Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ReBorn1982 » 17 май 2023 14:48

orko_eba4 написа:Да припомним за неразбралите. Косово е с широка автономия по конституцията от 1974г. Милошевич незаконно суспендира тоя статус 1989г

Първо - не е незаконно. Второ - знаеш ли защо го направи ??! ..... ако не знаеш, питай, ще ти кажа.

orko_eba4 написа: В крайна сметка се стига до отхвърляне на сръбското иго 1999г. и обявяване на независимост

Същото тогава мога да го напиша и за Украйна:

В крайна сметка се стига до отхвърляне на украинското иго 2014 г. и обявяване на независимост на Крим, ДНР и ЛНР.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 май 2023 14:50

Сергей, ... колкото повече се въртиш, по-дълбоко влиза ;)))

Провери си отново инфото за двете частни компании, в които федералното правителство наля пари и заповядай пак :))
Хал-хабер сте! Всичката ви пара е в свирката.

Едит: За да не продължаваш да ставаш жалък, ... СЕФЕ е бившата Газпром-Германия - национализирана от федералното правителство по разбираеми причини. Уникор беше финландска собственост и се опита да заобикаля европейските санкции, плащайки за газ в рубли - също национализирана от федералното правителство по разбираеми причини.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 май 2023 16:15

Знам, знам, спокойно ;). Точно това прави нещата още по-зле. Частният доскоро капитал се превърна в държавен, а държавата налива милиарди, за да продължат да се осъществяват неизгодни, погледнати през призмата на свободния пазарен принцип сделки. То такъв комунизъм и навремето не е имало. Гледай сега, аз не съм генерално против намесата на държавата и в някои случаи я намирам за необходима. Границата там е много тънка - една държавна намеса може да изстреля дадеа компания, може тотално да я срине, наливайки безсмислени пари от бюджета. Просто сте ми супер смешни разните демократчета, дето борите периода преди 89-та колко ви е объркано съзнанието и че си мислите, че живеем в свободен пазар и капитализъм. Това последното в момента го няма никъде. Ти против какво се бореше за последно по темите, че не разбрах ;дддд?
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 май 2023 18:19

bubka написа:Знам, знам, спокойно ;). Точно това прави нещата още по-зле. Частният доскоро капитал .....

:))))))))))
Пак бързо ме загуби.
Кой капитал?
Дай да го видим този "частен доскоро капитал" колко е частен първо, ... после ще коментираме останалите лакърдии :)))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 май 2023 18:24

Ти да видиш, аз пък мислех, че съм те загубил още преди 2-3 мнения ;).

В смисъл искаш да кажеш, че са национализира държавен, а не частен капитал ли? Ей, Богу!!!!!!!! То Бобониколов е единствен по рода си във форума, но си на път да го минеш само с едно единствено мнение.
Последна промяна от bubka на 17 май 2023 18:27, променено общо 1 път.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 май 2023 18:26

bubka написа:Ти да видиш, аз пък мислех, че съм те загубил още преди 2-3 мнения ;).

Давай по същество за капитала, .... на болшевишки диарии сме се начели :))))

Едит: ... започваш леко да стопляш колко си несъстоятелен.
Ще стане, ама не само с писане, ..... трябва бая повече четене. :)))

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 май 2023 18:33

Значи ще си запишем - германското правителство е национализирало германските държавни компании....еди кои си. Автор: Red_Neck

;))))))))))))))))))))))))))))

;дддддд

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 май 2023 19:34

Ето, ... почти достигна до своя катарзис :))))
А как гръмко започна само:
Германското правителство налива десетки милиарди в частни компании...

Сега като разбра, че няма частен капитал, а чужд държавен и германското правителство не спасява самозабравили се опортюнисти, а защитава суверенитета и интересите на собствената си държава, като гарантира доставките на газ за бизнес и домакинства + спазването на санкциите, ще ни кажеш ли най-после, какво точно е нередното в случая?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 май 2023 20:02

Не мога да повЕрвам, че въобще нЕкои поставят знак за равенство между Западът и нефелните идиоти от Изтока.
На правилната страна сме, както политически, така икономически и военно.

Самият факт, че критикарите имат интернет и могат свободно да си храчат, е доказателство, че Западът е без алтернатива !
Пробвайте в Русия или Китай, да критикувате местните власти и БРИКС.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 май 2023 20:28

Аа, ти си продължил. Очевидно не си усетил, че приключихме в момента, в който се самозанули с твърдението, че национализация се извършва върху държавни компании ;)). Да, виждам, че ти е трудно да зацепиш относно държавна, частна компания и държавни/частни капитали. В случая обаче никой не може да ти помогне ;). Като за начало може да се върнеш за още 4 години в университета.

Наясно сме, че всеки факт, който няма място в една идеална умнокрасива вселена, не е верен.

Оттук следва:
Биологията не е вярна, половете не са 2.
Киро Тъпото, заекващият дебил, не пипаше оная мустакатата по задника, а се подпря на парапета.
Американците не ни преебаха като балъци с платената половин дузина самолети, това (тази реалност) не е реалност, а е руска пропаганда.
Икономиката не е вярна - Германия извършва национализация върху държавни компании. Комунистите не са колективизирали частни, а държавни земи ;ддд.

Предлагам оттук нататък да пишем за неща, от които разбираш. Например за джендърите. Там си специалист и ще може да разкажеш някои неща.

Върни се в “Свободна зона”