danko_sot написа:За мен лично от Ботев само Минков става за ЦСКА.
Това за Карабельов сигурно го е пуснал някакъв журналист левскар.
Доминик Янков не виждам с какво е по-добър от Шопов, освен че има повече динамика в играта му и е по-бърз.
При Керкез преходът от защита в атака е изключително базиран върху играта по крилата. Знаете в Ботев какъв беше профилът на крилата. Но само Нвачункво, който отиде в Англия май, имаше според мен класата за ЦСКА.
Но тук поне е ясно, че ще търсим бързи и остри играчи в тези зони, които да могат и да бележат голове.
В Ботев Керкез използваше Ето'о като вътрешния халф с малко по-свободна роля, а Перейра беше дефанзивния халф. Пред тях Попето като типична 10-ка.
Така че със сигурност ще се търси типичен номер 6, който да играе пред защитата в ролята на опорен халф.
По-сложен е въпросът с ролята на Питас. Ясно е, че един от най-належащите за нас трансфери е на типичен номер 9, който да има таргет от поне 20 гола.
Какво правим с Питас обаче тогава, ако Керкез залага на схемата от Ботев 4-2-3-1?
Има и други позиции за подсилване, разбира се като ляв бек и т.н.
Относно вратарите аз бих оставил Бусато, който да се конкурира с Лапухов. Дюлгеров най-добре да бъде продаден.
С Купър вероятно ще се търси раздяла, но Кордоба може и да получи още един шанс при Керкез.
Има адски много въпроси за решаване по първия състав, но затова им се плащат такива огромни заплати, за да ги решават в крайна сметка.
С Питас нищо не правим, не го пипаме. Играе си добре момчето и си вкарва дори без да имаше кой да му създава положения. Ако се подобрим в халфовата линия и по крилата ще бъде много по-добре. С оглед на финансовия феърплей трябва да вземем наистина този Бенджамин Калман от Краковия, защото е свободен агент с 18 гола и 7 асистенции в Полша последния сезон, а откакто е в Полша не е играл в ЕКТ, т.е. не би трябеало да му пречи.
Каниховски, за който се говореше, ако го вземем ще е топ попадение. Това момче е нещо като Гъргоров и ще би покаже какво е истински халф.
На Кордоба никакъв шанс не трябва да му се дава. Този е по-некадърен и от Кареасо.
Относно вратарите - може да се продаде един измежду Бусато и Дюлгеров, за да може да донесе пари, заради финансовия феърплей отново.