Captain Stottlemeyer написа:bobo_13 написа:....За монархо-фашизмът Левски е бил навсякъде газен от СЛавия.
Аз не твърдя, че само през комунизма и двата отбора са били подкрепяни от държавата. Същото се случва и през демокрацията. Най-големите партийни бизнесмени бяха изпратени в ЦСКА, че накрая се наложи след фалита на отбора при Томов, служебно да пращат Титан.
За Левски има ли смисъл да се говори???? Мобилтел, Чорни....че даже преди месец Батков сам си призна, че ББ е помагал и помага на отбора.....
Нормално е, страната и икономиката ни е такава, че паричните потоци и бизнеса е съсредоточен в СОфия. В един град като Варна, Бургас, Плевен, Велико Търново, Габрово, Перник, Враца ит.н. кой ще извади милиони да издържа 1 отбор и да го направи конкурентен? Няма кой.
1. Пак се изказваш неподготвен!Вземи и се поинтересувай, по каква система се е провеждало държавното първенство преди 09.09.1944 г. Тогава "Левски" и "Славия" са се срещали в рамките на столичното първенство. Равносметката е 16 победи за "Левски", 18 победи за "Славия" и 8 равни срещи при голова разлика 72:68 (+4) в полза на "Левски".
Май съперничеството е доста равностойно.
![]()
http://levskisofia.info/teams/1001-stol ... arvenstvo/
2. Значи, в Ловеч и Разград може, а във Варна, Бургас, Плевен и т.н. няма кой да извади милионите...Добре!...
Не ми се говоро за преди войната, защото тогава силни са били варненските отбори. Колкото до Гришата и Домуса.....ами всичко е стечение на обстоятелствата.
Гришата започна с парите на Нора Ананиева(БКП), купи няколко бензиностанции, после ги отдаде под наем на Шел и останалото е история. Беше ходил във В. Търново, кмета не му разреши да купи бензиностанциите там, заради негови интереси и после се премести в Ловеч.
Домуса си е софийски бизнесмен.....случайно попаднал на Лудогорец(според разказите му)
В провинцията няма достатъчно богати хора, способни да издържат един отбор. Всички богати хора на държавеата минаха през Левски и ЦСКА, последния го видяхме в Ботев какво му се случи. За съжаление участие в групите на ШЛ ни е максимума и то максимума на максимума за нивото на нашия футбол. Странно ми е как може играчи от ЦСКА и Левски да вземат по десетки хиляди левове заплата на месец, сравнено с нивото на мачовете и играта им.......