Байерн не беше изхабен, когато Гуардиола го пое, това е факт. Но Байерн не беше и машината, която повечето фенове на баварците си мислят, че беше в сезона, когато беше спечелен този требъл

Аз винаги съм го твърдял и продължавам да го мисля, че този сезон беше ИЗКЛЮЧЕНИЕ, а не правило за развитието на Байерн като клуб. Нито треньорските качества на Хайнкес, нито конкретната форма през есента ми изглеждаха достатъчни за нещо повече от вероятно спечелване на Бундеслигата, при това доста трудно и с битка докрай, тъй като Дортмунд на Клоп бяха в зенита си

Същият този отбор беше записал требъл от калъфки няколко месеца по-рано, беше унизен от Борусия с 5-ца във финала за Купата, беше загубил доста бездушно от БАТЕ Борисов в груповата фаза на ШЛ, а дори и по-късно бешe на път да загуби на своя стадион спечелената битка с Арсенал
Тук идва решаващата роля на играчите

Същите играчи (ядрото се запазваше сезон след сезон) загубили вече два финала в Шампионската лига.. Тяхната устременост и желание да докажат пред света, че предишния сезон е просто стъпка към съвършенството и че те наистина са световно качество футболисти... Горе долу по това време Хьонес и Румениге са направили връзката с Гуардиола и са потърсили различно решение. Защо - защото ясно са виждали, че с Хайнкес нещата са пред приключване
Пеп Гуардиола се справи отлично, според мен, в задачата си да вдигне нивото на Байерн и за мен в момента Байерн е много по-добър отбор от този, който спечели требъла. Разбира се, той се провали в опитите си да спечели нова ШЛ за клуба и това ще си остане неговата присъда завинаги в спомените на феновете на Байерн. Карло Анчелоти е човекът, който може да компенсира този пропуск и аз искрено вярвам, че ще го направи още през този сезон