Слухове, изказвания и "новини" за бъдещето на ЦСКА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: ЦСКА ФАЛИРА

Мнениеот Tommi » 23 юни 2013 11:44

k_oleto написа:
Tommi написа:
k_oleto написа:Има само един вариант:

Създава се нов клуб, който се регистрира при БФС, който по книжа, започва от селските групи. Вече веднъж създаден и регистриран и заявил участие купува лиценза на отбор с професионален статут от А или Б група.

В този форум беше написано точно 976876485746745 пъти, че лиценз не може да се купува/продава, прехвърля, предоставя и т.н.

възможно е, но има търговски закон, който казва точно обратното

Не, не е възможно. Има си Национално клубно лицензиране на БФС и там е написано кратко и ясно, че лиценз не може да се прехвърля.
Последна промяна от Tommi на 23 юни 2013 11:44, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 23 юни 2013 11:44

Христо Стоичков- собственик! Той и Любо Пенев май беше за кратко такъв през 90-те ;) Реално Ицо колкото и да е богат не притежава собствен бизнес, чрез който да акумулира пари и така да поеме и той поне част от издръжката на ЦСКА. Тогава кой ще дава парите??? И по-важното до кога??? Защото сега в началото все ще се намерят хора. И Емил Димитров може да даде и най-вече да подпомогне с базите си клуба, и Божков( младши) може да извади пари, и Гришата, разбира се. Но реално и трезво погледнато- на ЦСКА им трябва стабилен и финансово силен човек, който и на практика и на теория да е собственик или поне така изглежда... Другият вариант е ЦСКА да се превърне в модерно дружество тип Барселона, което да се издържа по други алтернативни начини основно, а не главно както е в Б-я чрез един човек. Това донякъде е супер идея, имам предвид модела Барса, защото след 1989 година това е най-големият проблем на бг клубовете, а именно че от държавни те се превърнаха в частни. И така държавата вече спря да помага с каквото и да е, а общините много рядко го правят също. Клубовете се издържат главно от едно единстевно лице, което е крайно несигурно предвид много неща и обстоятелства. Например какво става ако това лице например фалира и частния му бизнес се разтури? Ами съвсем логично е и футболният клуб, който то издържа също да изпадне в безтегловност. Единствената алтернатива тогава пред собстевника на клуба е бърза продажба на тима на друг богат човек, но в Б-я такива хора са кът, а и дори да се намерят в доста случаи интересът им към футболът и клуба, който купуват се оказва периферен и всъщност самата покупка на футболен отбор се оказва част от по-голяма бизнес сделка. Така ние попаднахме в ръцете на Томов, след това можехме да бъдем продадени по същия начин и на Жеваго, а накрая се озовахме при Титан и ето докъде я докарахме накрая.
И понеже стана дума за боклуците, независимо от всички последствия за ЦСКА след събитията днес, каквито и да са те, не мога да не споделя, че съм адски щастлив, че най-после се отървахме от тази зараза и боклук, каквато са двете лайна от Титан. Но те всъщност май си изиграха много добре картите. Защото в крайна сметка може дори да се окажат на плюс от престоя си в ЦСКА. Сега на някои може да звучи илюзорно, но ние не можем да сме сигурни в нищо, а и за всички тези години кой знае от къде, как и чрез какви далавери са източвали клуба. Продадоха и доста играчи за немалко пари, а сега в един момент фалират клуба и се измъкват сухи, без да плащат плащат задълженията си. Това си е един вид добра стратегия да източиш дадена фирма или предприятие. Но сега майната им, аз съм толкова щастлив и радостен че те се махат, че дори не ми се мисли сега за това.
И да се върнем на модела на управление на клуба и на финансиране. Въпросът е ще влезне ли Гриша Ганчев в клуба и ще вземе ли големият процент акции от Стоичков или ще бъде просто спонсор в началото, а след това? Наистина кой знае, но аз знам, че сега ЦСКА ще се превърне в апетитна хапка за много спонсори и инвеститори. С Ботев Пловдив също беше така. Но друг е въпросът, че ако някои от тези инвеститори са частни лица и бизнесмени, а не големи компании и фирми, те може да поискат от Ицо и част от акциите. А той от своя страна може да ги продаде и да прибере печалбата. Моделът Барселона звучи малко утопично за условията на живот в Б-я сега. Но си струва да се коментира, разбира се. Всъщност едва ли Барса се издържа само и основно от свои привърженици да кажем, от фен артикули, билети и сезонни карти. Вероятно и там има богати фирми и чичковци, които дават парички на каталунският тим. Все пак тея заплати на Меси, Шави, Иниеста и т.н. не могат да идват само от тв права, пари от УЕФА и т.н. Друг е въпросът, че Барса нямат лого на спонсор на фланелките си, но това не значи, че спонсорите не могат да им дават пари по други линии. На мен лично все пак ми се струва, че моделът на издръжка на Барселона е несъвместим за бг условия. Смятам, че Стоичков трябва да намери на първо време мощни рекламодатели от типа на Глобул, с които да се обезпечат поне 30-40 % от годишния бюджет на ЦСКА, ако може и повече, но... Да кажем ако годишният бюджет бъде 10 млн лева, Ицо да намери богати фирми и компании, които да наливат всяка година по около 3-4 млн. Но ще е доста трудна задача, предвид че за момента доколкото знам Глобул дават най-много около 500 хил. лева годишно, но не съм абсолютно сигурен. А кой ще дава останалите пари??? Дали ще се намерят такива хора, които безвъзмездно, т.е. без да притежават дори една акция в тима, да вадят от джоба си? Предстои да разберем. Темата е дълга, а и всъщност аз не съм чак толкова открехнат относно финансовата политика на тимовете, приходи, разходи, мениджмънти и т.н. Но ще бъде интересно повече умни хора да споделят мнението си относно това как виждат бъдещето на ЦСКА като финансиране и менажиране на тима, чисто като финансово управление и мениджмънт на новосъздаденото акционерно дружество.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
FILIP1912
Контакти:

Re: Сагата с ЦСКА приключи, клубът фалира!

Мнениеот FILIP1912 » 23 юни 2013 11:45

za nas e toj religiq написа:
DANS написа:Един клуб или каквото и да е АД не може да фалира в почивен ден, понеже нито един съд не работи, освен това процедурата отнема много време!!!

Като изключим това , можем да прибавим и факта че клуба е под мониторинг !!! Плащанията не са ли им гарантирани за да вземат лиценз ??? А активите не са ли им запорирани ??? Как Ицо се е сдобил с акциите ???

Това, че активите на дружеството са запорирани изобщо не пречи за продажбата им на трето лице, тъй като тези акции са в пасива на дружеството. Акциите са актив за притежателя им и ако неговите активи са запорирани, то тогава не би могъл да ги продаде. Това, че дадено дружество има лиценз или е под мониторинг изобщо не пречи да се образува производство по обявяването му в несъстоятелност, което трябва да е инициирано от самото дружество ако има изискуеми задължения с изтекъл срок съгласно ТЗ, а може да бъде инициирано и от всеки кредитор, ако има изискуеми вземания и срока им за погасяване съгласно Търговския закон е изтекъл.
Изображение

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 23 юни 2013 11:45

Adramelech написа:
CSKA 78 написа:След обмисляне стигнах до извода,че има два варианта за това,което се случи вчера.
Първият е:
ГГ е искал да вземе ЦСКА без пари(като казвам без пари имам предвид наистина без пари).
Титаните и Ганчев са се скарали и първите като истински балканци са решили,че е по -добре да обяват фалит отколкото да дадат клуба на друг човек без пари.
Вторият вариант е:
Стоичков е дясна ръка на ГГ и цялото шоу се прави,защото камата е с най голям кредит на доверие сред привържениците на ЦСКА и би могъл най-безболезнено да извърши тази стъпка(фалит на ЦСКА).След като всичко е свършено ГГ ще се появи(като спасител на ЦСКА) и ще вземе клуба на "чисто" както всъщност искаше първоначално.

А няма ли възможност, на ГГ да му е през оная работа за ЦСКА и чисто и просто да е искал да разкара Стоичков, за да не му се контузват момчетата от школата?

Да твоят вариан изглежда много по-"логичен" :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 23 юни 2013 11:46

Tommi написа:
k_oleto написа:
Tommi написа:

Създава се нов клуб, който се регистрира при БФС, който по книжа, започва от селските групи. Вече веднъж създаден и регистриран и заявил участие купува лиценза на отбор с професионален статут от А или Б група.

В този форум беше написано точно 976876485746745 пъти, че лиценз не може да се купува/продава, прехвърля, предоставя и т.н.

възможно е, но има търговски закон, който казва точно обратното

Не, не е възможно. Има си Национално клубно лицензиране на БФС и там е написано кратко и ясно, че лиценз не може да се прехвърля.

май не ме разбра: купува се фирма с лиценз . Например купува се фирмата Любимец, която има лиценз за А група, пък после си я кръщавам Левски София

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 23 юни 2013 11:47

Ицо каза, че не е треньор за В група, нито ЦСКА е отбор за долните нива. Склонен съм да му вярвам, защото не е идиот и няма да вземе акцийте без нищо насреща. Сега говори за някакви неизвестни бизнес партньори, които да дават пари за клуба. Смятам, че това е пътя!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 юни 2013 11:47

Създава се нов клуб, който се регистрира при БФС, който по книжа, започва от селските групи. Вече веднъж създаден и регистриран и заявил участие купува лиценза на отбор с професионален статут от А или Б група. По този начин на практика ще съществуват два клуба: сегашния ЦСКА и новия клуб. Сегашният ще бъде обявен в несъстоятелност и до тук се изчерпват яснотите по този въпрос.

Неяснотите:
Сегашният ЦСКА: бива изхвърлен от БФС и му се придава аматьорски статут. Причината може да бъде формална /например не плащане на таксата за участие в първенството./ и следва процедура по несъстоятелност, която по принцип трае НАД 1г. В този период дружеството НЕ може да се разпорежда с активите си. Активите на ЦСКА са само и единствено футболистите. Т.е ЦСКА не може да ги продава. Интересното в случая е, че при несъстоятелност се спират всички дела с/у дружеството и това е една доста особена процедура, с която не ми се иска да занимавам. Но...единственият вариант част или всички футболисти да отидат при новото дружество е да прекратят договорите си със сегашното и след това да подпишат нови, с новото дружество.

На практика не е възможно да има сливане, вливане или друг похват, при който старите задължения да изчезнат като с магическа пръчка.

За новото сдружение: предполагам, че юристите ще трябва да спят с книжата под възглавниците си, поради липсата на време. Само учредяването на фирма и регистрацията й в БФС като футболен клуб трае поне 10-тина дни. А би следвало да има след това и купуване на лицензи, заявяване за участие, назначаване на персонал, сключване на трудови договори и много други неща, които трябва да се случат за има няма 7 дни.

Дори и да успеят адвокатите на ЦСКА, чисто юридически ще създадат ново ЮЛ, което ще закупи лиценза за участие в А или Б група на друг отбор, който пък отбор ще отиде при аматьорите

Как става закупуването на лиценз, при положение, че той не може да се прехвърля на друг клуб по никакъв начин?

А и.... нови членове на БФС се приемат на конгрес.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 23 юни 2013 11:47

k_oleto написа:

май не ме разбра: купува се фирма с лиценз . Например купува се фирмата Любимец, която има лиценз за А група, пък после си я кръщавам Левски София

Това означава, че просто Любимец си сменя името, а не че някой купува лиценза на Любимец.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 23 юни 2013 11:48

terata написа:
CSKA 78 написа:След обмисляне...

Нидей сЪ напряга, мноо тЪ моля. :mrgreen:

Без ромски правописни грешки, моля!!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
moras70
Контакти:

Мнениеот moras70 » 23 юни 2013 11:48

Абе,че фалирате,не е зле,но защо трябваше да прецаквате Ботев за евротурнирите...те поне имат отбор,за разлика от вас.
Варна мрази софия

Върни се в “Архив”