ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

ElCochino
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот ElCochino » 26 авг 2025 19:01

https://www.youtube.com/watch?v=9sWO2kkDe-Y :lol:
Съжалявам, ако вече е пускано. Храната тук е повсеместна... :)

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 авг 2025 19:37

rhaegar написа:
Ама чакай сега. Да ни се усмихне съдбата и да ги отстраним е едно, ние говорихме за това да излезем да се надиграваме с тях, което би било самоубийствено. С доза късмет и супер минимално количество грешки да, можеше и да имаме шанс да ги бутнем, нищо че са по-добри. Както беше с Брага. Само че тези наказаха грешките безпощадно. Ако Марин беше вкарал това положение при 0:1, или беше влязла гредата на Бала (абе да беше само гол разликата) още щях да имам някакви илюзорни надежди. Сега ми е трудно, просто се надявам на един приличен мач там и каквото стане. Няма какво да губим вече.

Но Хулио извади максимума като резултати от тоя състав и силно се надявам да продължи така и в първенството. Луноходец ще играят в Европа до Нова година, трябва да се възползваме и да си взимаме мачовете (ако ни оставят).

Ох, като съм ги гледал как играят пред собствена публика, мен ме е страх да не ни пишат някоя петичка. Между другото отзад са пропускливи, но напред са като оси.
Но Хулио извади максимума като резултати от тоя състав и силно се надявам да продължи така и в първенството.

Прави си, но ми се искаше още малко. Лично аз очаквах кошмарен резултат от Португалия, пък то друго стана.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 авг 2025 22:10

TristaNNN написа:Формати, плейофи, брой отбори ... дрънкаме си едни и същи приказки всеки път, когато Левски или националния ни носят разочарование. И всеки се чувства длъжен да си даде рецептата - досущ като средностатистическия таксиджия.
Но какво от това, след като нещата си вървят по старому и всякакви "реформи" се заобикалят или побългаряват.
Едно от най-адекватните и възможни предложения, които съм чел в този форум по темата е, че е нужна целенасочена и последователна ДЮШ стратегия/методология на национално ниво. Също и на клубно, непременно и на клубно! По спомен honda е "лекарят", който написа тази рецепта.

Да, аз съм я написал тази рецепта ,но не е измислена от мен. Така е практически в цяла Европа. Примерно преди около 10-15 година Грузия въведоха мисля,че испанската методика и в момента са много пред нас.
БФС работи по разработване на наша "българска" методика- няма лошо. Но я разработват от 2 години и още не са я разработили.
Иначе в БФС ги има всички методики - "испанската","холандската", "немската" , "френската" ( тя е много централизирана с мисля ,,че 14 регионални центъра и един национален в ,който се събират най-добрите) . и т,н. Само ,че досега никой клуб не е изявил желание материалите да му бъдат предоставени и да е поискал съдействие във въвеждането на съответната методика. Доколкото ми е известно има една школа във Варна,която работи по хърватската методика.
Иначе въвеждането единна национална методика е нещо като построяване на нова къща, а избор на най-подходящ формат на първенството е като саниране,може да е козметична операция но без нея не може и е доста важна.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 авг 2025 23:35

helic,
Хубаво си дал пример с тези държави, но техните 12 отбори са от 10 града.
Наш'та столица бълва 6 отбора и 4 от Пд и Вн, какво ще остане.
16 отбора си беше оптимален формат. От средата на август до началото на декември си имаш 17 уикенда, 2 пъти се спира за националния отбор, напролет същото. Евротурнирните мачове се играеха само в сряда. Да си дойда на думата - мръсната уефа прати всички мачове от долните турнири в четвъртък, за да не конкурира т.нар. ШЛ. Нали се сещаш, че мач между Звезда/Партизан и Левски/Цска ще бъде масово посетен, ниьо че на гърба му излъчват мач от ШЛ например Атлетико-Парма.
Браво на Кайрат, че въпреки съдията отстрани Селтик.
ЮЛИ официалните мачове трябва да се забранят. Маймуните почиват, нашите се блъскат.
Някой да даде пример поне за една година плейофите след редовния сезон какво промениха в класирането. Нищо, доиграване на първенството.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 авг 2025 23:37

honda,
Тези методики са неприложими у нас, щото нямаме пришълци от другите континенти, че второ, че трето, пето поколение.
Някакви ямалчета...

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 27 авг 2025 12:51

honda написа:
TristaNNN написа:Формати, плейофи, брой отбори ... дрънкаме си едни и същи приказки всеки път, когато Левски или националния ни носят разочарование. И всеки се чувства длъжен да си даде рецептата - досущ като средностатистическия таксиджия.
Но какво от това, след като нещата си вървят по старому и всякакви "реформи" се заобикалят или побългаряват.
Едно от най-адекватните и възможни предложения, които съм чел в този форум по темата е, че е нужна целенасочена и последователна ДЮШ стратегия/методология на национално ниво. Също и на клубно, непременно и на клубно! По спомен honda е "лекарят", който написа тази рецепта.

Да, аз съм я написал тази рецепта ,но не е измислена от мен. Така е практически в цяла Европа. Примерно преди около 10-15 година Грузия въведоха мисля,че испанската методика и в момента са много пред нас.
БФС работи по разработване на наша "българска" методика- няма лошо. Но я разработват от 2 години и още не са я разработили.
Иначе в БФС ги има всички методики - "испанската","холандската", "немската" , "френската" ( тя е много централизирана с мисля ,,че 14 регионални центъра и един национален в ,който се събират най-добрите) . и т,н. Само ,че досега никой клуб не е изявил желание материалите да му бъдат предоставени и да е поискал съдействие във въвеждането на съответната методика. Доколкото ми е известно има една школа във Варна,която работи по хърватската методика.
Иначе въвеждането единна национална методика е нещо като построяване на нова къща, а избор на най-подходящ формат на първенството е като саниране,може да е козметична операция но без нея не може и е доста важна.

За въвеждане на такива методики трябват хора със дългосрочно стратегическо мислене. А само като им видиш пиянските мутри на тия в БФС-то...

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 27 авг 2025 17:53

veni__85 написа:Тогава нямаше ЛЕ и ЛК. Шампион си отпадаш от директем мач за групи в ШЛ от Галатасарай, довиждане няма групи на УЕФА. Падаш от Тампере, БАТЕ ,няма продължаване в долния турнир директно отпадаш.
Тези неща ,много добре ги знаете, не знам защо задавате глупав въпро.

Лудогорец по друг регламент ли играят? Те, като паднат в ШЛ, пак там ли продължават? Питам, щото те 2 пъти са се класирали за групи в ШЛ. А в групите на ЛЕ - 8 (ОСЕМ).
Въпросът не е глупав. Отговорът, обаче... Супер тъп.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 27 авг 2025 20:47

tiamat написа:....
За въвеждане на такива методики трябват хора със дългосрочно стратегическо мислене. А само като им видиш пиянските мутри на тия в БФС-то...

Моето мнение е малко по-различно. Според мен всичко в родния футбол, на всякакво ниво, е един непрестанен компромис, за да може всички да са доволни и да има за всички замесени.
И след като целият ни футбол е един безкраен "мач за мач", то няма как да говорим за дългосрочни стратегии и такова мислене.
Стратегия и компромиси са взаимно изключващи се понятия.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 28 авг 2025 17:41

blue avalanche написа:
veni__85 написа:Тогава нямаше ЛЕ и ЛК. Шампион си отпадаш от директем мач за групи в ШЛ от Галатасарай, довиждане няма групи на УЕФА. Падаш от Тампере, БАТЕ ,няма продължаване в долния турнир директно отпадаш.

Лудогорец по друг регламент ли играят? Те, като паднат в ШЛ, пак там ли продължават? Питам, щото те 2 пъти са се класирали за групи в ШЛ. А в групите на ЛЕ - 8 (ОСЕМ).

Въпросът: "Ние, като ставахме шампиони, колко пъти бяхме ч групи? "

Групи, като цяло ЛЕ, ЛК И ШЛ. Така разбирам въпроса, за това отговора е такъв. При сегашния регламент , щяхме да играем доста в групи, тогава в плейфите за ШЛ участваха отбори от топ първенства, които сега са директно в основната фаза.
Лудогорец за 14 години имат две участия в ШЛ, последното преди 9 години.
Откакто УЕФА допусна нашите отбори да участват в турнира, за 6 титли имаме едно участие. Процентно сме по-добре от тях.

П.П Великия отбор от Разград, все още няма четвъртфинал в Европа.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 28 авг 2025 20:16

blue avalanche написа:

Ами към момента Левски и Лудогорец са точно с еднакъв актив от 2-3-2 в ЕКТ. Лудогорец ще играе в общата фаза, Левски на 99,9 % не

Върни се в “Левски”