Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tony_CSKA
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот Tony_CSKA » 01 фев 2025 13:46

danko_sot написа:Ми и двамата май първенствата им течат и трябва да са във форма. В нета няма нито един клип с испанеца, но като му гледам физиката аз мисля, че ще е най-бързия ни цз и че тоЗи път профила му ще пасне за стратегията на Томаш, защото доста хора са го гледали и одобрили. Той ще играе вдясно, а Делова ще бъде преместен вляво. Интересно при завръщането на Купър дали той няма да се конкурира за място основно именно с косоваря.

За Питас може да има по-голям проблем да се интегрира в схемата, предвид че Исека сигурно ще получи шанс за цн. Аз залагам, че при такъв вариант ще гледаме Питас на едно от крилата, защото Томаш не може да се лиши в този момент от Шопов и позицията му на 10, а още повече ако е вярно, че не е преподписал.

Иначе При слаба игра на Исека на върха на атаката е ясно какво ще стане и кой ще поеме щафетата, ако той седне на пейката.

Данко, не. Просто не. Дай ми една футболна причина да вземем завършен голмайстор и вместо да го пуснем нападател да го заковем на крилото, където никога не е играл, за да играе това чутовно недоразумение Исека като ЦН.

Исека за 2024 е вкарал един гол на ПАС Янина в групата на изпадащите и един гол за нас срещу Спартак Варна.

Исека може да започне срещу Славия, ако физически Питас не е в достатъчно добро състояние. В Швеция май са приключили през ноември. Дори тогава Чорбаджийски е десет пъти по-добра опция.

Като казах една причина - пробвай да изключиш колко пари сме дали за него. Една друга дай само. Футболът е бизнес съм го чувал, но няма да си върнем парите за него, ако играе. Ако е резерва и се чувства "нещастен" ще е по-лесно някой да се излъже.

Феновете на Барнзли се чудеха как сме дали такива пари за него. Там в Чемпиъншип за 25 мача е вкарал 3 гола и са изпаднали с него.

Сигурен съм, че когато ОФИ са разбрали за нашата оферта фен на отбора е плувал с него на гръб от Крит до Солун и после го е носил от Солун до София на гръб, за да ни го даде. Накрая като се върнал обратно по същия начин до острова е разбрал, че жена му се развежда с него, взима му децата, къщата и колата. След всичко това е седнал на тротоара, бездомен, запалил е една цигара, отдъхнал си е доволно и си е казал: Определено си заслужаваше.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 01 фев 2025 17:24

Tony_CSKA написа:
danko_sot написа:Ми и двамата май първенствата им течат и трябва да са във форма. В нета няма нито един клип с испанеца, но като му гледам физиката аз мисля, че ще е най-бързия ни цз и че тоЗи път профила му ще пасне за стратегията на Томаш, защото доста хора са го гледали и одобрили. Той ще играе вдясно, а Делова ще бъде преместен вляво. Интересно при завръщането на Купър дали той няма да се конкурира за място основно именно с косоваря.

За Питас може да има по-голям проблем да се интегрира в схемата, предвид че Исека сигурно ще получи шанс за цн. Аз залагам, че при такъв вариант ще гледаме Питас на едно от крилата, защото Томаш не може да се лиши в този момент от Шопов и позицията му на 10, а още повече ако е вярно, че не е преподписал.

Иначе При слаба игра на Исека на върха на атаката е ясно какво ще стане и кой ще поеме щафетата, ако той седне на пейката.

Данко, не. Просто не. Дай ми една футболна причина да вземем завършен голмайстор и вместо да го пуснем нападател да го заковем на крилото, където никога не е играл, за да играе това чутовно недоразумение Исека като ЦН.

Исека за 2024 е вкарал един гол на ПАС Янина в групата на изпадащите и един гол за нас срещу Спартак Варна.

Исека може да започне срещу Славия, ако физически Питас не е в достатъчно добро състояние. В Швеция май са приключили през ноември. Дори тогава Чорбаджийски е десет пъти по-добра опция.

Като казах една причина - пробвай да изключиш колко пари сме дали за него. Една друга дай само. Футболът е бизнес съм го чувал, но няма да си върнем парите за него, ако играе. Ако е резерва и се чувства "нещастен" ще е по-лесно някой да се излъже.

Феновете на Барнзли се чудеха как сме дали такива пари за него. Там в Чемпиъншип за 25 мача е вкарал 3 гола и са изпаднали с него.

Сигурен съм, че когато ОФИ са разбрали за нашата оферта фен на отбора е плувал с него на гръб от Крит до Солун и после го е носил от Солун до София на гръб, за да ни го даде. Накрая като се върнал обратно по същия начин до острова е разбрал, че жена му се развежда с него, взима му децата, къщата и колата. След всичко това е седнал на тротоара, бездомен, запалил е една цигара, отдъхнал си е доволно и си е казал: Определено си заслужаваше.

Ще ти дам няколко:

1. Всеки играч заслужава шанс за изява, независимо за каква сума е взет.

2. В по-голямата част от мачовете есента, Исека така и не получи кой знае какъв шанс на коронната си позиция- цн, заради наличието на Коялипу, а в някои мачове бе пробван на фланга и като втори нападател, но не му се получи. Сега последния го няма. Редно е да получи той първи шанс.там, от повече време е в клуба, отколкото Питас.

3. От клипчетата, които гледах с Питас, той е супер раздвижен, при доста от головете му тръгва от фланга и се надиграва. Бас държа, че ще е поне два пъти добър и полезен на тази позиция, отколкото Локило примерно.

П.П. Това последното сравнение беше добро. Хареса ми :)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 01 фев 2025 19:18

Испанският защитник Адриан Лапеня е второто ново попълнение на ЦСКА през настоящия трансферен прозорец, обявиха от клуба. Бранителят пристига при "червените" с трансфер от испанския Кордоба, където бе несменяем титуляр и един от най-добрите футболисти на тима.

Лапеня е роден на 16 април 1996 г. в испанския град Логроньо, провинция Ла Риоха. Стартира футболния си път в академията на Реал Сосиедад, а между 2015 и 2019 г. облича екипа на дублиращия тим на баския клуб и се превръща в негов капитан. През 2019 г. за кратко е футболист на белгийския Юпен, но почти веднага се завръща в Испания с фланелката на Кастейон. През сезон 2020/2021 г. Лапеня помага на тима да спечели промоция за Сегунда дивисион, като записва участие в 31 мача и отбелязва 2 попадения.

През лятото на 2021 г. бранителят преминава в Депортиво Ла Коруня, където прекарва 2 пълни сезона, преди през 2023 г. да подпише с досегашния си тим Кордоба.

"ЦСКА приветства Адриан Лапеня с добре дошъл и му желае много успехи и радостни мигове с червената фланелка!

Адриан Лапеня Руис:

Роден на: 16.04.1996 г.

Ръст: 182 см.

Позиция: Защитник", гласи още съобщението на клуба.
Изображение
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 01 фев 2025 19:35

danko_sot написа:
Tony_CSKA написа:

Ще ти дам няколко:

1. Всеки играч заслужава шанс за изява, независимо за каква сума е взет.

2. В по-голямата част от мачовете есента, Исека така и не получи кой знае какъв шанс на коронната си позиция- цн, заради наличието на Коялипу, а в някои мачове бе пробван на фланга и като втори нападател, но не му се получи. Сега последния го няма. Редно е да получи той първи шанс.там, от повече време е в клуба, отколкото Питас.

3. От клипчетата, които гледах с Питас, той е супер раздвижен, при доста от головете му тръгва от фланга и се надиграва. Бас държа, че ще е поне два пъти добър и полезен на тази позиция, отколкото Локило примерно.

П.П. Това последното сравнение беше добро. Хареса ми :)

1. Получи си шанса, но се отблагодари с 0.

2. Исека дойде преди мача с Локо София. Влезе 30 минути, следващия мач с Черно море влезе 15 минути. След това беше първи избор със Септември и с Левски - два поредни мача, в които не вкарахме гол. След това Коялипу го измести и въпреки това му се даде да играе на крилото и зад нападателя и пак беше безопасна игла. Не е редно, който е повече време в клуба да получава първи шанс, а по-добрият.

3. На този бас не се хващам, много ясно, че Питас ще е по-добър отдясно от Локило. Ако някой въобще може да се справя по-зле от Локило ще се учудя, слагам дори Вилдсхут над него.

П.П. Благодаря ти! :D

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 01 фев 2025 19:36

peliforewer написа:
Испанският защитник Адриан Лапеня е второто ново попълнение на ЦСКА през настоящия трансферен прозорец, обявиха от клуба. Бранителят пристига при "червените" с трансфер от испанския Кордоба, където бе несменяем титуляр и един от най-добрите футболисти на тима.

Лапеня е роден на 16 април 1996 г. в испанския град Логроньо, провинция Ла Риоха. Стартира футболния си път в академията на Реал Сосиедад, а между 2015 и 2019 г. облича екипа на дублиращия тим на баския клуб и се превръща в негов капитан. През 2019 г. за кратко е футболист на белгийския Юпен, но почти веднага се завръща в Испания с фланелката на Кастейон. През сезон 2020/2021 г. Лапеня помага на тима да спечели промоция за Сегунда дивисион, като записва участие в 31 мача и отбелязва 2 попадения.

През лятото на 2021 г. бранителят преминава в Депортиво Ла Коруня, където прекарва 2 пълни сезона, преди през 2023 г. да подпише с досегашния си тим Кордоба.

"ЦСКА приветства Адриан Лапеня с добре дошъл и му желае много успехи и радостни мигове с червената фланелка!

Адриан Лапеня Руис:

Роден на: 16.04.1996 г.

Ръст: 182 см.

Позиция: Защитник", гласи още съобщението на клуба.
Изображение

Да ни е честит и да има много успехи с ЦСКА!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 01 фев 2025 21:35

Честито ! Дано е успешен. Положителното е , че до последно бе титуляр за клуба си и е бил на ниво. Чакаме Питас и можем да дишаме по-спокойно
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 01 фев 2025 22:34

Въпроса с централните защитници е решен .
Имаме трима плюс две юношки .

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 01 фев 2025 22:42

Абсолютно. Трима и то не случайни. Голям хейт по Купър , но аз имам предчувствие че през втория полусезон ще бъде истинският лидер на отбора. Да видим 8-)
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 02 фев 2025 01:53

Мисля си, че този път грешките и отклоненията са малко възможни, т.е., че новия защитник и Питас, ако дойде, ще бъдат сполучливи трансфери. Все пак и Томанов се е произнесъл за тях и Томаш ги е одобрил, така че най-вероятно ще ни вършат работа.

Относно Исека и Питас ще видим какво ще стане. Като цяло конкуренцията е хубаво нещо, а конкуренция за 9-ка Исека-Питас не звучи зле. За 10-ка пък: Шопов- Чорбаджийски също е добре.

От ляво май ще се конкурират Бютучи с Локило, а от дясно Тасев, Антонов и Илиев могат да се опитат да се преборят за първа резерва. Тук със сигурност чакаме нов, който по възможност да може да захапи веднага. Вариант е Мартин Минчев.

За десен бек имаме Турицов, Вион и Минчев и това мисля е достатъчно.

Но за ляв е вероятно да има нов играч също, а Санянг да бъде отдаден под наем. Ботев Враца принципно обичат да взимат наши и им дават шанс.

Но аз мисля, че подценяваме позицията на дефанзивния халф и това да търсим подчертано офанзивен халф за сметка на по-подчертан дефанзивен мисля, че е грешка.

Някъде бях чел обаче че Томаш не обича да играе с подчертано дефанзивни халфове, а използва основно box to box халфове.

Възможно е той да не се нуждае от такъв тип играч при изнасянето на топката от наша страна и при разиграване в центъра на терена поради това, че почти всеки мач ползва някой от защитниците като допълнителен халф, когато изнасяме. Във фаза защита обаче няма как да компенсира липсата на по-типичен дефанзивен халф.

Иначе да, да използваш цз да влиза в халфовата линия, а той да бъде покриван от вратаря при изнасяне има един плюс и той е, че няма да се налага това да правят някой от бековете и по този начин да се лишаваме от техни пробиви и атакуващи действия.

Рискът обаче е голям, а и не е ясно доколко добре могат да се справят с такава роля Делова и испанеца. Възможно е обаче испанеца да е обучен да влиза в такава роля и това да е една от причините да натискаме толкова за него.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 02 фев 2025 09:20

Сега си дадох сметка, че този зимен прозорец от отбора си тръгват ОСЕМ човека!!! Ако включим Кордоба и Файтон (за него ме е малко яд).
Има още трима, за които съм на кантар дали имат място в ЦСКА: Турицов, Санянг, Скаршем. Бих включил и Локило, но нека видим дали ще покаже нещо до края на сезона.

Съгласен съм че задължително ни трябват крила, или поне дясно.
Като box-to-box освен Ето'о и Кареасо имаме и Петко, който според мен има потенциал.

Зад нападателите мисля че сме ок.

Върни се в “ЦСКА”