се. Млад човек е. Радимов ли как се казваше, го изгониха, той пък стана капитан на Спартак (Москва).
Ясен зачеркна Станчев, а той се представяше много добре при Гонзо. Тоя Щърков така и не съм го виждал.

Топузаков ще остане синя легенда и приноса му е огромен. След последното му завръщане в Левски формата му беше паднала значително и добре, че си тръгна за да го помним само с добро. Същото може да се каже и за Мечо. С Бензукан не знам точно какъв е случая, но май се презастраховаха заради изцепките на Рабех. Стефан Станчев не е лош футболист и трябва да му се дава повече възможност за изява. Щърков го гледах в един мач и да ти кажа честно ми направи добро впечатление. Веско Минев като дойде в Левски беше по- зле от него. Да не говорим, че тогава на неговия пост игра Лусио и много бързо маса капацитети го отписаха за Левски, не ставал, бил дърво и т.н.. А в момента ни е един от най- стабилните футболисти. Между другото подобни тъпотии говориха и за Томашич и Бардон. Не е необходимо да обясняваме какво те направиха за Левски.

gundi_levski
Контакти:

Мнениеот gundi_levski » 09 ное 2010 12:45

Сега се сетих, грешка на Гонзо беше освобождаването на Генев. Генев е млад футболист и то с качества. С него просто трябва да се работи и да се развие таланта му. Притежава отлична физика, играе добре с глава, но имаше проблеми с пласирането. Искам да попитам нещо- сегашните ни централни бранители добре ли се пласират и играят ли грамотно тактически?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 ное 2010 12:49

gundi_levski написа:...сегашните ни централни бранители добре ли се пласират и играят ли грамотно тактически?

Според мен, така, както ги нагласи Ясен, така играят, понеже Милиев е добър футболист и миналият сезон бе много силен за него, а този- засега не. Голямо влияние оказва честата смяна вратарите. Те са диригенти на защитата в мача. Ако не се разбират с играчите отпред...лошо.
Налагането на Иванов е грешка. Насила хубост не става. Нека го налга, но постепенно, а той просто махна Рашид и сложи Иво. Без обяснение.
В момента Милиев трябва да оправя грешките на Иво и да запълва зоната на Мюдер, когато реши да се прави на Роберто Карлуш.

gundi_levski
Контакти:

Мнениеот gundi_levski » 09 ное 2010 13:01

Не съм съгласен с теб. Ясен нарежда и на Грийн как да играе, на аз лично не мога да се сетя за една негова тактическа грешка. Проблемите при него са, че все още не се е адаптирал изцяло към стила ни на игра и огромното му желание да играе чисто, без нарушения. Но тактически е най- грамотният ни футболист. На следващия мач обърни внимание как се предвижва без топка. В средата на терена когато топката е в наше владение той винаги е открит и готов да получи пас. Почти никога не се налага да му подават спорни топки. Дани Младенов е другата противоположност. Срещу Славия в началото на мача се измъкна на два пъти зад защитата и вместо да продължи да играе по този начин и да ги сцепи от контраатаки, от средата на първото полувреме забрави къде се намира. Тук според мен е ролята на треньора. Играта трябва да се наглася според качествата на футболистите и Младенов ако го научат да играе на ръба на засадата коефицента му на полезно действие ще стане троен.

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 09 ное 2010 13:11

+1

Грийн е пример как трябва да играе един халф! Движи се постоянно и без топка. Октрива се или прави заслони (нещо, което мнооого рядко се вижда в първенството ни).
Играе с хъс. На мача с Лил, когато си вкарахме за 2:2 се видя как се изнерви и откачи.

Колкото до Мюлдер - да ви питам - Станчев ли искате? Не мога да кажа, че е слаб, но е млад, по-неопитен, по-бавен и може би най-важното - Мюлдер е тактически грамотен!
Е за тва Грийн, Дембеле и Мюлдер са по-добри от останалите БГ играчи, играещи на техните постове. Защото още от малки са научени да играя и имат тактически познания. А тука много добре знаем как са нещата - "бой напреде, пък квото стане". За това играят добре, не че са супер звезди, но на фона на първенството ни... :)
Направи ми впечатление в мачовете със Спортинг, Литекс и Славия, как Милиев отива да оправя грешката на Иванов, от там пък Мюлдер се налага да играе като централен. (В Спортинг така падна единия гол, но с/у Литекс се справи).

Иначе чета някакви модели да сме следвали на големите - Манчестър пращали юношите си под наем в други отбори и си проличавало кой става и кой не. Е да, ама там ще ги пратят в Съндърланд, Уулвс, Сток, а ние? В Брестник, Любимец, Спортист? И на какво ще се научат там?

Върни се в “Левски”