Къде е стадион Варна, обещаха 2013 да е готов за мачове?
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Къде е стадион Варна, обещаха 2013 да е готов за мачове?
Последните коментари са доста несериозни.Айде малко оптимизам само злобни коментари все едно гледам ония дядовци от мъпетите
ПФК ЧЕРНО МОРЕ
Малко чувство за хумор не е ли в реда на нещата?
Иначе сериозно, на мен ми е чудно как даден инвеститор би дал зелена светлина на проект с толкова ниска вътрешна норма на възвръщаемост, какъвто би бил футболен стадион в сегашната ни действителност. Няма никаква бизнес логика и това, комбинирано с дългогодишните лъжи, ме кара да бъда скептично настроен.
Иначе сериозно, на мен ми е чудно как даден инвеститор би дал зелена светлина на проект с толкова ниска вътрешна норма на възвръщаемост, какъвто би бил футболен стадион в сегашната ни действителност. Няма никаква бизнес логика и това, комбинирано с дългогодишните лъжи, ме кара да бъда скептично настроен.
Последна промяна от yavorescu на 03 ное 2015 08:14, променено общо 1 път.
yavorescu написа:Малко чувство за хумор не е ли в реда на нещата?
Иначе сериозно, на мен ми е чудно как даден инвеститор би дал зелена светлина на проект с толкова ниска вътрешна норма на възвращаемост, какъвто би бил футболен стадион в сегашната ни действителност. Няма никаква бизнес логика и това, комбинирано с дългогодишните лъжи, ме кара да бъда скептично настроен.
Не е точно така! Много неща явно още не знаем, не им се дава гласност, за да се избегнат по всяка вероятност излишни язвителни подмятания и вредни на този етап коментари. И без това ангажираните със строежа отнесоха доста критики относно забавянето му и подхождат внимателно сега. Аз доколкото съм запознат, точно в този сектор (мисля че е "Б" - гледащ към булеварда), който се строи в момента ще се помещава най-голямата дискотека във Варна (в лавата част), както и още едно заведение (в дясната). Разбира се, ще функционират извън времето на провеждане на спортно мероприятие.

"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ако не говорим за пране на пари, а чиста бизнес логика, то цялото съоражение трябва да е мултифункционално. От всеки възможен метър ще се търси продаваема търговска площ. А терена освен за футбол да се ползва и за концерти.
До колкото знам част от парцела е продаден на Кауфланд и аз лично затова се базикам на тази тема. Все пак стискам палци да се получи нещо по-добро от Юрий Гагарин и Тича взети заедно !!
До колкото знам част от парцела е продаден на Кауфланд и аз лично затова се базикам на тази тема. Все пак стискам палци да се получи нещо по-добро от Юрий Гагарин и Тича взети заедно !!
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
Кролик написа:Ако не говорим за пране на пари, а чиста бизнес логика, то цялото съоражение трябва да е мултифункционално. От всеки възможен метър ще се търси продаваема търговска площ. А терена освен за футбол да се ползва и за концерти.
Парцела който е продаден на Кауфланд няма нищо общо като местоположение с площа на която се строи стадиона.В момента никаква трибуна към булеварда не се строи а подземен паркинг тавана на който ще оформи подхода/алеята/към стадиона.Виж рисунките.А вътре дали ще има заведения?Съмнява ме че заради намаления капацитет на 22000 трибуните няма да са на две нива-оттам и между тях надали ще има заведения.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
icko65 написа:Кролик написа:Ако не говорим за пране на пари, а чиста бизнес логика, то цялото съоражение трябва да е мултифункционално. От всеки възможен метър ще се търси продаваема търговска площ. А терена освен за футбол да се ползва и за концерти.
Парцела който е продаден на Кауфланд няма нищо общо като местоположение с площа на която се строи стадиона.В момента никаква трибуна към булеварда не се строи а подземен паркинг тавана на който ще оформи подхода/алеята/към стадиона.Виж рисунките.А вътре дали ще има заведения?Съмнява ме че заради намаления капацитет на 22000 трибуните няма да са на две нива-оттам и между тях надали ще има заведения.
Тук не става дума за МЕЖДУ, а буквално ПОД трибуните и то доста ниско дори. В смисъл едно ниво надолу, като огледах фотото от новия проект. И ако се позагледа малко повече човек, на фасадата в ляво си пише "Ресторант" на латиница. Дано не ме лъже оченцето само...

"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
icko65 написа:Парцела който е продаден на Кауфланд няма нищо общо като местоположение с площа на която се строи стадиона.В момента никаква трибуна към булеварда не се строи а подземен паркинг тавана на който ще оформи подхода/алеята/към стадиона.Виж рисунките.А вътре дали ще има заведения?Съмнява ме че заради намаления капацитет на 22000 трибуните няма да са на две нива-оттам и между тях надали ще има заведения.
След последните промени двете централни трибуни остават на две нива, а страничните на едно. Ще видим в действителност какво ще построят.
yavorescu написа:Малко чувство за хумор не е ли в реда на нещата?
Тук бизнес логика в чист вид едва ли може да се търси. От една страна цялата апортна вноска на общината, в т. ч. 150-160 дка терени, при учредяването на "Спортен комплекс Варна" АД през 2005 г., е оценена на около 12 милиона лева, от друга само 14 дка от тях се продадоха за 19 милиона през тази година. Така че в момента "Химимпорт" не влага свои средства, ерго се поражда въпрос - инвеститор ли е? А когато тези 19 милиона свършат и, дай Боже, стигнат за грубия строеж, ще се превърне ли в инвеститор? Защото, ако нещата продължат както започнаха, излиза, че съоръжението ще се построи със средства, получени от продажба на терени, апортирани от общината в "Спортен комплекс Варна" АД, а "Химимпорт" гордо ще се именува инвеститор. И акционер в това АД с 65 % от акциите, без всъщност да е инвестирал. И още - освен 65 % от стадиона, "Химимпорт" ще спечели солидно и от изграждането му, защото главният изпълнител на обекта е свързано с него дружество.
Дано в края на краищата имаме желаната арена, но би било жалко, ако за пореден път се случи познатото - едни хора не дават нищо или дават малко, но за сметка на това вземат много.
Varnauser написа:yavorescu написа:Малко чувство за хумор не е ли в реда на нещата?
Тук бизнес логика в чист вид едва ли може да се търси. От една страна цялата апортна вноска на общината, в т. ч. 150-160 дка терени, при учредяването на "Спортен комплекс Варна" АД през 2005 г., е оценена на около 12 милиона лева, от друга само 14 дка от тях се продадоха за 19 милиона през тази година. Така че в момента "Химимпорт" не влага свои средства, ерго се поражда въпрос - инвеститор ли е? А когато тези 19 милиона свършат и, дай Боже, стигнат за грубия строеж, ще се превърне ли в инвеститор? Защото, ако нещата продължат както започнаха, излиза, че съоръжението ще се построи със средства, получени от продажба на терени, апортирани от общината в "Спортен комплекс Варна" АД, а "Химимпорт" гордо ще се именува инвеститор. И акционер в това АД с 65 % от акциите, без всъщност да е инвестирал. И още - освен 65 % от стадиона, "Химимпорт" ще спечели солидно и от изграждането му, защото главният изпълнител на обекта е свързано с него дружество.
Дано в края на краищата имаме желаната арена, но би било жалко, ако за пореден път се случи познатото - едни хора не дават нищо или дават малко, но за сметка на това вземат много.
Обзалагам се, че ще стане точно така както най-малко искаш / искаме ... Идиотите от общината няма да си мръднат пръста за да накарат ТИМ да довършат стадиона за тяхна сметка.
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Стига сте разтягали локуми, докато Красен Краел е министър - ще се строи, той е причината да се започне изобщо строежа на място, на което не биха кацнали и извънземните.