Мнениеот bluegope » 15 юни 2013 01:44
Може би близо 2 часа чета мненията от началото в темата. И макар да е доста късно ще напиша нещо подбуден най-вече от мненията на разни индивиди като W84, vialli69, grassiani, sin4ec i и няколко други. Съжалявам, ако не ви цитирам правилно никовете, но не това ми е целта.
Фамилията ми е Коджаиванов. Звучи като турска, но всъщност идва от времената на турското робство, когато моите праодци са се опълчвали на турците и са били ятаци на четата на капитан Петко Войвода. На последните избори гласувах за партия, която в момента не е в парламента. С това отговарям на тези, които усилено твърдят, че на протестите са били само герберисти. Отидох сам. Отидох, защото почуствах, че като гражданин на тази държава, имам отговорности пред нея и детето ми. Не съм човек на крайностите и мислех, че трябва да се дадат 100 дни на това правителство, да се види какъв курс ще подхване. Обаче за две седмици, те сътвориха толкова много глупости, че не е нужно човек да чака 100 дни, за да разбере човек накъде отиват работите. Поне човек, който има глава на раменете си и не се влияе от разни политически внушения. На площада сред множеството от хора срещнах петима различни колеги, с които сме заедно ежедневно и с които въобще не сме се уговаряли да ходим на протест. Всеки бе решил самосиндикално, че е нужно да бъде там, а освен за един от тях, за никой друг не знам да е отявлен привърженик на някоя политическа партия. Това го казвам пак на ония, които се съмняват и в спонтанността на протеста. Не този протест не беше организиран от никоя партия, защото на него имаше издигнати плакати срещу всички партии и политици. Това беше спонтанният глас на народа, който с ума и сетивата си усеща какво се случва и какво се подготвя. Отдавна не бях изпитвал чуство на гордост от нашата нация, но след днешния ден съм обнадежден. Болшинството от хората бяха между 25 и 40 години. Повечто от тях си личеше, че идват от работа. Повечето не говореха затова, че ГЕРБ трябва да се връща на власт, а че тези, които в момента я държат надминаха всякакви граници на приличие и откровено ни се подиграват. Обаче тоя път не познаха. По-спонтанен и по-масов митинг не помня да е имало от много години. Може би от Жан Виденово време. А какво е общото между тези две време? Ами - Комунистическата същност на управлението. И не толкова като идеология, колкото като начин на мислене, като подход, като манипулиране на хората. Вижте само отразяването на събитието в новините на ТВ 7 и ще ви стане ясно, че комунизмът е жив. Съжалявам, ако съм обидил някой, но тоя път ще кажем НЕ на пропагандата ви, другари/товарищи. Защото същата тая пропаганда разправяше едно време, че любимата ми рок музика била дяволско изчадие, че кока-колата ти разяждала тялото, а на Запад се живеело тежко и гадно. Ами не, благодаря! Затова в неделя отново ще съм там, без никой да ми плаща, подтиква и уговаря. Там, където днес имаше искреност и спонтанност в исканията на хората. Там където видях Едвин Сугарев, Петко Симеонов - хора, които бяха дисиденти по времето на комунизма. Хора, които поведоха нежната революция и за които гласуваха близо 3 000 000 души на първите демократични избори. и хора, които бяха изтласкани от политическия живот на страната от разни котерийни и бизнес игри и взаимоотношения, на които те явно не можеха да са съпричастни. Време е наистина да се осъзнаем и да разкараме тези наглеци!