1982 написа:KAT90 написа:1982 написа:KAT90 написа:1982, стига с този Милан.Нещата са съвсем различни.Отборът им заедно с базите струва много повече от дълговете им.
Не, не са различни нещата, неудобни са за вашата теза. Китайците, като броят 750 млн. евра за Милан, няма да му продадат играчите и базата, за да си ги върнат. Нищо подобно, те си остават на Милан. А и не съм сигурен, че дори те покриват подобна колосална сума. Защото Сан Сиро не е на Милан, той е общински, ако не се лъжа. В отбора си нямат Роналдо, Меси, Бейл или някакви подобни, дето струват майка си и баща си.
Пак вадиш една малка част от думите ми и си мислиш, че ми поднасяш аргумент.Не знам дали не разбра останалата част или нарочно се правиш.Всяка компания има вътрешна и пазарна цена!!!! Това, че дълговете са N млн., не значи отборът струва по-малко.Имаш активи/пасиви под различни форми.Този дълг е под формата на парични задължения, задължения към доставчици и други задължения.Но от другата страна са активите, които са земя, сгради, парични вземания.В края на краищата, като се съпоставят, крайното салдо може да излезе на плюс.И никъде не съм казвал, че стадионът им е актив.Казах бази! Стадионът е на общината и не се казва Сан Сиро, а Джузепе Меаца.Сан Сиро е мястото, на което се намира.Прочети ми целия предишен пост, а не отделни нюанси, за да разбереш какви имам предвид.
ПС: Какво купувате, шоколад Милка със синята крава(съвпадение) или урод с лешници?
Вадя малка част, понеже останалата вече съм я коментирал, не ми се пише пак едно и също. Фактът е един - Милан е губеща компания от години насам, натрупал е огромни дългове. Но никой не си и помисля за разни микренщини.
Ти пишеш за активите така, все едно китайците сега ще се юрнат да продават Миланело, играчите, всичко, за да си избият парите.![]()
![]()
![]()
Ама много добре знаеш, че това няма да стане, те си остават, а жълтурите, напротив, ще вадят нови милиони - за селекция, бюджет и т.н. Дори, доколкото прочетох, ще се строи и нов стадион, който да е на Милан вече.
Съжалявам ,че ти го казвам ,но ти нямаш елементарни познания по икономика,маркетинг и финанси