Хендерсън подобри играта си ,благодарение на тактика и психолога Брендън Роджърс .
Роджърс помогна на този младеж ,да се отърси от това ГОЛЯМО НАПРЕЖЕНИЕ ,което е у него от първия му ден в Ливърпул .Също така Роджърс намери ТОЧНОТО МУ МЯСТО на терена .
Всички помним как Далглиш привлече Хендерсън ,като ...крило?!

..и след мнооого време

осъзна ,че той не става за крило. След това го пробваше къде ли не .
Един мениджър трябва да знае как да работи правилно с играчите си ...трябва да има поглед върху техните качества и да знае къде точно ще му бъдат най полезни .Ако има нещо, което не му харесва спортно -технически ,той трябва да наблегне на това в тренировките. Ако има нещо ,което не му харесва в психиката на даден играч ,той трябва да оправи това с комуникация извън терена .
Друг е въпроса ,че аз не харесвам Джордан Хендерсън ,като футболист ,въпреки неговото израстване.
Добрите неща са ,че има физика като за халф в Англия ..гони и тича много ..и вече не чак толкова хаотичен и разпилян в действията си .
Но не ми харесва футболната му мисъл и липсата на достатъчна техника ,креативност и фантазия за халф. Играе вдървено ..самата му стойка е вдървена ..няма я тая лекота в движенията му и боравенето с топката .
Все още няма достатъчна увереност ,която да му позволи да нахлува смело срещу противниковата врата.Имаше епизодични проблясъци в това отношение ..при головете му срещу Арсенал и Нюкасъл ,но трябва това да стане постоянно ,за да отбележим истинския напредък .Не може един мач да покажеш смелостта си и след това 5 мача отново да си плах и неуверен ?!
Няма ги и ударите от дистанция ,които всеки един атакуващ халф ,трябва да притежава . Липсват и изненадващите голове пасове . Направи няколко гола и асистенции ,но за мен това не е достатъчно ,за халф на Ливърпул ,с който да гоним челно класиране !
Този младеж ,трябва още мнооого да се доказва пред мен и още много да дава на Ливърпул ,ако иска да ме спечели . Но в крайна сметка важното е ,какво мисли Роджърс а не аз.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.