damyanov1963 написа:И накрая, защото вече ми писна - ако беше толкова добре при Русия, защо всичките и бивши републики се отделиха от нея![]()
И като се отделиха от нея - цъфнаха и вързаха!
Особено Украйна!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
damyanov1963 написа:И накрая, защото вече ми писна - ако беше толкова добре при Русия, защо всичките и бивши републики се отделиха от нея![]()
damyanov1963 написа:fcb_bg написа:damyanov1963 написа:Какво им се връзвате на русофилите, те са ясни. Използват темата за турското робство, като непрекъснато я пускат под различни заглавия, за да налагат русофилските си малоумни идеи. Това не са българи, а национални продажници, такива за които Русия е над всичко, дори и над България, такива, които лижат руските задници непрекъснато и се опитват да изкарат всеки, който не иска да ги лиже - американофил и туркофил, защото за тях понятието - БЪЛГАРОФИЛ не съществува!
Aйде бе! Демек, не може да има различна гледна точка от твоята? Или трябва да вярваме на неолибералната мантра, че ЕС ни е адски необходим, защото без него България не може да просперира? Човека ви го каза ясно - от десетина години (поне по мои наблюдения е толкова) тече много активно преиначаване на историята и съвременните порядки в тази страна и подбудител на този процес е ни повече, ни по-малко една страна - южна съседка. За какво провежда този процес, можеш сам да размислиш.
Аз съм против всякакви съюзи. 26 години съм живял под ВЛАДИЧЕСТВОТО на Съветския Съюз! Не може ли човек да е просто българин? Защо трябва да е някакъв "фил"? Вие сте тези, които не признават чуждото мнение и за които всеки, който не е русофил е американофил и туркофил. И с кой акъл си мислите, че при Русия ще сме по-добре? Нали виждаме какво правят с една Украйна, представете си как ще се отнасят с нас?
И накрая, защото вече ми писна - ако беше толкова добре при Русия, защо всичките и бивши републики се отделиха от нея![]()
blue avalanche написа:
Не знаеш какво е османист? Хм, сериозно...?
османист се нарича човек, който професионално се занимава с изследване на историята на Османската империя - икономика, политика, изкуства, фолклор и т.н. В България има световно признати такива - например Вера Мутафчиева, но не съм специалист, може да има и по-известни и/или успели от нея
zenit_sankt написа:ЕМИЛ написа:Ангел Каралийчев „Три синджира роби ”Гората никога не хортува, но на Марка отвърнала:
— Да ти кажа, незнайно юначе. Нито ме е пожар горил, нито ме е сушила сушата. Тая сутрин, преди изгрев слънце, през мене минаха турци еничари, с криви ятагани. Те караха навързани три синджира роби, твои братя християни. Първият синджир бяха млади невести с червени гердани. Те пищяха като изгорени змии за децата си, оставени в люлките ненакърмени. Вторият синджир бяха румени девойки, измъкнати от становете, когато тъчели своите сватбени дарове. Техните очи бяха изсъхнали от плач. Най-подир третият синджир — млади момци. Гневен пламък гореше в очите им. Със стиснати юмруци и сподавена мъка пристъпваха момците и дума не обронваха. Всичките тъпчеха боси по пращния друм. Като ги гледах, от жалби ми повехна шумата.
Това е положението .Робство е имало .
Този факт доказва на 100%, че България е била 5 века под тежко ТУРСКО РОБСТВО!ФАКТ!
manoll написа:zenit_sankt написа:ЕМИЛ написа:Ангел Каралийчев „Три синджира роби ”Гората никога не хортува, но на Марка отвърнала:
— Да ти кажа, незнайно юначе. Нито ме е пожар горил, нито ме е сушила сушата. Тая сутрин, преди изгрев слънце, през мене минаха турци еничари, с криви ятагани. Те караха навързани три синджира роби, твои братя християни. Първият синджир бяха млади невести с червени гердани. Те пищяха като изгорени змии за децата си, оставени в люлките ненакърмени. Вторият синджир бяха румени девойки, измъкнати от становете, когато тъчели своите сватбени дарове. Техните очи бяха изсъхнали от плач. Най-подир третият синджир — млади момци. Гневен пламък гореше в очите им. Със стиснати юмруци и сподавена мъка пристъпваха момците и дума не обронваха. Всичките тъпчеха боси по пращния друм. Като ги гледах, от жалби ми повехна шумата.
Това е положението .Робство е имало .
Този факт доказва на 100%, че България е била 5 века под тежко ТУРСКО РОБСТВО!ФАКТ!
кое е факт тук? какво е казала гората? за един приятел питам...
СТАМАТ написа:в-к "Дума на българските емигранти", 1871
Мрачна и жалостна е нашата история от подпаданието ни под турците дору до днешните времена, тежък и възмутителен е животът на свободолюбивия някога български народ! Страшен хомот, какъвто тежи и до днес на врата му, гъбясал от векове и запрегнат с ятаган вместо жегли; тежки вериги, ръждясали от кърви и сълзи, вериги, в кои са заковани и ръце и нозе, и ум и воля, и в кои и до днес пъшкат бащи и майки, братя и сестри, дядове и синове…
Дотогаз най-красноречиви ще бъдат живите рани, що зеят по тялото на народа и по гърдите на неговата емиграция, рани, на кои, като гледаме, напомнят ни всичко, що трябва да влезе в сметка за народно мщение.
Нашият народ има свой особен живот, особен характер, особна физиономия, коя го отлича като народ - дайте му да се развива по народните си начала, и ще видите каква част от обществения живот ще развие той, дайте му или поне не бъркайте му да се освободи от това варварско племе, с кое той няма нищо общо, и ще видите как ще той да се устрои.
diplomat написа:Любимият доцент на всички русофили - Иво Христов - твърди, че най-точният научен термин е османско владичество или господство. Толкова по темата. Ако имате забележки, отнесете ги към любимия си русофилски доцент.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта