Анкета-ЕС или ЕАС?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Cocaine
Контакти:

Re: Анкета-ЕС или ЕАС?

Мнениеот Cocaine » 24 ное 2013 09:09

Искам лична свобода, право на собственост и демокрация. Не искам диктатура, лагери и ДС. Искам всички да уважават личното ми мнение, без КГБ да слухти. Мястото ни е в Европа, а не в Азия. Затова съм за ЕС.

П.П. Предлагам на русофилите във форума да проверат как се е развивала българската икономика в годините преди ВСВ и тогава да говорят за икономическия просперитет през социализма.
П.П.П. Къде беше "братска Русия" когато трябваше да уреди териториалните спорове между съюзниците след Първата балканска война? Защо остави да ни отнемат Македония, Добруджа и Одринска Тракия?
Батков: "Просто трябва да се успокоят и да играят. Купа – шок, Славия – шок, Иртиш – шок, Ботев в Пловдив– шок. Явно паднаха и психически, но айде стига, ние като пансион за благородни девици...виждате другите отбори какво правят"

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 24 ное 2013 09:10

honda написа:
Alex написа:Със сигурност бъдещето е в Азия, дано и нашите политици го осъзнаят. Иначе да отговоря а заглавието: и ДВЕТЕ!!!

Нз защо в БГ всички са русофили или германофили или нз си какви и никой не е българофил. Истината е, че с нашето географско положение (заради което сме си имали много проблеми в исторически план) трябва да сме максимално неутрални и в добри взаимоотношение и с едните и с други, като някоя девойка, дето флиртува със всички, ама не е с никой... жалкото е, че ние все сме с някой, дето здраво ни е*е и ние се правим на послушни ученици и искаме да ни е**т още и още и после да ни говорят сладки работи как ще ставаме 16-та република или как Брюксел много ни харесал еди кой си напредък...

За мен това е най-точното мнение. България има шанса да бъде мост между ЕС(на който е пълнопраен член) и ЕАС(чието съществуване на този етап е в сферата на пожеланията).Ако проекта ЕАС се осъществи , не виждам никакъв проблем да се опита да бъде моста между двата съюза. От една страна България е страната в която много голяма част от населението говори руски,който най-вероятно ще бъде официалния език в ЕАС. Сигурен съм ,че ако ЕАС се осъществи и България получи някакви преференции от нвия съюз , то у нас ще влязат много инвестиции от ЕС с чел да се засили бизнеса с ЕАС. Това е оптимистичния вариант, за съжаление има и песимистичен вариант-при който България влиза в ролята на лека жена и на двата съюза.

Първо, ясно се каза, че е невъзможно членство и в двата съюза. Така че варианта "и двете" отпада
Второ, не знам защо всички решиха, че износа за ЕАС е по-лесен. Интересно ми е дали някой от тези, изказали това мнение, е изнесъл и едно копче някъде някога. Аз работя в експортна фирма и съм точно на обратното мнение. ЕС фирмите са много коректни, работят точно и най-важното - винаги плащат навреме. Вземанията ми са застраховани 100%, ако случайно някой не плати. Износ за Русия никой не иска да ми го застрахова, защо ли...Защото рискът да не си получиш парите е огромен. Затова и не работя с тях. Един колега пробва и веднага го завлякоха...Изобщо бизнесът в Русия, и вероятно в целия ЕАС, е на ниво България в началото на 90-те..
Иначе, един колега правилно посочи по-горе - изборът на емигратите е най-ясната индикация къде се живее по-добре.

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Мнениеот T&T » 24 ное 2013 09:14

Reckless написа:Нормално е неудачниците да искат някаква промяна. Аз лично се чувствам европеец. Който се чувства азиатец си го влече към азия. Ориенталското зове !
Путиновци, /или путевци е по-правилно, не знам/ сложете си по една ушанка с петолъчка, обличайте ватенките, палете москвичите и газ пред парламента да искате Азия. В Русия няма олигарси, няма мафия, няма корупция и народа живее охолно ! Българинът, като не може да се котира в Европа, ще пробва на село, естествено.
Само едно ще ви кажа ! Неудачникът, в какъвто и съюз да се вкара, си остава неудачник ! Завинаги !

+1912
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 ное 2013 09:17

Колкото по-далече от евреите, толкова по-добре 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 24 ное 2013 09:17

T&T написа:
Reckless написа:Нормално е неудачниците да искат някаква промяна. Аз лично се чувствам европеец. Който се чувства азиатец си го влече към азия. Ориенталското зове !
Путиновци, /или путевци е по-правилно, не знам/ сложете си по една ушанка с петолъчка, обличайте ватенките, палете москвичите и газ пред парламента да искате Азия. В Русия няма олигарси, няма мафия, няма корупция и народа живее охолно ! Българинът, като не може да се котира в Европа, ще пробва на село, естествено.
Само едно ще ви кажа ! Неудачникът, в какъвто и съюз да се вкара, си остава неудачник ! Завинаги !

+1912

+1926

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 24 ное 2013 09:19

+1 Най-точното мнение до момента. Особено последното изречение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 ное 2013 09:21

Cocaine написа:Искам лична свобода, право на собственост и демокрация. Не искам диктатура, лагери и ДС. Искам всички да уважават личното ми мнение, без КГБ да слухти. Мястото ни е в Европа, а не в Азия. Затова съм за ЕС.

П.П. Предлагам на русофилите във форума да проверат как се е развивала българската икономика в годините преди ВСВ и тогава да говорят за икономическия просперитет през социализма.
П.П.П. Къде беше "братска Русия" когато трябваше да уреди териториалните спорове между съюзниците след Първата балканска война? Защо остави да ни отнемат Македония, Добруджа и Одринска Тракия?

Кой е виновника да ги отнемат, умнико?!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 24 ное 2013 09:36

С руснаците вече бяхме в един лагер и той рухна.Влязохме в Евросъюза и той затъна в дълбока криза.Ако влезем в ЕАС и тях не ги чака нищо добро.И знаете ли защо?Защото все чакаме някой нещо да ни даде.И сега в обсъждането виждам постоянно въпроси като:"Какво ни даде ЕС?" и "Какво ще ни даде ЕАС?" А постоянно забравяме,че безплатен обяд няма.И докато чакаме,някой нещо да ни даде,ще ни шибат по всички възможни начини.Крайно време е да се изправим достойно,да се огледаме и да се сетим,че все нещо струваме.Да не се делим на "платени протести" и "докарани анти протести".Да не се обвиняваме,в платена пропаганда за този или онзи.....България има уникалния шанс,както по географско положение,така и по политически връзки с двата Съюза (ЕС и ЕАС),да бъде неутрален мост между тях.И тогава точно ще се сбъдне отколешната ни мечта,да сме "Швейцария на Балканите"!Да си очистим природата,да развием традиционното селско наше стопанство.Докато са още живи нашите родители,да си спомним за разкошните български плодове и зеленчуци...и пак да се научим да ги произвеждаме.Не по тъпите Евростандарти,а така както тези които са учили Европата на градинарство са ги произвеждали.И да продаваме чиста селсккостопанска продукция на който иска да хапне нещо истинско,да посрещаме туристи и през зимата и през лятото,без значение от ЕС ли са или от ЕАС......Леле-е-е-е,как хубаво звучи!Ама няма да стане!Защото трябва да работим,а не да хленчим и да питаме,кой какво ще ни даде.И трябва да сме единни.Да не се обвиняваме взаимно.Да работим за страната си....и по този начин за себе си.Звучи елементарно,но за нас е невъзможно.И причината за това не са европейците,или руснаците.Причината е само в нас!

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 24 ное 2013 09:37

Боже, Божеее, пази Боже сляпо да прогледа ! :lol:
Дали са му това тука да лапка от европейските фондове по някоя програмка и то вече се изживява като "успял" ...
Хайде моля, когато се пишете успели пишете и с какво се занимавате, за да ви кажа как сте успели ! :mrgreen:
И друго ... Ти, като си толкова кадърен и не си неудачник защо се страхуваш от промяната ?
Способният човек е способен независимо в какъв съюз членува България.
Аз и сега си справям добре, но България отива на зле и затова искам ПРОМЯНА !
Като член на ЕС България се циганизира и се топи като нация.
В ЕС България няма действаща икономика, а такава на командно дишане, на която Световните господари пускат от клапата кислород, колкото да не умре.
Трябва да си луд да бягаш от един необятен пазар като азиатския, в който НЯМА КВОТИ, които да те ограничават както в ЕС.
Трябва да си политически и икономически мазохист да търпиш тиранията на ЕС, пред възможността да се съюзиш със силни партньори без обаче да губиш националната си идентичност и своята независимост.
Искате или не искате ще трябва да го приемете: БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС рано или късно и ще се върне в лоното на Русия.
Нали знаете, че никога не бъркам в политическите си прогнои ?! ... :twisted:
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 24 ное 2013 09:40

viali69 написа:

Боже, Божеее, пази Боже сляпо да прогледа ! :lol:
Дали са му това тука да лапка от европейските фондове по някоя програмка и то вече се изживява като "успял" ...
Хайде моля, когато се пишете успели пишете и с какво се занимавате, за да ви кажа как сте успели ! :mrgreen:
И друго ... Ти, като си толкова кадърен и не си неудачник защо се страхуваш от промяната ?
Способният човек е способен независимо в какъв съюз членува България.
Аз и сега си справям добре, но България отива на зле и затова искам ПРОМЯНА !
Като член на ЕС България се циганизира и се топи като нация.
В ЕС България няма действаща икономика, а такава на командно дишане, на която Световните господари пускат от клапата кислород, колкото да не умре.
Трябва да си луд да бягаш от един необятен пазар като азиатския, в който НЯМА КВОТИ, които да те ограничават както в ЕС.
Трябва да си политически и икономически мазохист да търпиш тиранията на ЕС, пред възможността да се съюзиш със силни партньори без обаче да губиш националната си идентичност и своята независимост.
Искате или не искате ще трябва да го приемете: БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС рано или късно и ще се върне в лоното на Русия.
Нали знаете, че никога не бъркам в политическите си прогнои ?! ... :twisted:

Остава да кажеш как точно ще стане този завой,Орешарски ли ще го направи?

Върни се в “Свободна зона”