Променят "А" група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

SG_04
Контакти:

Re: Променят "А" група

Мнениеот SG_04 » 05 май 2012 15:55

Captain Stottlemeyer написа:
SG_04 написа:
Captain Stottlemeyer написа:Твърдо ЗА! :) Излагам съвсем накратко предложението, което съм правил и друг път във форума: "А" група в състав от 12 отбора. Сезон разделен на 4 части. През първите 2 части отборите играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. Първата шестица определя група "1", в която отборите отново играят всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят шампиона и участниците в ЕКТ (без носителя на купата, който има това право и може да бъде отбор извън тази шестица). Втората шестица определя група "2", където отборите отново играят всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят изпадащите. Сигурен съм, че 4 мача между най-силните отбори в България няма да доскучаят никому. Същото мисля се отнася и за битката за оцеляване, защото няма да има време и място за сметки и "кръводаряване" - ако изпадат 2 отбора, а третият играе бараж (както е сега), "Б" група ще бъде много близо, дори за първите отбори от втората шестица. ;) При този вариант отборите ще изиграят общо по 32 мача за първенство, т.е. почти както досега, но интригата ще бъде много по-голяма. Иначе някои отбори от доста кръгове насам играят само за да си отбият номера. ;)
П.П. Намаляването на "А" група ще стане чрез изпадане на повече отбори, може да се осъществи не наведнъж, а примерно за 2 сезона. Ще се запази правото на първенците от "Б" група да играят в "А". В историята на "А" група вече има такъв прецедент с изпадане на 4 отбора едновременно, когато групата става с 14 отбора. ;)

Не съм съгласен с теб! Според твоето предложение с 12 отбора по 4 мача - се получават много повече мачове/кръгове?
Няма как да играят 32 мача?! Получават се 44 кръга :roll:

След първите две части на първенството (12 отбора, играят всеки срещу всеки при разменено гостуване, общо по 22 мача) класирането се разделя на 2 шестици (по руския пример, където понастоящем има 2 осмици). Отборите от първата шестица играят пак всеки срещу всеки при разменено гостуване - общо по 10 мача и определят шампиона и участниците в ЕКТ. Отборите от втората шестица играят по същия начин и определят изпадащите. ;)
Общо се събират по 32 мача на отбор само за първенство. Ако се добавят и мачовете за купата (купите) на страната плюс евентуално участие в ЕКТ ("Левски" е участвал в 12 мача в един сезон), те ще станат доста повече. :)

Схванах ти идеята :)
Звучи ми доста интересно, и със сигурност ще направи първенството още по-интригуващо и ГЛЕДАЕМО ;)

Потребителски аватар
Unforgiven_M
Контакти:

Мнениеот Unforgiven_M » 05 май 2012 16:35

Lakokara4a написа: Или малко забрави че заради малките отбори все още имате шанс за титла?

Не знам човек, но и от големият отбор Левски взеха 6 точки, та няма да е само заради малките отбори...
Иначе намаляването трябваше да стане много отдавна. Да видим как точно ще го направят, дано има по-малко жалващи се накрая...

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 05 май 2012 16:44

Lakokara4a написа:Айде сега кажете и кои 10 и сме готови с преложението до БФС :)

За да определим кои имат място трябва да погледнем няколко показатели - финансова стабилност, база, школа.
За момента единици покриват всичко това съвкупно, но не е сигурно дали и те няма да попаднат ''зад борда'' - Лудогорец, Черноморец, Левски, Литекс, Славия, Берое...

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 05 май 2012 18:38

FCH написа:
Lakokara4a написа:Айде сега кажете и кои 10 и сме готови с преложението до БФС :)

За да определим кои имат място трябва да погледнем няколко показатели - финансова стабилност, база, школа.
За момента единици покриват всичко това съвкупно, но не е сигурно дали и те няма да попаднат ''зад борда'' - Лудогорец, Черноморец, Левски, Литекс, Славия, Берое...

Били ми казал кое е финансово стабилното на Черноморец и Славия например ?
От всичките отбори може би само Лудогорец и Литекс покриват всички критерии, поне според мен.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

sten_pla
Контакти:

Мнениеот sten_pla » 05 май 2012 20:09

Здравейте,
Изчитах този форум, ама май никой не е предложил следния формат на първенството. На първо място - защо само първенството да се гледа. Футбола в България е освен - А Група и Б Група, а е също и Купата на страната. В момента професионалните отбори са 14 в А и 21 в Б групите. Та моето предложение е следното - А група да се намали на 10 отбора и да си играят по 2 мача. Остават около 20 отбора които нямат място в А група(приспаднах такива които ще се затрият в краят на годината заради финансите). Те формират 2 групи по 10 отбора и отново по 2 мача. Обаче различното е купата на страната. В момента от четвърт финала нататък придобива някакъв смисъл да гледа купата. Затова мисля че по интересно е тя да се промени и да я направим подобно на Бразилски формат. Няколко групи, и след това елиминационна фаза. Да кажем че до определянето на например 32та най добри отбори в страната има някакви стандартни пресяващи мачове. Но след това 8 групи по 4 отбора по 2 мача, след това елиминации по 2 мача и финал един мач.

Та сметката в мачовете е следната:
1.) Купа на страната - минимум 2 мача на отбор (за влизане във финалната фаза от 32 отбора, предполага се че тук ще изпаднат всички аматьорски отбори),
максимум 15 (13 -мисля че толкова мачове бяха максимално в такъв формат на купата + 2 квалификационни мача) - 3 месеца - период:август - ноември;
2.) Лига от 10 отбора - 9 мача първия сезон - 2 месеца - период: февруари - март;
3.) Лига от 10 отбора - 9 мача втори сезон - 2 месеца - период: април - май;
Общо мачове за един профи отбор - минимум 26 (8 мача от купата + 18 мача от шампионата), максимум 33 (15 мача от купата + 18 мача от шампионата), бройката може да се увеличи ако добавим и няколко баража.

Предимства:
1.) Купата ще стане по интересна - повече публика и реклами
2.) Ще има повече важни мачове - повече публика
3.) Малките отбори ще могат да имат повече домакинства на силни отбори - повече публика
4.) Бройката на мачовете за един цял сезон ще се запази - запазване на разходите на отборите на сегашните им равнища

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 05 май 2012 21:36

percival написа:От всичките отбори може би само Лудогорец и Литекс покриват всички критерии, поне според мен.

значи да лицензират Етрополе и Черноломец Попово, за да запълнят състава на А група и да се започва с 4 отбора!

Върни се в “Футбол - България”