Мнениеот danko_sot » 07 яну 2025 19:23
За мен на 99 процента откупната клауза на Коялипу е била наистина ниска- говори се за 2 млн. Предполагам, че шефовете щяха да го задържат поне до лятото в противен случай.
Това е още един камък в градината на спортно- техническото ръководство обаче, което отговаря за трансферната политика. Орманджиев и Славов си отидоха, но Филипов не.
Сложихме Томанов за шеф на скаутското звено, но се опасявам, че функциите и по-точно правомощията му са по-ограничени и той няма да има кой знае каква власт в клуба така че да може да промени много нещата. Дали не беше по-добре той да поеме цялата спортни-техническата поне до намирането на нов качествен спортен директор? Говори се сега, че и Лъчо Танев ще участва активно в трансферите, а дали това е добре или зле лично аз не съм много сигурен. Носят се слухове, че имаме интерес предимно за футболисти от вторите дивизии на различни силни западноевропейски първенства, като цените пак се въртят около 1 милион. Къде са талантите от Южна Америка, а и от други по-слаби първенства? Това е въпрос към скаутите или и аз не знам към кой. Защото според големия шеф Фичо първо скаутите трябва да харесат футболиста, после той и треньорът да го одобрят, после треньорът да говори с него по телефона лично и т.н. ( по памет цитирам).
Изглежда ми така, че нещата при нас са доста объркани. Вероятно, ако можехме да връщаме времето назад щяхме да си назначим Томаш или друг български треньор още в началото на сезона. След това щяхме да вземем играчи, които може да не изглеждат на пръв поглед блестящи попълнения и не в най-млада футболна възраст, на да ни свършат работа и да осигурят достигане на европейска квота. Играчи от сорта на Г. Минчев, Трибуле, Па конате и др. подобни за не много пари. И едва от следващия и най-вече от по-следващия сезон, когато стадионът вече е готов да се хвърлим към по-високи трансферни цели и за повече пари. Защото сега изглежда, че хвърляме едни пари на вятъра. 8- мия в България да дава 50 хилки в Евро за заплата и милион за Исека взет броени месеци преди това за 10 пъти по-малко. Кому е нужно това? И какво прави Радо в клуба ? Много хора скоро ще започнат да задават и този въпрос, ако не видим скоро промяна в стратегическата политика на клуба.
Иначе успех на Християн. Много симпатизирам на това момче и смятам, че отношението на много от феновете към него последните месеци бе несправедливо.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]