АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

nakito18
Контакти:

Re: Народа каза ''За'' Белене

Мнениеот nakito18 » 27 яну 2013 21:51

Откъде накъде, серГЕЙ ще присвоява моето "да" за Белене в своя полза. Същото важи и за бойко, който пък си присвоява тези, които не гласуваха. Не е правилно. Аз искам следващият референдум да бъде за "забрана на противоконституционната партия ДПС"!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Мнениеот vaskonti » 27 яну 2013 21:59

Интервю във Факултето, излъчено по БНТ преди 1 час -
- Искате ли да се строи АЕЦ Белене?
- Да! защото ако го няма токът ще е само 120 волта, а не 220! :lol: :|

Ето ви част от "информираното" мнение на народа...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 яну 2013 22:20

nakito18 написа:Откъде накъде, серГЕЙ ще присвоява моето "да" за Белене в своя полза. Същото важи и за бойко, който пък си присвоява тези, които не гласуваха. Не е правилно. Аз искам следващият референдум да бъде за "забрана на противоконституционната партия ДПС"!

Брато, ти от Юпитер ли падаш ?!

Не виждаш ли, че СерГЕЙ още отначало се стремеше да политизира всичко и да извлече политически ползи, постоянно ни се внушаваше, че гласът ни за ЗА АЕЦ "Белене" ще е и глас против ГЕРБ (демек за нас, червените капути)

Тоя очилат мазняк е адски гнусен и противен.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

nakito18
Контакти:

Мнениеот nakito18 » 27 яну 2013 22:38

1982 написа:
nakito18 написа:Откъде накъде, серГЕЙ ще присвоява моето "да" за Белене в своя полза. Същото важи и за бойко, който пък си присвоява тези, които не гласуваха. Не е правилно. Аз искам следващият референдум да бъде за "забрана на противоконституционната партия ДПС"!

Брато, ти от Юпитер ли падаш ?!

Не виждаш ли, че СерГЕЙ още отначало се стремеше да политизира всичко и да извлече политически ползи, постоянно ни се внушаваше, че гласът ни за ЗА АЕЦ "Белене" ще е и глас против ГЕРБ (демек за нас, червените капути)

Тоя очилат мазняк е адски гнусен и противен.

Ем аз не съм 80-годишна пенсионерка с начално образование, за да може някой да манипулира и политизира мнението ми! Имам си позоция и си я изразявам. За лош късмет съвпада с тази на червените капути и кво? ? Само зат'ва да променя мисленето си - е няма как да стане. Затова казвам, че след референдума нито едните, нито другите имат право да си присвояват дивиденти за наша сметка :evil:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 27 яну 2013 22:44

nakito18 написа:Ем аз не съм 80-годишна пенсионерка с начално образование, за да може някой да манипулира и политизира мнението ми! Имам си позоция и си я изразявам. За лош късмет съвпада с тази на червените капути и кво? ? Само зат'ва да променя мисленето си - е няма как да стане. Затова казвам, че след референдума нито едните, нито другите имат право да си присвояват дивиденти за наша сметка :evil:

БСП не могат да бият ГЕРБ на избори,за това си избраха тема в която не могат да загубят.Ти за какво мислиш,че политизираха този референдум,сега вече могат да кажат,че са били ГЕРБ и така да извлекат политически ползи (за финансовите питай Р.Овч.).
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 27 яну 2013 22:59

Овчаров: Белене носи 200 млдр. евро печалба

Сметки за деца с начално образование

2000 MW x 24 часа = 48000 MWh на ден

48000 MWh х 365 дни = 17 568 000 MWh

17 568 000 MWh х 60 години за живота на АЕЦ Белене = 1 054 080 000 MWh

Закръгляме на 1 милиард MWh за живота на АЕЦ Белене

200 милиарда евро / 1 милиард MWh = 200 евро за MWh

200 евро за MWh са 400 лв за MWh

1 MWh има 1000 кWh

400 лв / 1000 кWh = 0.4 лв печалба от всеки

По колко трябва да струва 1 кWh от АЕЦ Белене и по колко ще ни го продават другарите от ''партията наша''
за да успеят да измъкнат от джобовете ни 200 милиарда евро чиста печалба

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 яну 2013 23:24

nakito18 написа:
Ем аз не съм 80-годишна пенсионерка с начално образование, за да може някой да манипулира и политизира мнението ми! Имам си позоция и си я изразявам. За лош късмет съвпада с тази на червените капути и кво? ? Само зат'ва да променя мисленето си - е няма как да стане. Затова казвам, че след референдума нито едните, нито другите имат право да си присвояват дивиденти за наша сметка :evil:

Нали това ти казвам, няма значение дали си съгласен или не, като си отишъл да гласуваш в този фарс, гласът ти ще бъде употребен. В случая си гласувал ЗА и мазният очилат тъпунгер ни го вее сега и се пъчи, че си гласувал за БСП едва ли не. :lol: :lol: :lol: :lol:

Аз лично не гласувах, защото не съм експерт и не съм аз човекът, който трябва да решава подобни комплексни въпроси. Ядрената енергетика и свързаните с нея икономически неща, са много далеч от народа, за да решава той подобни въпроси.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 28 яну 2013 00:05

Комунягите се напрягаха, напрягаха и накрая нищо кой знае какво - 60 на 40 и малко над 20 % избирателна активност, ако беше под нея щяха да станат съвсем за смях :lol: :lol: :lol: Щом при всичките си напъни успяха да докарат само толкова, значи ясна е работата. Каквото и да говорим, сигурен съм че по-голямата част от негласувалите също са били против "АЕЦ Белене". Въобще, тоя референдум беше напълно безсмислен, 20 милиона лева ни струваше и те отидоха за тоя дето духа, всички партии се обявиха за победители, а развитие - никакво. И да го внесат в Парламента все тая, така или иначе ще бъде отхвърлено.

За пореден път най-принципна, ясна, точна и аргументирана позиция показа само Костов и ДСБ. И ако има някой печеливш, то това е реално той. ;)
Изображение

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 28 яну 2013 00:05

BadBoy написа:Трябва да се забрани на хора без средно образование да гласуват за каквото и да е!! Опасно е такива индивиди да имат глас! Които гласува с ДА на тоя референдум трябва директно от там към Белене(затвора) за държавна измяна!

Завода в Ловеч за автомобили - 180млн лева
Завод край Пловдив за ултразвуково заваряне на плотове - 14млн лева
Завод на Technowood край Разлог за дървена преработка - 70 млн лева
Завод на биовет в Разград - 30 млн лева.
Завод за кабелна техника и електронни модули - 7 млн лева.
Завод за бетонови изделия Лео(автоматизиран) - 6 млн лева.
Завод за сухи строителни смеси на “Максит България” - 10 млн лева.
Завод за профилирани стоманени елементи Плевен - 15млн лева

и .... накрая има ТИКВЕНИЦИ, които ще гласуват с ДА за изграждане на АЕЦ за 20 млрд лева ?!! Нямало ние да ги плащаме, ама то от печалбата.... и кой ще им плаща тая печалба бе пакистанците ли, те ли ще ни купят тока, накрая ние ще я платим тая печалба леле прост народ. Изброих нови заводи които общата им инвестиция няма и 350 млн!!! Аз нямам, а и не мога да събера информация за ВСИЧКИ заводи в България, но те не струват 20 млрд!! Частни и държавни и всички заводи на куп струват колкото тоя смотан АЕЦ, че даже по-малко! Изобщо цялата ни икономика струва колкото тоя АЕЦ, вижте за 20г приватизация колко приходи сме взели - нямаме и за половин АЕЦ, вижте колко са инвестирани в нови заводи пак смешни суми.
Утре България ако е едно голо поле и има само пътища с блокове... и някой има 20 млрд лева ще може да построи кажи-речи цялата ни сегашна икономика!

Сравняваш ядрена енергетика със завод за плотове и такъв за бетонови изделия? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 28 яну 2013 00:09

vaskonti написа:
sin4ec написа:И като цитираш насляпо Дянковските 25 млрд, би ли сметнал колко пари ще дадем с десетилетия за внос на ток от Румъния и Турция? Да не се окажат този път наистина 25 млрд, че и отгоре? Нещата са доста сложни, не е толкова лесно! Една АЕЦ е инвестиция за 40-50 години напред, не е сергия за домати! Дай да се обмислят тези аспекти, или викаш-ББ и Дянков за два месеца не мислят, тоя пък за 20 години?

Ние в момента внасяме ли ток, според теб? Според мен изнасяме и то доста, а имаме и излишък от мощности. И това е в момента - без Белене и само с 2 блока в Козлодуй. И не само това, ами и цената на тока ни е над 2 пъти по-малка от колкото в Германия, например.

Кой ти гарантира на теб, че ще имаме пазар на такова огромно количество ток, че да се избие една такава инвестиция и за колко време ще стане това при подобна на сегашната продажна цена? АЕЦ Козлодуй в момента, с тази цена, печели 70млн. лева на година. С колко трябва да се вдигне продажната цена за да се избият 6 милиарда(да приемем, че наистина това е цената) за 20г., както ни обяснява Станишев? Сигурен съм, че и сам можеш да пресметнеш.

Интересно защо референдумите с подобен въпрос в Европа завършват с отговор НЕ? Ние сме по-компетентни и прозорливи от другите държави ли?
Интересно защо всички социалистически партии в Европа са против, само нашите калпазани са ЗА? Дали пък не е заради вековните им връзки с братска Русия? Дали няма някакво лобиране и защитаване на интересите на руснаците, а не тези на България?

Като затворим Козлодуй и ТЕЦ-овете какво ще правим? Можеш ли да отговориш на този въпрос? Ще целуваме гъзовете на турци и румънци, искам да те видя тогава, колко ще си отворен!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Върни се в “Свободна зона”