Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ivan56 » 15 апр 2023 12:08

bubka написа:
Drunken_Master написа:
bubka написа:Това, което се случи при Костов, трябваше да стане най-късно до 91-92, ама....

Сергей Бубка, ти ще излезеш някой русофил-демократ... Фен си на Пешо Коня. А това, което се случи при Костов е тотално разграбване на всичко построено през социализма. Как би коментирал факта, че НАП му откриха половин милион лева в сметките? Откъде един пенсионер има толкова пари? В резултат, на което, Богомил Бонев го нарече "перач на крадени пари".

Това, което се случи при Костов беше чист грабеж. Под фасадата на тезата, че държавата е фалирала и всичко е неработещо и старо, се шитнаха за жълти стотинки и все още работещите и рентабилни предприятия. Други, пък просто се закриха, защото не им се занимаваше да инвестират в тях, а можеха да бъдат спасени. Но пък от друга страна се стигна до този момент, защото се чакА много дълго.

Масово модернизиране, инвестиции и приватизация, ако се наложи е трябвало да стане още 90-92-ра макс, когато все още повечето предприятия са работили. Защото с течение на времето много от тях фалират или западат чак до 97-98-ма. Обаче от друга страна, за да се случи това, ни е трябвало помощ и отвън. Точно тогава - около 90-92--93-та сме имали ИСТИНСКА нужда от нашите мили "съюзници" от САЩ и Европа, за да се спаси голяма част от изграденото, защото държавата сама едва ли е имала възможностите да инвестира във всичко наведнъж. Обаче те изчакаха, всичко западна, фалира и чак тогава дойдоха големите компании от чужбина и взеха всичко, което е апетитно на безценица. Костов най-услужливо им помогна разбира се.

Пропускаш един много важен момент обаче.
До 90 си имал един сигурен пазар в СИВ и кое става, кое не, е заминавало там и огромният СССР.
След това излизаш на свободният пазар в конкуренцията на развитите държави, каквото и да модернизираш няма как да наваксаш едни 45 години изоставане.
Грешката за мен е, че не са се запазили и модернезирали рентабилните предприятия.
Щото нали няма как да пробиеш с телевизор Велико Търново и паста Поморие и други дивотии, с които си мислихме, че имаме развита икономика.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 15 апр 2023 12:20

И какво му има пък на телевизор "Велико Търново"? Цветен телевизор, отпред има копчета за звук, картина и т.н. Баба ми имаше същият на село и дълго време си бачкаше без проблеми. Щом аз съм свидетел, дето съм 91-ви набор, прави сметка, колко е бил издръжлив.

Ето ти един телевизор от Хамерика... Пак по същото време произведен.
Изображение

П.С.
Грешка, имаше телевизор "Електрон". Даже с батко гледахме Световното 98 на него. Доколкото съм чувал "Велико Търново" е бил много по-добър телевизор от "Електрон".
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 апр 2023 12:42

ivan56 написа:При мен се отваря, конвенцията на български език.

И при мен сега се отвори. По темата:

1. Махаме дефиницията за пол в този парцал, която е някаква доста мъглява .... в нашата конституция ясно е записано какво е пол. И вътре няма никакви глупости за "роли", приети за мъжки и женски от "обществото" и т.н. помии .... Полът е изцяло биологичен показател. Никакви "социално приети роли" ....

2. В този парцал пише за включване на НПО-тата в "борбата" ..... без тия. Много добре знаем НПО-тата от къде се финансират и какви гнусотии проповядват. Никакви НПО-та нямат работа в държавните дела.

Capitan_Puyol

Мнениеот Capitan_Puyol » 15 апр 2023 12:47

Конвенцията все пак е от 2011г. ! Важното е да се види какви промени са правени през годините в нея, както и какъв е оригиналът на английски език , че понякога стават някакви разминавания при преводите. :) Самият Ердоган преди няколко години отказа да я подпише от името на Турция, доколкото си спомням.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 апр 2023 13:10

Принципно тая конвенция е абсолютно безполезен парцал по въпроса за домашното насилие. Неслучайно цитирах вчера Испания, където убийствата на жени не спират и даже има рекорди, нищо че са ратифицирали още преди години тая конвенция. Но виж, Испания прие доста ЛГБТИ простотии през това време ..... като това с паспортите, примерно.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 апр 2023 13:47

Запада излезе виновен, че другарите не са пожелали приватизация по-рано и са предпочели да изядат до кокъл каквото могат и след това са го захвърлили...
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 15 апр 2023 13:50

Е, поне ти не си виновен за състоянието си...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 апр 2023 13:56

Drunken_Master написа:Е, поне ти не си виновен за състоянието си...

Всеки сам отговаря за състоянието си, но това точно ти няма как да го разбереш.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 15 апр 2023 13:59

ReBorn1982 написа:Принципно тая конвенция е абсолютно безполезен парцал по въпроса за домашното насилие. Неслучайно цитирах вчера Испания, където убийствата на жени не спират и даже има рекорди, нищо че са ратифицирали още преди години тая конвенция. Но виж, Испания прие доста ЛГБТИ простотии през това време ..... като това с паспортите, примерно.

Ето тук съм напълно съгласен с теб, че това няма да помогне за домашното насилие било над деца, жени и мъже(щото и такива има)
Обаче няма как да се съглася с тезите на всякакви псевдозащитници, че се приема заради педали лгбт и всякакви други щуротии.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 15 апр 2023 14:01

pomiqrat написа:
Drunken_Master написа:Е, поне ти не си виновен за състоянието си...

Всеки сам отговаря за състоянието си, но това точно ти няма как да го разбереш.

Не е така. Ти не си виновен, че пишеш нон-стоп глупости... Капацитета ти е толкова просто. Твърде е вероятно родителите ти и те да са на твоя хал... Може да е генетично.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”