Soulen написа:bubka написа:Soulen написа: Слабо ме вълнува, че народа му сега бил по-зле, ние нямаме никакъв интерес от това дали Либия и Кадафи са добре или зле.
Но пък те вълнува дали народа на Иран ще бъде по-добре или по-зле, ако САЩ не се или се намесва, след като ние също нямаме никакъв интерес от това дали ще са по-добре или по-зле. Това е интересна позиция.
Вълнува ме от лична неприязъм към всякакви радикални талибани, които тормозят жените си. Такава ми е принципната позиция към всички крайни мюсюлмани, които живеят по Шериата.
Домашното насилие също ми е болна тема, заради огромното и неглижиране в България, но това е друга тема.
Много сте наивни, наистина. САЩ пет пари не дават за насилието над жени. Просто го използват за лост, с който да оправдаят пред наивната част от света нуждата от тяхна намеса там. Доколкото знам в момента в Либия пак има някакви сражения, граждански войни, групировки. Вътре в страната обикновените хора получават пак от същото с разликата, че този, който е на власт ще търгува навън по правилата на САЩ.
В Афганистан, след като ги "освободиха" и след това се изнесоха, сега да не им е по-добре като се върнаха талибаните, които помеждувпрочем уж трябваше да са "унищожени".
В Сирия да не би да живеят по-добре, след като дори едни лекарства не могат да влязат в страната, благодарение на "демократичните" санкции.
По същия начин използват като лост темата с корупцията у нас, за да имат повод да се месят във вътрешните работи на страната.