Телевизия БиТиВи показа лицето на играча, който преди седмица говори относно черното тото и уговорените мачове в българския футбол. Това стана в сутрешния блок на медията, след като въпросното интервю предизвика огромен интерес сред зрителите.
Човекът зад паравана
Оказа се, че анонимният футболист е журналистът от спортния отдел на телевизията Петър Нанев. На 3 ноември именно той разказа по какви схеми се уреждат мачове в "Б" и "В" група и как президенти на отбори нареждат на играчите си да губят определени срещи. Тогава лицето на Нанев беше скрито, но още вчера, по време на жребия за Купата на България, се разбра, че човекът зад паравана е Нанев.
Още по темата
У нас мач се урежда за 30 хил. лева
У нас мач се урежда за 30 хил. лева
5 | видяна 8974
ЦСКА губи за пари?
2 | видяна 993
БФС привиква Батков за обяснения
0 | видяна 329
Малчугани в уредени мачове?
2 | видяна 1366
"От дете до преди година и половина съм бил футболист. След това станах журналист в БиТиВи. Исках да скрия лицето си, защото имам доста приятели, които се занимават с футбол и не исках да им навредя. Аз лично не се страхувам от нищо и чувствам, че съм си изпълнил дълга като журналист. Играл съм основно в "Б" група в много клубове", сподели Петър Нанев.
"Случвало се да се влезе в съблекалнята и да се казва – днес ще се помогне на този отбор, това се знае предварително, седмицата преди мача. Ако кажа конкретен отбор, ще ме осъдят за клевета. Тези неща се случват както на ниво "Б" група, така и във "В" група. Футболът в България не е Левски и ЦСКА", каза още той.
Черното тото
В същото време БНТ направи поредния репортаж за черното тото. Авторът Радостин Любомиров посочва, че вече над 4% от българите участват в различни хазартни игри в Интернет, като повечето залагат на спортни състезания.
Именно тази ниша използват организаторите на черното тото, които предлагат по-големи печалби, защото избягват плащането на всякакви такси. Така във време на криза от страната изтичат близо 50 милиона лева, пресмята Любомиров. При легален залог те биха останали под формата на данъци в България, се казва още в репортажа на Националната телевизия.
Това обаче не е съвсем вярно. Парите биха постъпвали в българската хазна, ако залагащите участват в игрите на български букмейкъри. Повечето от популярните сайтове, където залагат българите, са регистрирани в офшорни зони. Други са със седалище в страни като Австрия, Англия и т.н. Тези букмейкърски къщи не дължат никакви такси и данъци на родната хазна, независимо, че българи залагат при тях.
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2702481Май БТВ се проявиха доста смешно според мен въпросният Нанев дори не е бил футболист, тъй като в България трудно ще се разбере това е много лесно да каже, че е играл по "Б" и "В" група, интересно е да се направи някаква справка.