groti написа:Живко6461 написа:tatusindo написа:Отношението към напускащите/напусналите вече е срам лично за мен като Левскар! Говоря за конкретните случаи с Лукин(търсенето на пари за някаква фланелка), сега с Боян и Веско ( да не им се разрешава да стъпват на Герена) .... Най-малкото има си цивилизован начин да си стиснете ръцете и дотам

Всеки е дал нещо на Левски било то малко или много ...
Специално в случая с Лукин служителят, който е поискал да плати фланелката е действал професионално. Във всяко дружество би трябвало да има ред, отчетност. Замисляте ли се при ревизия как въпросният служител трябва да обясни липсата? Директор Боримиров вместо да се гневи би трябвало да се замисли, да осмисли случилото се. А след гневната реакция да се засрами. Но той едва ли е сособен да извърши тези дейности. Вероятно се гордее с постъпката си.
Директор Боримиров има пълното право да издаде документ, на основание на който Лукин да получи въпросните фланелки.
Ще перифразирам един известен българин. Такъв е материалът!
Айде бе.. И хвърлените и разменените тениски в публика и със съперници ли се водят на отчет и на служителят му се търси отговорност. Смешно и жалко е. Документи за една тениска.. Аз като съм напускал фирми, в които съм имал служебни дрехи (тениски) не си спомням някой да ми е търсил нещо.
Униформеното и работното облекло се осигуряват на работници и служители, съгласно условия, посочени в специална наредба. В някои случаи се определя срок на износване. По лесно обясними причини, за които мисля, че не се налагат пояснения, почти във всички случаи работодателят не определя подобен срок. За фланелките, които футболистите хвърлят към публиката може би е валидно същото. Или разходът се оправдава с документ, издаден на базата на действащи нормативни документи.
Ако въпросните тениски не са се водели на отчет как съответният служител е разбрал за тях и е поискал футболистът да ги заплати.
Например, ако Вие при напускане желаете да вземете допълнителни комплекти работно или униформено обелкло би било нормално и задължително за съответното материално-отговорно лице да Ви задължи да ги заплатите.
Поведението на директора и крупен акционер Даниел Боримиров е показателно за стила и методите на управление в "Левски".