Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Само ще припомня, че малко държави като България в Европа са си е запазили името от древността
icko65 написа:tiamat написа:icko65 написа:Thsmith написа:ОО аз никога не съм се съмнявал, че в България хората, които са подходящи за копаене на картофи са много повече от тези, които могат нещо повече. ; )
Ей леке..за това няма да прогресираме..Работодатели като теб бол.Искат много труд а да плащат мин.заплата.
И хората в България не ги познаваш..Имат най вярната оценка..за работници говорим..но са бедни и безпомощни срещу вас..Кога ще си харчите милионите бе тапанари..За какво ги трупате.Видов ден идва..Нещастници
Ама това са нормални неща, бе човек. Работодателят иска да постигне макс резултат с мин средства, работникът иска да постигне макс компенсация за мин усилия. Въпрос на преговори. Никой работодател няма да ти даде 2х заплата заради черните ти очи, както и никой работник няма да даде на работодателя си 2х труд за техните сини, примерно, очи. Никой не натиска никой да работи еди си къде си или някой да наема еди си кой си.
В Европа дето членуваме що не е така бе пич...
Е как да не е така? Така е навсякъде.
-
JustChelsea
- Контакти:
tiamat написа:icko65 написа:tiamat написа:icko65 написа:Thsmith написа:ОО аз никога не съм се съмнявал, че в България хората, които са подходящи за копаене на картофи са много повече от тези, които могат нещо повече. ; )
Ей леке..за това няма да прогресираме..Работодатели като теб бол.Искат много труд а да плащат мин.заплата.
И хората в България не ги познаваш..Имат най вярната оценка..за работници говорим..но са бедни и безпомощни срещу вас..Кога ще си харчите милионите бе тапанари..За какво ги трупате.Видов ден идва..Нещастници
Ама това са нормални неща, бе човек. Работодателят иска да постигне макс резултат с мин средства, работникът иска да постигне макс компенсация за мин усилия. Въпрос на преговори. Никой работодател няма да ти даде 2х заплата заради черните ти очи, както и никой работник няма да даде на работодателя си 2х труд за техните сини, примерно, очи. Никой не натиска никой да работи еди си къде си или някой да наема еди си кой си.
Ми не е .
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.
Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]
NOMER14 написа:bubka написа:NOMER14 написа:Drunken_Master написа:NOMER14 написа:Аман-заман. Начел съм се на Дело и Правда и ми е ясно за какво иде реч.
Добре, бе... Изброй ми 5 украински царя.
Киевска Русь - Олег, Игор, Олга, Святослав, Владимир. Князе са...
Така ли пише в Гугъл. Колко процента от хората в БГ са ги чували тия ;дд?
Това се учи в училище - как сме им помогнали в покръстването и т.н. Пък и Святослав превзема Преслав, подтикван от и с ромеите и 2 века няма българска държава.
Така ли пише в древните хроники и в съвременната история - Украйна начело с княз Светослав 1 превзима Преслав?
Capitano_Puyol написа:Абе колко процента имат коалицията Атака-комунисти-русофили "Неутрална България" ? Преди време гаврех оня дебил десислав чуколов (дето пукна от рак преди година) в нюз.бг, а оня ме заплашваше с разстрел и как Атака като дойде на власт ще свърша в Белене като всички гадни фашаги. :))
Жалко че не доживя да види погрома на орките в Украйна да го бъзикам още... :) Разбира се ме беше баннал във фейсбук.
Бойко разби ли ги? Няма ли да има пак монолог 2 часа и часовници подарък?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
-
Capitano_Puyol
Въпреки репресиите над членове и симпатизанти на ГЕРБ последните няколко избори, партията отново държи високо ниво - или бие или пак е около 1то място с половин-един процент разлика. Без натиска на рашковци и другите пияндурници в МВР, щеше да има около 35%.
Барса и Лудогорец, але, алеее...
fcb_bg написа:Capitano_Puyol написа:Абе колко процента имат коалицията Атака-комунисти-русофили "Неутрална България" ? Преди време гаврех оня дебил десислав чуколов (дето пукна от рак преди година) в нюз.бг, а оня ме заплашваше с разстрел и как Атака като дойде на власт ще свърша в Белене като всички гадни фашаги. :))
Жалко че не доживя да види погрома на орките в Украйна да го бъзикам още... :) Разбира се ме беше баннал във фейсбук.
Бойко разби ли ги? Няма ли да има пак монолог 2 часа и часовници подарък?
Бързаш....Няма 24ч...После гледай сеир
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
slash1912 написа:tiamat написа:Ама това са нормални неща, бе човек. Работодателят иска да постигне макс резултат с мин средства, работникът иска да постигне макс компенсация за мин усилия. Въпрос на преговори. Никой работодател няма да ти даде 2х заплата заради черните ти очи, както и никой работник няма да даде на работодателя си 2х труд за техните сини, примерно, очи. Никой не натиска никой да работи еди си къде си или някой да наема еди си кой си.
Абсолютно си прав,проблема за мен е другаде.
Не е въпроса само в числото,което работника получава като заплата нето.
Заплата бруто масово се пренебрегва,осигуровките са на минимална заплата.Извънреден труд-не се заплаща по закон,превишават се разрешените часове.Нощен труд-също.Работа на две или повече длъжности с една заплата.Не изплащане на болнични,отказ за ползване на платена отпуска-нарушенията са безкрайни и все в ущърб на работника.
Буров е казал:"Нацията ни никога няма да успее, ако не се отърве от най-долното си качество – да не си плаща и да се опитва винаги да мине метър."
Много съм съгласен и се чудя как може това да съществува в такива размери в БГ. Но проблемът не е в работодателите, те си се стремят към макс печалба, то е ясно, колкото им позволява средата. Проблемът е в държавните контролните органи, а и в самите работници, които не си изискват правата. Според мен.
JustChelsea написа:tiamat написа:icko65 написа:tiamat написа:icko65 написа:Thsmith написа:ОО аз никога не съм се съмнявал, че в България хората, които са подходящи за копаене на картофи са много повече от тези, които могат нещо повече. ; )
Ми не е .
Ми е. Това са аксиоматични неща за всеки един трудов пазар.
-
JustChelsea
- Контакти:
tiamat написа:JustChelsea написа:tiamat написа:icko65 написа:tiamat написа:icko65 написа:Ей леке..за това няма да прогресираме..Работодатели като теб бол.Искат много труд а да плащат мин.заплата.
Ми не е .
Ми е. Това са аксиоматични неща за всеки един трудов пазар.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/hotelit ... plati.html
от 1000-1200 на 1200-1400 заплата при Башибузуци, които имат и намалено ДДС.
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.
Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]