Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот metodito » 28 сеп 2017 13:35

koisa написа:Нападателите ни не са лоши и нямаме нужда от такъв, който вкарва по два гола от едно положение. Истината е, че малко топки стигат до Буш и Мапуку. А положенията, които би трябвало да им създават останалите всеки мач се броят на пръстите на едната ръка. Докато не се промени това нещо няма да има чак такова значение кой води атаката.
Вчера гледах Атлетико - Челси. На Мората му бяха нужни поне 5-6 положения (не на 100% чисти) докато вкара гол, но когато има кой да му ги създава все ще вкара един-два. Иначе така цял живот ще обявяваме нападателите за некадърни ментета.

Е, играчи с качествата на Гонзо, Арш и Гара Дембеле не сме ги обявявали за некадърни. Погледни следващия мач позицията и движението на Мапуку.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 28 сеп 2017 13:38

metodito написа:
koisa написа:Нападателите ни не са лоши и нямаме нужда от такъв, който вкарва по два гола от едно положение. Истината е, че малко топки стигат до Буш и Мапуку. А положенията, които би трябвало да им създават останалите всеки мач се броят на пръстите на едната ръка. Докато не се промени това нещо няма да има чак такова значение кой води атаката.
Вчера гледах Атлетико - Челси. На Мората му бяха нужни поне 5-6 положения (не на 100% чисти) докато вкара гол, но когато има кой да му ги създава все ще вкара един-два. Иначе така цял живот ще обявяваме нападателите за некадърни ментета.

Е, играчи с качествата на Гонзо, Арш и Гара Дембеле не сме ги обявявали за некадърни.

Ако имаше кой/и да създава/т същите положения за Мапуку и Буш сега нямаше да си пишем подобни неща!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 28 сеп 2017 13:38

В това смешно първенство централния нападател на Левски трябва да вкарва по 15-20 гола на сезон!
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 28 сеп 2017 13:41

Какво да му гледам на движенията? Няма как да знаем какви са нарежданията на Роси. Той може да изисква съвсем различни неща от нападателите. Както го прави с крилата и халфовете.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 28 сеп 2017 13:44

Абсолютно подкрепям мненията на Koisa i Mikata - имаме добри нападатели - Мапуку, ако има ден и желание, според мен е най-добрият в А група, заедно с Кешерю, който наистина е отличен нападател, но да не коментирам делиорманец. А Буш е доста приличен нападател, който е вкарвач тип Пипи Индзаги (да ме прощавате за кощунственото сравнение), но до него трябва да стигат топки, а такива няма. С две крила като Кабрал от последните 20 минути в Стара Загора и Обертан зад нападателя (или двамата нападатели), този отбор заспива, но не съм аз човекът, който ще дава акъл на доказал се спец като Роси, какъвто у нас не сме имали скоро (Дедо не се брои, той е друга вселена, но да не влизам в старата полемика).

Просто дайте малко време на новите в отбора - ако Кабрал наистина играе така, както го направи за 20-30 минути в Стара Загора, а Белмонт е на нивото му, остава само леко допълване на състава, за да има конкуренция. Но това реално ще се разбере чак март месец догодина. Дотогава се надяваме да не губим много точки, защото отсега съм убеден, че нито Делиорманец, нито Тирето ще ни бият, но гаранция ще загубим точки срещу малките ексчорби тип Чорбое, армейците от Пловдив, черно-белите им братя с шеф чорбар, другите с шеф чорбар от Стара Загора и т.н.

П.С. Интересен парадокс е, че където има тренери, които са бивши играчи или тренери в Левски, въпросните отбори ни скачат яко и играят стандартно срещу Тирето, но където има ексчорбари за тренери, абсолютно винаги скачат супер здраво на нас и съответно свалят гащите и застават в стойка Г пред оранжевите тирета, но то какво ли друго да отгледа сектор Г, освен мъжка любов в стойка Г :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 сеп 2017 14:15

Ами, не знам. За мен най-добрия показател за един централен нападател са головете, които вкарва. След края на престоя си, Арш имаше по 1 гол на 2 мача. Дембеле имаше май повече. А за Гонзо е ясно. И в този смисъл, ще е добре, да, да броя пилците през май. Статистиката е най-точния показател. Ако в края на сезона Мапуку и Буш са с двуцефрени голови статистики, значи са се представили добре. Що се отнася до нарежданията на сеньор Роси към нападателите, едва ли са други, освен да вкарват.

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 28 сеп 2017 16:55

Serafim написа:
TodorT написа:Синчец, при децата е друго, те много по-лесно се учат. Тук говорим за изграден професионален футболист, който играе от 20 години с десния крак. :oops: Ще ми се да видя Гомес като 10-ка, защото много циклим с топката. Никой няма идея как да развие атаката и само разкарваме топката. Жорди, струва ми се, може да помогне. Вутов не умее да мисли много бързо :oops: :lol:

Именно. Той и Клиши мисля, че е бил десничар, но след контузия в ранна възраст започва да играе с ляв крак.

Гомез все още работи бавно с топката, в мача с Ботев Гълъбово бе изнесен по-напред, като трябваше да бъде покриван от Белмонт, не се справи много успешно, страшно много брак...
Физически трябва да поработи, факт е, че от мач на мач става все "по-лек", т.е. подобрява този компонент...
А влизанията му в единоборствата в дефанзивен план са доста внушителни, в този аспект от играта е незаменим...
Делио Роси се опитва да го използва като халф тип "box-to-box", т.е. да отнема топката и да я раздава, както и да вкарва голове, да обстрелва вратата и т.н.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 сеп 2017 19:56

Да дам и аз малко акъл на Дельо: Обертан и Капрал крила, Вутов зад нападателя и ги почваме! :) :) :)
Сега сериозно: няма как да се случат нещата за 50 дни, макар че е факт: дотук се свърши огромна по обем работа. Едва ходещите след 60 минута преди два месеца играчи вече са в кондиция. Тактическите грешки намаляват от мач на мач ( е, индивидуалните няма как да се избегнат ). Отборът стои добре в цялата зона до пеналта на противника. Все по-често съперникът е надиграван в центъра без усилия.
Липсват ни головете. Липсва ни скорост, изненада и фантазия в последната фаза. Обърнатите крила Прохи и Вутов не работят.
Да, усърдието да се спазват указанията е похвално. Забележете снощи как Челси взе победата: вместо изритване в мелето, дори и в изтичащото продължение си разиграха атаката спокойно, хладнокръвно, според ученото и тренираното, и си вкараха гол като пичове.
Работата на играчите е да изпълняват на терена това, което се иска от тях. Без излишни разсъждения-точно както командирите на дивизиите изпълняват заповедите на командващия армията. И продължавайки с военните сравнения, и във футбола важи максимата:
ПОВЕЧЕ ПОТ В УЧЕНИЯТА, ПО-МАЛКО КРЪВ В БОЯ!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 28 сеп 2017 22:40

в няколко страници се коментира нападението ни и особено ,,обърнатите крила,,.Аз викам да коментираме малко защитата и дали сеньор Роси не е започнал първо от там своята работа и след това да разгърне отбора.Аз смятам че това прави в момента.
LEVSKI_FOREVER

forever bluet

Левски е най-популярния отбор в България

Мнениеот forever bluet » 28 сеп 2017 23:38

Членестоногите са примитивни създания

Върни се в “Левски”