Заглавие във вестник “Народен спорт”, 26.01.1948 понеделник:
“М-Р ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА БЕ ИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА “ЛЕВСКИ”
Вестник “Народен спорт”, брой 293, 1948, :
“В новият УС влизат: председател: Цола Драгойчева, подпредседатели: Никола Табаков, Асен Разпопов, Христо Драгански…”
Вестник “Народен спорт”, 26.01.1948, стр. 1 и 4:
“Вчера в салона на кино “Природа и наука” се състоя годишното отчетно събрание на столичното физкултурно д-во “Левски”.
Препълненият салон от дружествени членове, ….
Т.п. хор под диригентството на Д.Кръстев изпълни “Шуми Марица”, “Хей славяни!”, български и съветски народни песни, след което Н. Крушовенски – председател на УС каза няколко подходящи за случая думи. По негово предложение, бяха избрани за
ПОЧЕТЕН ПРЕЗИДИУМ:
Генералисимус Сталин, маршал Тито и м-р председателят Георги Димитров, чиито имена се посрещнаха с продължителни ръкоплескания и възгласи : “Сталин, Тито, Димитров!”, “Сталин, Тито, Димитров!”
Раждането на една легенда
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Раждането на една легенда
Прокобо мръсна, върви на майната си! 

Някой спомена за футболист номер едно на България за всички
времена Георги Аспарухов...и след това защо Стоичков не обичал
България!Човека и на Луната да беше стъпил пак няма да го признаят!
- blue avalanche
- Контакти:
Аспарух написа:blue avalanche написа:С указ,без указ-ние не сме създадени от властта.Нито от тази преди Девети,нито от тази след него!
Кога сте създадени не се знае, датата която уж вие начало е фалшификат.
Истина е че първия държавен клуб по съветски модел е ПСК Левски.
Като си толкова "навътре",разкажи ми за "Септемврийското" знаме.Как изглежда едно знаме през септември?Кое е септемврийското знаме на България?Никъде не съм го виждал.Да не би да е някаква духовна ценност?Нещо спиритично?Кой го е развявал?Изобщо,давай...
- blue avalanche
- Контакти:
suni написа:Заглавие във вестник “Народен спорт”, 26.01.1948 понеделник:
“В новият УС влизат: председател: Цола Драгойчева, подпредседатели: Никола Табаков, Асен Разпопов, Христо Драгански…”
“Вчера в салона на кино “Природа и наука” се състоя годишното отчетно събрание на столичното физкултурно д-во “Левски”.
Т.п. хор под диригентството на Д.Кръстев изпълни “Шуми Марица”, “Хей славяни!”, български и съветски народни песни, след което Н. Крушовенски – председател на УС каза няколко подходящи за случая думи. По негово предложение, бяха избрани за
ПОЧЕТЕН ПРЕЗИДИУМ:
Генералисимус Сталин, маршал Тито и м-р председателят Георги Димитров, чиито имена се посрещнаха с продължителни ръкоплескания и възгласи : “Сталин, Тито, Димитров!”, “Сталин, Тито, Димитров!”
И какво общо има ФК Левски с физкултурно д-во "Левски"?И в момента има СК Левски.Не знам да има някаква връзка с футболния клуб?
blue avalanche написа:vaskonti написа:Кашчей написа:
Покажи ми поне един мой пост, в който аз твърдя, че отборът ви е създаден с указ!
А, че решението е било взето на високо равнище и одобрено от още по-високо равнище просто не трябва да се съмняваш.Сравнението ти с извънземните би било добро, ако не ставаше въпрос за 1948-а, година в която сталинският тип комунизъм е в разгара си.Как си го представяш това, да се създаде отбор, в който играчите да имат офицерски звания, а Правителството (разбирай и Партията) да нямат никакво участие, дори да не са информирани и поставени постфактум.
Ами покажи ми поне един мой пост, в който да твърдя, че ти твърдиш, че има указ:) Само да вметна, че настояваш за част от наградата, която съм обявил, което пък автоматично значи, че според теб указ има!
На какво ниво е взето решението не ме засяга, не знам защо пък ти се интересуваш от това. Мен ме интересува какво е станало, а сините ги интересуват такива маловажни неща като указа например, тъй като според тях те извисяват морално техният отбор. Което е безумна логика, разбира се, но те го намират за изключително сериозно и важно. Затова им давам възможност да изкарат някой лев доказвайки нещо неоспоримо според тях. Интересното е обаче, че и ти се връзваш:)
С указ,без указ-ние не сме създадени от властта.Нито от тази преди Девети,нито от тази след него!
опааа, да не би да виждам отстъпление от терорията за съществуването на Указа? Това е исторически момент!

[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Аспарух написа:Кашчей написа:но сигурно си прав, защото Централният дом на войската не е имал нищо общо с БНА по него време, нали така, а пък БНА не е имала нищо общо с МНО
В момента има също например дом на флота, да не би това да е министерство?
Случайно да има ресурсите на централата?
Това казвам, просто помисли.
Мисля, пич!
ЦДВ е поделение към МНО, намира се в София (не маловажен факт) и управлява всички останали ДВ.
Флотът не е бил и не е министерство.Флотът е подраздел към някое министерство, зависи от това дали е търговски или военен флот.
За да имат футболистите от Септември при ЦДВ военни чинове, то този отбор си е бил поделение към БНА и ще ми е интересно да видя как ще го отречеш това.Ще е много странно да имаш офицерско звание от БНА, а да си само футболист от отбор, който няма нищо общо с армията и нейните структури.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:
Ако се бях вързал.. фотошоп многоАко се бях вързал, щях да ти искам цялата сума, а не половината, но това е разбираемо само, ако усещаш иронията.
Забелязал си, че досега не вземах отношение по подписа ти, но написаното, за бедните момчета, които играели за парче офицерски плат леко ме предизвика.Бях чел интервюто със Симулията и отлично знаех какво мога да отговоря и цитирам.
Между другото явно за него е било висока морална чест да навива основният играч на отбора, чийто треньор е, да премине в друг отбор-за Жеков говоря.За мен това си е натурално действие на Петата колона, но за него е повод за гордост
Трябва да си разбрал вече, че фотошоп малко трудно ще ме убеди в съществуването на указа, тъй като ще трябва да посочиш и номер и дата на издаването му:)
Останалите неща очевидно са си твои разсъждения и заключения, които няма как да приема за реални просто така, съответно забрави и за една стотинка:)
[center]I'll be the savior of you all
blue avalanche написа:suni написа:Заглавие във вестник “Народен спорт”, 26.01.1948 понеделник:
ПОЧЕТЕН ПРЕЗИДИУМ:
И какво общо има ФК Левски с физкултурно д-во "Левски"?И в момента има СК Левски.Не знам да има някаква връзка с футболния клуб?
Хаха,не ставай смешен...

Прокобо мръсна, върви на майната си! 

- blue avalanche
- Контакти:
Koceto81 написа:Някой спомена за футболист номер едно на България за всички
Аспарухов ли е виновен за класацията?Той ли се набута на първо място?НЕОБЕКТИВНА,ще кажеш сигурно!За мен си Е обективна!За мен Гунди винаги ще бъде преди нищожеството,защото,освен всичко друго,беше и ЧОВЕК!Защото дребната завист му беше чужда!Защото не се срамуваше да признае,че и в ЦСКА има великолепни футболисти по това време(времето,през което футболистите не печелеха обичта на феновете с изрази като "говеждия стадион"),наричаше ги по име(за разлика от нищожеството,за което Аспарухов си остана "онзи човек") и беше приятел с тях извън стадиона!Гунди беше много по-универсален от Модерния Ляв(играеше с двата крака и великолепно с глава).да не говорим,че беше изключителен спортсмен на терена и изключително скромен извън него!Можеш ли да кажеш същото за Стоичков?Жал ми е за всички вас,които не сте му били съвременници,защото такива спортсмени вече НЯМА.
vaskonti написа:Кашчей написа:
Ако се бях вързал.. фотошоп многоАко се бях вързал, щях да ти искам цялата сума, а не половината, но това е разбираемо само, ако усещаш иронията.
Забелязал си, че досега не вземах отношение по подписа ти, но написаното, за бедните момчета, които играели за парче офицерски плат леко ме предизвика.Бях чел интервюто със Симулията и отлично знаех какво мога да отговоря и цитирам.
Между другото явно за него е било висока морална чест да навива основният играч на отбора, чийто треньор е, да премине в друг отбор-за Жеков говоря.За мен това си е натурално действие на Петата колона, но за него е повод за гордост
Трябва да си разбрал вече, че фотошоп малко трудно ще ме убеди в съществуването на указа, тъй като ще трябва да посочиш и номер и дата на издаването му:)
Останалите неща очевидно са си твои разсъждения и заключения, които няма как да приема за реални просто така, съответно забрави и за една стотинка:)
По въпроса с номера и дати се отнеси към Олд Деат и нотариалният акт за стадиона.... без дата и име на нотариус, без подписи и печати, но невероятно валиден.
Между другото, занимаваш ли се с фотошоп?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":